Sova!

Julia sover gott på sitt rum! Josefin har slocknat i soffan bredvid pappan som spelar tv-spel! Jag ska lägga mig och göra som alla förnuftiga människor säger: "passa på att sov när bebis sover!" Så ikväll lyssnar jag o går o lägger mig tidigt! Ska bara cykla klart, hänga lite tvätt o plocka iordning inför morgondagens äventyr! Då ska barnen och jag träffa mammagruppen! Ska bli skoj! :) Men som sagt; nattinatt! :)

Tramp tramp!

Så var jag på en cykeltur i vardagsrummet då! Motionscyklen ska väl äntligen få känna att den lever! ;) Har cyklat i 10 min nu på lägsta motstånd och i lugn fart! Det känns i benen vill jag lova! De är som spagetti! Kim lär väl få bära mig till soffan sen ;) Men, vad härligt det är att faktiskt kunna cykla igen, utan att fogarna går itu! Underbart! :) 10 min till, sen får det vara bra för premiärturen! ;)

Familjeparkering

Den stora mataffären har så himla bra familjeparkeringar! Breda och stora! Perfekt när man har barn i bilen! Idag fanns det en (!) kvar så den roffade jag åt mig såklart! För jag hade ju faktiskt barn i bilen! Dock verkar de där skyltarna inte förstås av äldre gubbar! Så himla irriterande det är att ensamma gubbar ställer sig på de där parkeringarna! Vad är det de inte fattar med de där skyltarna!? Nu hade jag ju tur idag som faktiskt fick en ledig plats! Men synd om den tvåbarnsmamman som kom nån minut senare och faktiskt inte fick någon familjeparkering, bara för att en gubbe i 60årsåldern skulle slippa gå så långt! Blä!

Puh!

Nu landade jag i soffan! Har precis kommit hem! Att lämna Julia gick fin-fint! Puss o kram o sen ville hon gå till sin favoritfröken! Kändes väldigt skönt, jag trodde hon skulle bli väldigt ledsen för nu var det ju länge sen hon var på förskolan! Men nej, så det kändes himla bra! :) Sen körde Josefin o jag vidare till stora mat-affären! Josefin låg o tittade o var allmänt nöjd! Och jag strosade genom godishyllorna utan att handla något! Härligt! :) När vi sen skulle packa in i bilen öste det ner iskallt regn! Och jag får trycka (!) in alla påsar och blöjpaket! Med två barnstolar och en barnvagn i bilen blir det trångt! Jag fick bokstavligen kasta in skötväskan o så snabbt stänga dörren! Säkert en himla rolig syn! Just då skrattade inte jag! Jag svor mest! På regnet! Och bilen! Nu sover iallafall Josefin gott i min famn och alla varor är inpackade! Skönt! :)

09:00!

Då ska vi vara på förskolan! Idag är första gången vi har en tid att passa! Ska bli spännande! Packade Julias väska o skötväskan igår och handlingslistan är klar, så egentligen är det bara frukost som ska ätas o kläder ska tas på! Har ju två timmar på mig! Kan väl inte vara omöjligt?! ;)

En vecka!

Nu har jag varit sockerfri i en vecka! (tog en kaka som barnen bakat på förskolan igår på föräldrarfikat visserligen, men den räknar jag inte, kommer fortsätta fika ju, inte så att jag aldrig mer ska äta sötsaker! ;)) Det känns väldigt bra iallafall! Är inte direkt sugen på sött längre, har haft några chokladsug efter middagen, men inte så att jag kryper på väggarna! :)

Mammalivet!

Ikväll slappar vi i soffan innan det är dags att sova!
Josefin sover gott på Kims bröst, mysigt!
Tycker det är skrämmande vad dagarna gått fort den här veckan! Allt bara rusar iväg! Med två barn är det verkligen fullt upp hela tiden! Små lediga stunder fylls med tvätt, disk och plock! Det finns alltid att göra!
Men vet ni, det är underbart!
Jag älskar mitt liv som mamma till två små sötnosar!



Min ena lilla sötnos! :)

Dags att skriva handlingslista och titta på "Mästerkocken"!

Emma o Johanna!

Underbar onsdag, full med aktivitet!
Är helt slut nu, men en riktigt mysig dag har det varit! :)

I förmiddags kom Emma och Johanna med alla barnen! Josefin sov genom hela besöket, hon somnad halvtio och vaknade 14 för att amma lite och sen somna om och vakna vid 16! Är ju helt övertygad om att hon kommer vara vaken mycket i natt dock!

Vi bjussade på fruktsallad, och sen lagade vi middag; kyckling med dragon blev det!



Med fem barn runt bordet blir det rätt livat och härligt! Underbart! :)





Mitt i maten kom förstås sopbilen och tänk vad intressant och spännande en sån kan vara! ;)



Fina kläder fick Josefin av familjerna Ingemarsson/Johansson och Johansson!
Tack Tack! :)

När Julia sen hade sovit så stack vi iväg till Julias förskola, där var det föräldrarfika idag! Himla kul att få se hur Julia har det, titta i hennes pärm, och va med henne när hon visade alla roliga leksaker som de har där! :)
Hon ville inte alls följa med mig hem när det var dags att åka!

Imån ska hon få åka dit en liten stund mitt på dan, Josefin och jag ska handla! Blöjor är det tokbrist på i det här huset! :)



Snart onsdag!

Så var det kvällen igen!
Förstår inte var dagarna tar vägen! Det går verkligen i ett snabbt tempo med två små söta barn!
I eftermiddags gick vi en promenad, skönt med lite frisk luft! Hade gärna gått längre, om mina fogar bara skulle vilja hålla ihop!
Ska strax göra mig färdig för att sova! Ta upp kyckling måste jag komma ihåg! För imorgon kommer mina vänner Emma och Johanna hit med sina barn!
Ska bli underbart roligt! Har inte sett dem på så länge!
Så lite fika och lunch med dom blir det! Mys!

På eftermiddagen sen ska Julia, Josefin och jag på föräldrarfika på hennes förskola! Det blir spännande, ett litet projekt, helt klart! ;)

Som sagt, kyckling var det! Nattinatt! :)

Sovande barn

Båda två sover, jag borde nog med göra det... Fast, det finns ju så mycket annat att göra! Hänga tvätt, vika tvätt, diska, blogga, plocka i ordning, läsa tidning! Ja ni hajar ;)

Hipp hurra!

Idag fyller Kim och jag 8 år! :) I 8 år har vi varit tillsammans! Helt otroligt! Och helt fantastiskt underbart! Efter 8 år har vi flyttat från ena kusten till andra, skaffat villa o vovve, gift oss, fått två fantastiska barn! 8 väldigt fina år! För 8 år sen var jag tokkär i honom, det är jag fortfarande! :)

Nattsnack!

Julia sov så dåligt i natt, igen! Hon var hysteriskt ledsen ett tag! Det var hemskt! Tror hon bearbetar det här med sin lillasyster väldigt mycket i sömnen! Så till slut fick Kim ligga brevid henne o sova! Känns bra att få ge henne den tryggheten just nu, hon behöver det verkligen! Och nu när jag skulle söva henne efter maten var det likadant, ligger så nära, så nära och håller krampaktigt i mig, som att hon är rädd att jag ska försvinna! Det är inte lätt att bli storasyster! Det gör så ont i mitt hjärta när hon blir sådär ledsen och rädd! Känner mig så maktlös! :( Josefin sov gott trots allt, från 21:40-03:15! Och sen från 04-07! Skönt! :)

Just nu!

Är jag supersugen på något sött! En liten chokladbit! Eller en liten bit morotskaka! Ja, nåt sött! Åh, vad gott det hade varit! Har snart varit sockerfri i en vecka och det har gått jättebra, fram till just nu! Det är nog för att jag precis ätit mat, och sen sövt Julia i ett kolsvart rum (somnade nästan själv), och så satte jag mig i soffan och tänker efter hur gott det skulle vara med nåt sött! Dumt! Men jag står emot, såklart! ;)

Längtar..

...efter att få gå o lägga mig i sängen o sova! Är så trött! Helt slut faktiskt! Dagen har gått över all förväntan, allt har flutit på bra! Jag insåg dock när vi ätit kvällsmat, hur trött jag faktiskt är! Att sätta sig ner en stund o slappna av, det var dödsstöten! ;) Nu har jag iallafall sett "en unge i minuten", och hela tiden tänkte jag; tack gode värld att jag är klar med allt vad förlossningar heter (för nu om inte annat!)! ;) Sova var det ja! Josefin har precis somnat, så nu tänker jag med lägga mig! Nattinatt! ;)

Till mig från min älskade make! Söt är han...

img_7674 (MMS)

Till mig från min älskade make! Söt är han som ger mig blommor efter den här dagen ;)

All alone!

Så jobbar Kim då! Julia tokprotesterade när han skulle åka! Hon tyckte inte alls det lät som en toppenide att vara själv med mamman o syrran! Men, hon blev glad fort igen och dagen har flutit på väldigt bra! So far iallafall! ;) Vi har varit på promenad o tittat på kossorna, lekt i parken och lagat mat! Frukostdisken och sängen som var obäddad blev kvar när vi gick ut men det var ingen som dog av det! Det fixade vi sen när vi kom in igen! Allt löser sig, känner mig lugn nu! Kommer nog fixa det här med att vara själv med båda barnen jag med ;) Nu sover båda sötnosarna, jag borde med sova (sov bara typ 4 timmar i natt!), men just nu känner jag mig rätt pigg, och eftersom Josefin nu har sovit i tre (!) timmar så gissar jag att hon kommer vakna när som! ;)

Och så en liten promenad i det vackra vädr...

img_3854 (MMS)

Och så en liten promenad i det vackra vädret och så lite lek i lekparken! :)

Idag är vi hemma själva! Efter lite frukos...

img_5640 (MMS)

Idag är vi hemma själva! Efter lite frukost myser på Julias rum! :)

Syskonen W



Gose-mos!

Snart dags att sova! Behöver så mycket sömn som möjligt till morgondagen känns det som! :)

Jobb!

Imorgon är det dags för Kim att jobba! En hel vecka ska han jobba, och jag ska reda ut vardagen med två (!) barn! Det känns lite nervöst, det kommer bli fullt upp! ;) Det kommer antagligen inte vara ett städat o upplockat hem Kim kommer hem till imån, maten kommer nog heller inte vara klar och köket lär antagligen se ut som ett bombnedslag! Tur då att jag har en man som inte bryr sig så mycket om just de sakerna ;) Spännande ska det bli iallafall! Som en utmaning får jag se det som! ;)

Promenad!

Att kunna gå o röra på sig efter nästan 23 veckor är underbart! Att slippa foglossning är ett sånt lyckorus! :) Jag har haft ont sen förlossningen, men idag känner jag mig mycket piggare i fogarna, de gör inte alls lika ont! Och det är underbart!! :) Så nu har vi gått en promenad hela familjen, och tittat på kossorna och hästarna som bor på gården bredvid! Julia kan stå länge och bara titta på dom! Frågar man om det är dags att gå vidare så slår hon bakut! "Nej-titta-kossan-min-mer!!" Så då står man snällt en stund till och tittar på kossorna! Förståss! Det gäller att välja sina konflikter med en trotsande tvååring ;)

Sockerberoende!

Sen i torsdags har jag varit sockerfri! Underbart! :) Och det går faktiskt bra! Inte alls så godissugen! På kvällen kan jag längta efter lite choklad, men inte så att jag klättrar på väggarna! Däremot har jag haft huvudvärk två dagar i rad, undrar om det kan va kopplat till sockret som jag inte längre stoppar i mig!?

Sommartid!

Så var det den ljusa tiden på året nu då! Tänk att det faktiskt snart är dags för vårkläder, picknickar, soliga dagar och trädgårdsarbete :) Det känns helt underbart! Något annat som känns helt underbart är att Josefin sovit som en stock i natt! Somnade 21:30, vaknat två gånger för att amma och vet ni, hon sover än!! Klockan är 10! Det här är så ovant för oss! Kan säga att nojjiga mamman varit inne i sovrummet o kollat henne typ tusen gånger nu på morgonen! ;)

Lördagsmys!

Dagen har flutit på i rask takt! Som vanligt! :) Har hunnit rensa o städa min garderob, gå en promenad med dubbelvagnen (premiärturen!), och så höjdpunkten idag; träffa min kusin Ninni!! Jag har verkligen saknat henne så det var kul att träffa henne igen! En lunch blev det, och massa prat! Förstås! Vi hade inte setts sen i somras så nu var det verkligen på tiden! Hoppas att snart få träffa hennes små tvillingar också! Lilla Agnes och Elsa som är födda många veckor för tidigt, därför som vi inte setts! De har dagisbarnförbud pga infektionsrisk! Men som sagt, hoppas att vi ses snart igen! :)

Gustav och Petra!

Skulle fått besök av min syster o hennes pojkvän igår, men det blev tyvärr inställt! På eftermiddagen kom istället Gustav och Petra hit på fika! Julia bjöd på picknick, lagade mat till dom i sitt kök, visade alla sina saker och dansade med Gustav! Kul, tyckte Julia! Petra och Josefin blev snabbt bundisar och efter en stund somnade Josefin gott i Petras famn! :) Mysig eftermiddag med andra ord! :)

Lördagmorgon!

Josefin o jag gick upp tidigt! 05:30! Trodde hon inte skulle somna vidare men det gjorde hon minsann! Sover så gott på mitt bröst i en kängurustil ;) Natten har hon sovit i sin säng så nu är det extra mysigt att få ha henne nära! Hör att Julia också är på gång att vakna, då har jag båda mina hjärtan hos mig! Mysig start på lördagen! :)

Hipp hurra!!

Idag fyller Josefin en vecka! :) Hennes första vecka har varit fantastiskt underbar! Är så lad och lycklig för att hon inte längre bor i min mage utan att hon faktiskt finns här hos oss! :)

Våffeldan!

Idag får man äta våfflor i massor! Gott! Skulle få besök idag men tyvärr blev det inställt så vi får fika på våfflor själva! Kim och Julia är i simhallen o badar just nu medan Josefin och jag slappar här hemma! Hon sover och jag läser en tidning! Jag ska strax börja förbereda dagens middag; kyckling med dragon!

BVC

Josefin och jag var på BVC igår, på ett sk nyföddsmöte! Det mest spännande var såklart Josefins längd och vikt, som nu ligger på 4185 g och 55,5 cm lång! Sen tog de ett hb på mig också! Förra veckan låg jag på 95! Idag ligger jag på 109!!! :) underbart! Efter bvcbesöket handlade vi lite innan vi körde hem till vår familj! :)

Busa!

Igårkväll, innan Julia skulle sova så busade vi! Jag och Julia! Det var en evighet sen sist! Eftersom mina fogar gjort ont i många veckor har jag inte kunnat krypa på golvet o leka med henne, men nu! Nu busar vi igen! Och det är fantastiskt roligt! :)

Jaha!

Vad säger ni om det här? Josefin somnade kl 22, sov till 01:40! Ammade och bytte blöja! Så somnade hon 02:00 och vaknade nu vid 05;30! Dessutom har hon sovit i sin (!!) säng! Jag säger bara; underbart! Mamman är pigg! :)

På väg till BVC! :)

img_6231 (MMS)

På väg till BVC! :)

Dagen!

Idag är det en vecka sen förlossningen började! Jag får rå-ångest när jag tänker tillbaka! Så jag tänker inte tänka på förra torsdagen idag! Idag ska vi istället till BVC! Spännande att se om hon gått upp något i vikt :) Ska också försöka städa lite! Och tvätta! Och gå en liten promenad! Och det bästa av allt; vi ska äta en riktig hedelig söndgsmiddag; skinkstek, potatis, brun sås och kokta grönsaker! Underbart! :)

Fantastiskt!

Natten har varit helt otroligt underbar! Josefin sov i sin säng hela natten, ammade bara två gånger varav hon var vaken i nästan två timmar den ena gången! Men när hon väl somnade så kunde vi lägga henne i spjälsängen! Helt fantastiskt! Jag sover så mycket bättre och djupare när hon inte ligger bredvid, är så rädd att rulla över på henne/att hon ska hamna under täcket/att hon blir för varm/osv... Så inatt har vi sovit gott! Allihop! :)

Förlossningsberättelsen!

Varnar för långt inlägg! ;)

Torsdag den 17 mars:
Kände lite molande värk på morgonen, men åt frukost som vanligt med Kim och Julia! Lite efter 8 tilltog det onda och jag la mig i sängen för att vila medan Kim gjorde i ordning Julia o körde henne till förskolan! Jag klockade värkarna, och jodå, 3-4 minuter emellan var det! Vi bestämde att Kim skulle köra o hämta lite mat, vi kände inte direkt för att ställa oss i köket o laga mat! ;) Medan han var iväg skulle jag försöka vila, men det gick inte! Värkarna gjorde ondare och ondare! Ringde o förvarnade barnvakterna och när Kim kom hem o vi ätit så ringde jag förlossningen, vi var välkomna in! Så kl 13 var vi inne på förlossningen, blev kopplad till ctg och så låg vi där och tänkte att nu minsann får vi snart träffa lilla bebisen! Efter någons timme övervakning, så sa barnmorskan att, jodå, värkarna var regelbundna och kraftiga, men undersökningen visade att jag bara var öppen nån cm! Så efter några timmars fortsatt övervakning fick vi åka hem! Det hände liksom inget, liggandes där inne, så just då kändes det ok! Värkarna kom visserligen med 2 minuters mellanrum och gjorde ont, men jag ville hem o träffa Julia lite, kanske skulle det hjälpa att åka bil på den skumpiga vägen! Väl hemma blev det bara värre o värre, och när Julia två timmar senare skulle sova så ringde jag förlossningen! Vi åkte in igen! Nu kom värkarna med mindre än 2 minuts mellanrum! Det var den värsta bilfärden nånsin kan jag tala om!

Undersökningen som gjordes när vi kom in, visade ingenting! Öppen 2-3 cm! Herregud, jag hade så ont och täta var värkarna! Mina krafter började sina, nu hade jag ju hållt på sen 8 tiden på morgonen, inte fått vila något! Så vi bestämde att jag skulle få en sovdos, bricanyl och morfin! Det var fantastiskt underbart i två timmar, jag slumrade och flummade om en värk som förföljde mig! (komiskt i efterhand, men just då var det bara irriterande! Jag ville ju sova!)



"Sovdosrummet!"

Så efter två timmar gick det inte längre, barnmorskan kom in igen, och jag fick en ny dos med morfin! Nu, äntligen kanske jag skulle få sova! Men, nej! Det hjälpte verkligen ingenting… så jag kämpade på i nån timme, mer sovdos kunde jag inte få, hade ju fått massa redan! Så nu provade vi lite akupunktur! Nu blev värkarna lite annorlunda, om det berodde på akupunkturen eller morfinet vet jag inte… (Är lite skeptisk mot akupunktur egentligen!) Men, slumrade i nån timme, och sen låg jag vaken i några timmar och kämpade på i tysthet så att mannen min skulle få sova lite i alla fall! Han var ju såklart också helt slut! Till slut gick det inte mer, han fick massera min rygg och hjälpa mig andas! När klockan blev morgon kom 4e barnmorskan in och började prata om att ev skulle vi få åka hem efter frukosten om ingenting hänt! Då bröt både jag och Kim ihop, jag kände verkligen att jag inte skulle orka mer! Hade inga som helst krafter kvar, och att åka hem i det läget skulle vara fruktansvärt jobbigt! Jag som varit hungrig, mådde bara illa helt plötsligt, så jag fick bara i mig lite juice och några gurkskivor!

När barnmorskan sen kom in och undersökte mig, visade det sig att jag var öppen 4 cm! Äntligen hade det hänt något och jag var nu i aktivt förlossningsarbete! Thank god! Kim, liksom jag blev oerhört lättad! Vi skulle slippa åka hem! Och äntligen skulle vi få träffa vår lilla bebis!

Vi kom in i ett förlossningsrum, jag fick lustgas! Underbara, ljuvliga, fantastiska lustgas! Som ett himmelrike! Därefter skedde allt i ett enda töcken, jag badade i deras spa, drack stark röd saft, gick med gåstolen, fick spinalbedövning och andades lustgas! Tiden här är som en dimma, jag var ju som sagt, helt slut! Mina krafter var så gott som obefintliga!

Till slut var det i alla fall dags att krysta! Och fy fan (rent ut sagt!) vad jobbigt det var! Fast hur overkligt det än kändes så fanns det några fjuttiga krafter kvar och några minuter senare fick jag helt plötsligt upp en bebis på magen! Jag grät, Kim grät, av lycka och av lättnad! Äntligen var hon hos oss! För, det var ju en flicka! En fin, stor, underbart vacker liten flicka! Vår flicka! Vår älskade lilla ängel! 



Mamma med Josefin!



Det underbara fikat!

Förlossningen blev ju verkligen inte som vi hade tänkt oss! När Julia föddes så tog det 8 timmar från första värk till hon var ute, så alla hade sagt till oss, att nästa gång kommer det antagligen gå fort. Men 30 timmar skulle jag inte kalla fort!

Hur som helst blev det ju bra, till sist! Vi har vår underbara lilla Josefin hos oss och vi är så lyckliga!



 Älskade liten!

Socker!

Nu är det slut! Eller, alldeles strax! Ska avnjuta ett sista glas cola och en sista chokladmuffins! Sen blir det sockerfritt! Och det ska bli underbart!
Har verkligen varit sockerberoende under graviditeten! Utan ett glas cola på kvällen så höll jag på att dö!
Men nu ska det bli ändring!
Kommer fortfarande unna mig gott ibland, men jag tänker inte äta varje dag!
Så nu vet ni det!



En helt vanlig onsdag

En onsdag som är sådär härligt vardags-lunkig!
Handlat mat, tvättat, lagat mat, lekt med Julia, myst med Josefin, gått minipromenad runt kvarteret, sorterat viktiga (tråkiga!!) papper, lagat ännu mer mat.... Ja ni fattar! Dagen bara försvann!



syskonen Walliander



Älskade Julia!



Älskade Josefin!

Kvällen spenderas i soffan med en, än så länge, sovande Josefin! Lite "halvåtta hos mig" och "mästerkocken" blir det på tvn!

Myser

Det gör Josefin o jag i soffan! Det är helt fantastiskt underbart att få mysa med henne! Och snusa! Hon luktar så gott! Och söt som en sockerbit! Mm.. :)

Syskonkärlek!

Det är mycket kärlek i blå huset! Och att se Julia så glad för sin lillasyster får mitt hjärta att smälta sönder och samman!



Gosa, klappa, pussa och krama!



Bild från webbisar!

Än så länge går det väldigt bra med Julia och Josefin, Julia visar ingen tendens på svartsjuka! So far! Förstår ju att det kommer komma bakslag, men än är hon bara glad för sin syster!
(Utom en gång imorse! Då tyckte Julia att jag och Josefin skulle åka tillbaka till sjukhuset!
"Mamma-åk-sjukhus" sa hon och viftade bort mig med handen!)

Nu ska jag sova! Hoppas jag iallafall! ;)

Present

Julia blev såklart ännu kärare i Thomas när hon isåg att han hade presenter med sig!



Tre paket att öppna- lycka!!



Tack tack Thomas!

Julia fick ett brio snabbtåg-set för att hon fyllt 2 år och för att hon blivit storasyster! Josefin fick en supergosig baby-filt, och tillsammans fick de fina marraccas!

Tåget lekte Julia direkt med, och hela tiden körde det till sjukhuset! Hon bearbetar det här med Josefins födelse väldigt mycket just nu!

Thomas!

Idag hälsade Thomas på! Julias stora favorit! Ingen slår Thomas! :)

Julia och jag hade bakat lite chokladmuffins som vi bjöd på!



Mycket goda!

Efter att ha suttit på altanen och fikat (och svettats!!) så gick vi ut i den sköna vårsolen!



På promenad till brevlådorna!



Plask i vattenpölen! Den djupaste på gatan!

Jag och Josefin fick gå in rätt snabbt för hon var inte jöttenöjd med att ligga i vagnen, hon ville hellre amma! ;) När hon sen ammat klart la jag henne i babysittern och där sov hon sen i 3(!!) timmar, tills Kim väckte henne genom att byta blöja! Och jag var tvungen att amma! :)
Hon har verkligen sovit mycket idag, hoppas att det inte straffar sig inatt bara... Fast hon är la så liten än att hon behöver den sömnen! Man kan inte påverka helt enkelt! ;)

Fogar!

Som ni vet så har jag haft foglossning sen v19 i graviditeten! Det hade jag när jag väntade Julia med! Den gången försvann foglossningen några dagar innan Julia föddes! Inte det här gången! De tre sista dagarna är det värre än nånsin! Känns som att jag faller sönder o samman! Men jag lever på hoppet: imån känns det nog bättre! ;) Vet att det kan ta ett tag efter graviditeten att bli av med fog-problemen så jag är lugn! Huvudsaken är ju att Josefin är här nu! Lite "aj-aj" har inte tagit kål på mig än o ska inte göra det nu heller! ;)

Natten som gick!

Måste ju bara berätta att vi fick sova gott inatt! Julia sov hela natten, vaknade 7:30! Josefin somnade vid 23 och vaknade vid 05tiden, jag snabbammade bara en gång däremellan! Sen var hon rätt pigg o nöjd där vid 05 så hon låg vaken till 06 o somnade sen vidare till 8:00! Underbart! Alla kände sig väldigt utvilade! Härligt! :)

Tid?!

Om ni tycker att jag blivit sämre på att uppdatera min blogg igen, så har ni rätt! ;) Just nu är dagarna ett enda virr-varr! Allt tar så mycket längre tid och ja, än har vi inte kommit in i det här nya livet! Men, men... Josefin är underbar, Julia likaså och idag har vi prioriterat att vara ute i det fina vädret, istället för att städa, dona och tvätta! :) Vi kommer nog in i det här, så småningom! Men som sagt, just bu är det kaos emellanåt! ;)

Farfar

Det kom ett blomsterbud till oss ikväll!
Från Farfar Christer i Stockholm!



Underbara blommor!

Vi blev så glada! Jag älskar tulpaner och det var en riktigt stor bukett!
Jag njuter när jag ser blommorna och hoppas på att snart få träffa farfar igen!

Tack Tack!

Idag

När vi vaknat och ätit frukost kom Susanne och Eddie hit på lite fika, och såklart för att träffa Josefin!



Susanne och Josefin myser!

Vi fick fina paket: Josefin fick kläder, Julia som blivit storasyster fick paket med badleksaker och jag fick paket med en påse gott lösgodis, en flaska cola och en bok att läsa!
Gulligt av henne! Tack tack!



Sött!

När de sen gått hem lagade vi lite mat innan HELA familjen somnade! Julia och Kim i soffan, Josefin i spjälsängen och jag i sängen bredvid! Underbart!

I eftermiddag sen har Kim och Julia varit i simhallen medan jag och Josefin gjorde lite ärenden!

Nu börjar det däremot bli hög tid att lägga sig!

Josefin!

Precis så ska hon heta!
Josefin Walliander!
Världens finaste!






Vår lilla underbara lillasyster!

Min familj!


Älsklingar!

Är så lycklig med de här tre människorna! :)

Hemfärden!

Lite bilder från hemfärden från BB!
Kan berätta att jag höll på att börja gråta av lycka när jag insåg att jag nu kan knäppa jackan igen! :)



En sovandes flicka får på sig sina ytterkläder!



Söta liten sov hela vägen hem!



Stolt storasyster som var glad att få hem sin mamma och sin bäääbis! :)

Jätteskönt att komma hem var det, hade en väldigt mysig kvälll tillsammans!
Och natten gick fint! Julia sov gott hela natten! Lilla Josefin var pigg emellanåt, men somnade riktigt gott vid 4tiden! Ttar väl ett tag innan hon ställt in sin dygnsrytm kan jag tänka! Jag överlever! Det räcker med att se på henne så orkar man vara vaken en liten stund till! :)

Nu...

...sitter jag i soffan och ammar lillan! Hon ser ut att somna alldeles strax! Vi har varit iväg i gjort några ärenden, handlat medicin till mamman, hämtat ut paket och handlat mjölk! Pappa Kim och Julia är i simhallen och badar! Vi har det bra helt enkelt! :)

Lycka!

Är världens lyckligaste mamma till två fantastiskt fina döttrar! Är så stolt över dom båda! Idag kom vi hem från BB, så skönt att få vara med hela sin familj! Så ikväll har vi ätit pannkakor (Julia!) och när julia somnat så åt Kim och jag kycklingwraps! Sen myste vi i soffan med Josefin till det blev dags att sova! Är så himla trött nu, hoppas verkligen på lite sömn inatt. :) får jag inte sova så överlever jag nog ändå! Känner mig ändå som världens lyckligaste mamma! :)

Underverket! :)

img_7433 (MMS)

Underverket! :)

Underbara! :)

img_5296 (MMS)

Underbara! :)

Underbara! :)

img_5296 (MMS)

Underbara! :)

Igår kl 14:10 kom hon äntligen ut! Vår eft...

Igår kl 14:10 kom hon äntligen ut! Vår efterlängtade lilla dotter! 4190 g och 55 cm lång, Rund om kinderna och alldeles mörkt hår! Helt underbar! :) Jag är världens lyckligaste mamma!

Bf+6!

Klockan är 05:25 och jag undrar vad nästa steg kommer bli! Frukost om nån timme ser jag fram emot! Och ja, en bebis hade ju varit nice! ;)

Pigge piggsvin!

Det är jag det! Andra dosen blev inte så bra! Värkarna tilltog! Slumrade till några gånger o vaknade snabbt med gång på gång med kraftiga värkar! Till slut gav jag upp o ringde på barnmorskan som efter mycket dividerande fram o tillbaka tillsammans med en läkare bestämde att mer morfin kunde jag inte få! Inte bricanyl heller! Så lite akupunktur fick det bli! Så nu är jag Pigge piggsvin! ;) har slumrat lite därefter, men inte mycket! Försökt låta Kim sova genom att försöka vara väldigt tyst i värkarna... Inte det enklaste! Men nån timme har jag klarat iallafall! :)

Sova!?

Vill inget annat än sova! Har dock en värk som förföljer mig! 1-2 minuter mellan värkarna och ändå händer inget! Ovanligt tycker alla! Speciellt vid andra barnet. No shit? Det var inte så här segt jag hade tänkt mig! Fick en dos morfin och bricanyl vid niotiden som jag slumrade lite på! Fram till lite efter 23! Nu vart det ny undersökning där jag fick veta att inget hänt :( Så ny dos morfin o bricanyl så hoppas jag på att få sova lite till! Jag är helt sjukt trött! Och less! Barnmorskorna är guld värda dock! Känner mig ju i trygga händer åtminstone! Kim ligger brevid o slumrar han med! Tack o lov för barnmorskor, Kim och morfin! :) Sova var det... ;)

Hemma!

Ja, efter tre timmars koll så fick vi åka hem! Har täta sammandragningar som kommer med 1-2 minuters mellanrum, men var bara öppen 1,5 cm! Så nu var det trots allt lite skönt att åka hem! Få gosa med lilla älsklingen! Får en sovdos på förlossningen i natt om det inte dragit igång ordentligt! Uppdaterar när jag kan och orkar!

En liten åktur!

Nu ska vi in till förlossningen! De ville att jag iallafall ska komma in för en liten koll! Så ok, nu kör vi! :)

Bf+5

Idag måste det hända grejer! Har ont, förvärkar som är oregelbundna, men ont gör dom! Känner mig helt slut idag, sovit så dåligt! Dels har Kim hostat sönder sig o sen har jag legat o kollat hur täta förvärkarna varit! Men nu är Julia en stund på förskolan så nu ska jag vila!

Julia önskar sig?

smultronbyn.se finns det mycket fint att önska sig om man är liten!



Det här kakfatet till exempel! Skulle passa fint i Julias fina kök! :)



Eller varför inte den här brickan med tekoppar och tårta!

Helt övertygad om att Julia skulle älska de här sakerna! :)

gärna lite te?

När vi skulle äta kvällsmat tidigare ikväll så frågade Kim mig om jag ville ha te, det var jag inte så sugen på så jag sa nej tack!
En minut senare så kommer Julia fram till mig i soffan, lägger huvudet på sned och frågar;
"mamma-gärna-lite-te?"
Tror ni jag hade mammahjärta att säga nej tack då?
Nej! Te ville mamman gärna ha, om Julia var så söt att bjuda!
Så jag sa ja, och hon hämtade te, valde åt mig och la en påse i koppen!
Söta lilla flicka!

Less

Det gör så ont, fast ändå vet jag ju att det inte ens satt igång än! Förvärkar är Inge kul, inte trycket neråt heller! Pallar inte mer nu! Sitter i soffan och gråter! Och så blir jag less på mig själv för att jag slösar energi på att gråta! Gråta hjälper ju inte! Men jag kan inte låta bli! Ont, ont, ont! :(

Grannfika

Så har lillan och jag varit hos grannen o fått nybakad chokladkaka! Det var inte alls så dumt! Skönt att komma hemifrån lite också, se några andra väggar! Men fy vad jobbigt det blev mot slutet, fogarna värker och sammandragningarna ökade, och så detta tryck neråt! Bebisen trycker på el mucho! Så till sist fick jag beställt hemleverans i form av Kim som kom och lotsade hem sin familj! 50 meter att gå, tog kanske tio minuter... Fick stanna X antal gånger o pusta! Men nu är jag hemma igen, sitter i soffan o väntar på att Kim o Julia ska komma in! Julia ville förståss vara ute mer! :)

Betapet!

Tidsfördriv idag blev betapet.se



Det var riktigt roligt! Det är som alfapet, och det spelet älskar jag! Kim älskar inte att spela det med mig, så det här var ju ett väldigt bra alternativ! (Varför Kim inte älskar att spela alfapet med mig? Jag vinner, han förlorar! :))

Började det första spelet med en sk "rullning"!! Fick alltså ut alla mina sju bokstäver och därmed massa bonus!
Jag vann, ska också tilläggas! ;)

Nu blir det strax lite lunch på altanen!
Mys! :)

Långtråkigt!

Det är segt idag! Är så rastlös! Skulle vilja göra något, men vad?! Ligga o läsa, tycker Kim! Och ja, det är väl det jag borde... Men det är tråkigt! Iallafall idag! Har lust att baka, gå en promenad, föda bebis, städa, åka till stan o äta lunch, shoppa! Whatever, bara inte vila! Men som den valross man är, sä lutar det ändå åt det enda alternativet...: fortsätta vila! :)

Bf+4

Dagens plan: vila! Läsa bok! Äta lunch på altanen! Vila mer! Fila hos grannen! Leka med Julia! Och såklart; föda bebis! :) Bra plan va? ;)

Emma-besök!

I eftermiddags så kom min vän Emma och hennes barn hit på lite lek och fika! Det var en hel evighet sen vi sågs så det var supermysigt! Vi fikade på altanen och sen lekte vi ute! Vädret var ju helt fantastiskt! Hoppas det håller i sig! Jag blir så mycket gladare och piggare av vackert väder! :)

Bf+3

Det var den här dagen det! Jag fattar det fortfarande inte! Bebis skulle ju varit här för typ tre veckor sen ;) Ikväll är jag inget pigg alls, så kanske, kanske (!) sätter det igång inatt! Det är ett himla tryck just nu! Och massa (!) sammandragningar! Hoppet är ju det sista som överger en, så jag tror på natten! ;)

Fika på altanen med sötisen! :)

img_9628 (MMS)

Fika på altanen med sötisen! :)

Vacker vårdag!

Visst blir man lycklig när himlen är blå, solen skiner, fåglarna kvittrar och nästan all snö är borta!? Jag blir det! En fin dag att födas på ;) Idag är magen väldigt lugn so far, fogarna däremot är rätt kinkiga! Men jag klagar inte, inte när vädret är så fint! ;) Har precis suttit på altanen med min familj och fikat! Och pratat med mamma o pappa såklart! Alla undrar just nu... När kommer bebisen? ;)

"En unge i minuten"

Fan vad ont det gör, rent ut sagt!
Det är så himla oskönt att föda barn som det bara kan bli.
Men så värt det.
Vet att jag inte kommer säga det när jag är mitt uppe i värkarna, men innerst inne vet jag, att det är värt det!
Och nu har jag sett programmet som alla pratat om i veckan!
Känner mig både taggad och vettskrämd! ;)
Hade jag inte varit så trotsig ikväll så hade jag nog mest varit livrädd just nu! Men, nu vill jag verkligen ha ut den här lilla krabaten! Längtar så himla mycket efter lilla bebisen!


Kss Kss! :)

En sak jag reflekterade rätt mycket över när jag såg programmet var att i vår stad har vi verkligen en fin förlossning! Rummen är väldigt fräscha, stor skillnad på standarden! (Inte för att det spelar nån roll när man väl ska föda, men still)
Här i Varberg är det alldeles nyrenoverat!
Förstår varför många väljer att åka långt för att få föda här! Kul!

Nu, dags att läsa bok!

Trotsa

Nu tänker jag trotsa alla varningar o se "en unge i minuten!" :) Det kanske gör att förlossningen startar! Prova kan man ju iallafall :)

Ajaj

Ännu en kväll med ont! Den minililla promenaden var ingen höjdare, speciellt inte för fogarna! Magen molar på, och det är ju bra förståss! :) Men det blir en tidig kväll, mannen min är inte så kul sällskap ikväll, först datan och sen lär han hamna vid tv-spelet! Så då lägger jag mig i sängen och läser istället! Mysigt! :)

Piggelin!

En liten vilostund, två chokladbollar, lite te, panodil och lite kärlek från min familj så känner jag mig ganska pigg trots ett himla molande i magen! Molande är bra! Molande är lite närmare bebis intalar jag mig! Så mola på! Nu ska vi ut på en promenad! En runda på 100 meter, men still en promenad! ;)

Bibliotek!

I helgen insåg jag att vi hade böcker från biblioteket som måste lämnas tillbaka, så nu är Kim o Julia iväg på en utflykt till bibblan! Vår lilla bokmal satt igår kväll och läste "Lalo trummar!" gång på gång, högt för mig! Tycker det är så roligt att hon älskar att läsa! Får se vad de kommer hem med för böcker idag! ;) Under tiden de är iväg ligger jag i sängen o vilar! Efter den här natten kan det behövas, blev inte så mycket sömn! Mest för att Julia sov dåligt, o sen för att det verkligen inte finns en endaste ställning som är skön att ligga i när man är en stor valross!! Tänkte gå ut o sätta mig i soffan, men ville inte riktigt offra täcket som jag då hade fått lämna eftersom vi har ett dubbeltäcke! ;)

Bf+2

Så var det måndag, och ingen bebis så långt ögat når! Jag längtar verkligen efter det lilla livet som bor där inne i magen! Vill gosa och mysa och lära känna lilla bebisen! Jag tycker verkligen det är dags att komma ut nu! Vi längtar massa efter dig lilla älsklingen i magen!!

du vet att du är höggravid när...


* Det är nästan eftermiddag innan man duschat och satt på sig kläder (absolut!)

*Man skulle lugnt kunna tänka sig att gå runt i morgonrock hela dagen eftersom inget sitter skönt eller bra längre (lätt!)

*Det börjar bli svårt att få på sig ringarna (får panik när jag inte får av dom, men med lite tvål o vatten!)

* Efter en heldag i samma strumpor ser man tydliga insvängda avtryck på sina feta anklar/vader (ja, fy vad sorgligt!)

* Man kan alltid tänka sig att kissa (nickar!)

* Man drar sig för att gå någon stans över huvudtaget då förflyttning generellt är jobbigt.

* Man kan bli andfådd när man sitter ned, utan minsta fysiska ansträngning (helt sjukt, men så är det!) 

* Man använder inte längre skor som måste knytas (det slutade jag med för läääänge sen!)

* Man har känslan av att tiden går oändligt långsamt, trots att dagarna faktiskt passerar.

* Mannen måste parkera om bilen för att du ska komma ut.
 
* Det inte längre hjälper att “smita förbi” folk sidledes då du är bredare så än framifrån.

* Det känns som om man har sprungit en mil när man går upp för en trapp (har slutat med sånt som trappor!)

* När man rullar runt för att komma upp från soffan (haha, är man en valross så är man! ;))

* När din sambo hjälper dig på med strumporna (eller Julia...)

* Man tappar något på golvet och låter det ligga för att processen med att plocka upp det är för omständig (har tack o lov en snäll dotter som hjälper mig att plocka upp saker som jag tappar!)

* När man hellre går barfota än att ta på sig strumpor.

* När man behöver hjälp för att komma upp ur sängen eller soffan (lite putthjälp skadar ju aldrig!)

*När man måste kissa igen så fort man rest sig och trott att man var färdig (hahaha!) 

* När godisskålen får prioritet före middagen

* När man flåsar och flämtar som en valross efter att ha fått upp dragkedjan på skorna och måste sätta sig ner efter för att få blod i huvudet och få bort den lila färgen från ansiket.

* När man inte längre orkar stå i duschen utan sätter rätt ner på rumpan på golvet (vågar dock inte sätta mig på golvet...tror inte jag skulle komma upp igen! Men en duschpall hade varit fint! ;))

* När Grandiosa blir gourmetmat…

* När det känns som om bebisen försöker trycka ut slemproppen och gräva sig ut varje gång du lägger dig ner.

* När du lägger på dig 2 kg vatten efter en vecka och säger ja, ja..

* När du börjar gråta för att du inte får på dig skorna själv och sedan nästan skrattar ihjäl dig för att du faktiskt sitter och gråter. 

*  När du ställer dig med benen en meter från varann för att förbereda dig på att böja dig ner.

* Allt är väldigt irriterande…

* När ett ärende om dagen gör dagen fullbokad.

* När mannen din faktiskt måste hålla med om att du inte har något att ha på dig.

* När du hellre sitter i bilen än att gå in och handla för att det är för mycket besvär att ta sig ut och in.

* När du hellre går i fula bommullsbyxor än i de vanliga gravidbyxorna för de har en söm under magen som pressar.

Helt otroligt vad jag känner igen mig! ;)

Docklek!



Julia har tagit på alla sina bebisar kläder och räknar allesammans! Gång på gång! Söt!

Hon älskar verkligen sina dockor! En riktig liten dockmamma! Ska bli så spännande att se vad hon säger om sitt lillasyskon! :)

Snö från gårdagen!

Julia och Kim var ute i snön igår o lekte!
=)



 Snögubben och Julia!

 




 Behöver jag säga att Julia gillar snö? Och att åka rutchkana? ;)

 

Chokladbollar!

Julia har länge varit sugen på att baka något! Hon fick ett barbapappaförkläde av sin moster i födelsedagspresent och det har hon förstås velat använda!
Så idag skrev min kusin Ninni på sin blogg att hon skulle baka chokladbollar, och ja då var det ingen tvekan längre! För gud vad gott det är! ;)



Gottis!

Så fram med alla ingredienser på bordet och sen var det bara att baka! Julia fixade med alla ingredienser och jag fick blanda! Såklart! För kladdig, det vill inte Julia bli!

Någon timme senare så kalasade vi ute på altanen med varsin chokladboll och lite saft!
Mys! ;)

Bf+1

Helt otroligt att jag skriver det som en rubrik! Gå över tiden!? Tror inte ni riktigt förstått hur inställd jag varit på att föda bebis några veckor tidigare än 12 mars!
Och så är det plötsligt 13 mars och magen är lugn! För det är den idag, igår kväll var jag så säker på att det var på gång, men än en gång lugnade den sig!
Molar lite emellanåt, men annars har jag känt mig pigg och glad idag!
Varannandagshumör; det är så det är för tillfället! Idag har varit en bra dag med andra ord!
=)

Är väldigt glad ikväll dessutom för Kim begärde ledigt måndag och tisdag då han egentligen skulle jobba natt! Och han fick ledigt! Hans arbetsplats kan annars krångla rätt ordentligt med ledighet under skiftperioden! Så det känns jätteskönt att få ha honom hemma!
Tycker inte det är det minsta roligt att vara hemma själv när läget är som det är!
Så nu är han ledig en vecka! Och på den tiden måste väl bebis ha tittat ut?

Dega!

img_0430 (MMS)

Degar med play-doh! Smaka hör ju till, snabbt insåg hon att de där kakorna hon gjort av leran inte var så smaskiga! ;)

Söndag igen!!

Varje söndag tänker jag, "jaha, ännu en vecka förbi, men nästa söndag då har vi nog bebis!" Så har jag nu tänkt i flera veckors tid! Och än en gång är det nu då söndag och fortfarande ingen bebis! Igårkväll började förvärkarna ordentligt! De höll i sig och varken panodil eller varm dusch hjälpte! Efter att Kim kom hem och gosade mig på magen så somnade jag! Men vid femtiden i morse var det dags igen! Hoppas verkligen det drar igång snart!

Melodifest

"Spring för livet!" och "oh My god!" Dom hejar jag på! ;) Nu ska jag prova att ta bort det onda med lite varm dusch! ...

Om...

... förlossningen skulle sätta fart så kan jag ju berätta att då gäller det att få hit barnvakt snabbt! Förhoppningsvis är grannen Susanne hemma så hon är ju här på två minuter! Sen ringa mina kära föräldrar som sätter sig i bilen så snart de kan för att lösa av den första barnvakten! ;) Mitt i det här ska jag ringa förlossningen och packa det sista i BB-väskan! Är inte Kim hemma, utan på jobbet så måste jag ju såklart få tag på honom också! Känns lite pirrigt, men förhoppningsvis löser det sig väldigt bra och enkelt! ;) Thats the plan iallafall! :)

Tjenamors!!

Julia har ett nytt favorituttryck; tjenamors! Jag sa det EN gång när vi satt vid middagsbordet, och genast hade hon snappat upp det! Och har gått runt nu hela kvällen o sagt det! Sötnos! :)

V 41!

Ja, idag gick jag in i v 40+0! tänk va! 280 dagar har jag nu varit gravid! Och allvarligt talat, så är jag färdig med det! Från o med i morgon är det övertid! Känns ju superknasigt! ;)

Slut i rutan!

Alltså, jag är helt slut! Efter att ha lagt Julia satte jag mig i soffan, lär inte ens orka gå ut i köket o fixa nåt gott! Har så himla ont ikväll! Och så är jag så matt, känner mig svimfärdig! (jäkla hb!) Hade tänkt titta på melodifesten, men frågan är om jag i te ska gå o lägga mig istället! Ska fundera lite... Måste ju se nyheterna först, läget i Japan verkar ju fruktansvärt! Stackars människor! :(

Otur!

Julia ramlade och slog i munnen så blodet sprutade! Så nu har hon ett ordentligt märke under läppen och svullen är hon! Stackars liten! Men lite glass-medicin och en medicin-kaka gjorde läkproceduren lite lättare iallafall! Tur! :)

Åskmoln!

Det är så jag känner mig idag! Går mest o muttrar och buttrar! Stackars Kim tassar runt på tår o fattar ingenting! Det kan verkligen inte vara lätt för honom! Mina hormoner lever sitt egna lilla liv de här dagarna! Ena stunden är jag jätteglad o jättepigg! Nästa är det precis tvärtom! Och idag är alltså en åskmolnsdag! Idag kommer åskmolnet explodera om inte förlossningen sätter igång, så enkelt är det!!

Dagens plan!

• Vila! • Laga mat! • Handla cola och hämta ett paket i affären! • Se melodifestivalen! • Leka med Julia! • Föda bebis! • Tvätta! ..... Kanske inte precis i den här ordningen, men det är dagens aktiviteter iallafall! ;)

Snö?!

Det toksnöar här idag! Alltså det snöar verkligen mycket, och så är världen vit igen! Jag var så glad imorse när jag steg upp, för då var nästan all snö borta! Men några minuter senare började det snöa, och nu är det vitt igen! Är så trött på den här snön! Jag vill ha vår!!! Julia är lycklig iallafall, åka rutschkana går ännu fortare med lite snö på! ;) Hon och Kim är ute en sväng nu, medan ja ligger i sängen o vilar! :)

Dålig natt...

Inatt var det inget kul, hade tokigt ont i ryggen, kommer o går med jämna mellanrum! Hugger tag i ryggen ordentligt! Så jag sov inte många stunder inatt, dessutom var det ett evigt springande på toaletten! Jag fattar inte hur man kan vara så kissnödig! Känns som att jag lika gärna kan bo på toaletten, för så fort jag har kissat klart o tvättat mig så skulle jag kunna sätta mig o kissa igen! Helt otroligt! Så idag är jag trött!

Dagen D

Idag är det den 12e mars och det är idag som bebisen i magen är beräknad! Kanske är det så att bebisen i magen tillhör en av de 4% som faktiskt föds på sitt bf-datum! En punktlig bebis med andra ord! Sådana föräldrar, sådan bebis liksom! ;) Jag som aldrig trodde att vi skulle få vänta till 12e mars! Var helt säker på att bebis redan skulle komma i slutet av februari! Men Nähä! Undrar när det ska ske!? Nu går både Kim o jag som två nervösa hönor och spekulerar! Ingen ide egentligen, bebis kommer när den kommer! Men otåliga börjar vi bli ;)

Fredagsmys!

Japp! Soffan, kinapuffar och lite cola! Saknar dock min man som jobbar!
Eftermiddag hela helgen! Trist! Men förhoppningsvis så är det en liten person i min mage som redan från början tycker det är viktigt att passa tider, och vill titta ut i morgon, när det faktiskt är dagen D!
Bf; 12e mars! Trodde verkligen aldrig att jag faktiskt skulle gå tiden ut!
Men jo, idag lär vi ju inte hinna! Så nu satsar vi på morgondagen! :)



Mumsa!

Dagen har varit en bra dag! Har tvättat massa maskiner tvätt, dammsugit, skurat en toalett, lagat mat, lekt med Julia, varit ute och lekt i lekparken och i ALLA vattenpölar!
Har varit nästan oförskämt pigg idag och inte haft speciellt ont! Skönt med såna dagar emellanåt!

"buse-min!"

Så säger julia när hon gör något busigt eller något som hon vet att hon inte får; "buse-min!" ;) Och när kim julia var iväg o handlade gjorde jag en sak som kim had gått i taket för om han vetat! Jag dammsög! Och skurade golv på toaletten! Och dammtorkade! Kanske inte världens mest noggrannste, men ändå! ;) Sov gjorde jag också en stund, Hann väldans mycket, gäller ju att passa på när energi finns! :) Julia o jag har sovitt middag nu! Som två stenar! Skönt! Dags att fika! :)

Dammsugare

Jag sa till Julia när vi åt frukost; "i eftermiddag blir det nog så varmt på altanen att vi kan sitta där ute o fika!" Då blev hon superglad! Och nu när hon o Kim varit i affären fick hon själv välja vilket fika vi skulle ha, dammsugare blev det! Så när hon kom hem nu var hon eld o lågor över hur mysigt vi ska ha på altanen i eftermiddag! Söta lilla höna! :)

Energi

Den här fredagen blir bra! Har redan städat toaletten och bäddat rent Julias säng! Nu är Kim o Julia iväg o handlar! Borde lägga mig i sängen och vila... Ska bara torka golvet i badrummet! Och kanske dammtorka! ;) Det gäller att passa på när energi finns! :)

Fredag!

Ännu en natt i lugn o ro! Har förvärkar så det står härliga till, men än är det lugnt! ;) Idag händer inte så mycket! Handla och städas skulle behövas, men jag får nog prioritera att handla! Kommer inte hinna städa också innan Kim åker till jobbet! Han jobbar eftermiddagshelg nu, alltså är han iväg 14-23:30! Typ! Fast idag åker han redan 11:30 för de har möte! Så ni hör ju, städa lär vi inte hinna! ;)

Fortfarande ont...

Japp! Alltså, det borde verkligen dra igång snart.. Vill inte ha massa förvärkar! Vill bara få det överstökat! Just nu sitter jag i soffan med vetekudde på magen och ännu en panodil uppäten! Nu blir det lite tv så får vi se vad som händer! Håll lite tummar nu, att det drar igång! ;)

Mvc-besök!

Så var det avklarat! Hjärtljuden låg på 140! Blodtryck o socker låg helt normalt! Men så var det då det där med hb-värdet! Trots mediciner så ligger det lågt igen! Förra gången låg jag på 105, idag 97! Så nu tog hon massa prover så förhoppningsvis hinner en läkare kolla på dom imån och ringa! Så jag vet hur det ska bli! Känner mig rätt less på att jag inte får upp hb-värdet! Ja,ja... Bebis verkar må bra och det är ju huvudsaken! :)

Pain!

Har ont! Hugger i ryggen med jämna mellanrum! Ätit panodil o duschat varmt! Hjälpte inte! Det är oskönt! Kom igen nu bebis, sätt fart! ;)

Semlefika hos grannen :)

img_3630 (MMS)

Semlefika hos grannen :) hon hade bakat igårkväll och idag på förmiddagen fick jag smaka! Gott!

Mvc

Min barnmorska sa förra gången vi sågs, för två veckor sedan (!!) att det antagligen var sista gången vi skulle ses! För på de här två veckorna trodde hon (och jag!!) att bebisen skulle födas! Men nejdå, nu är det dags att träffa barnmorskan Ewa igen! ;)

Halvåtta hos mig!

Då tittar vi på det programmet med samma titel :) Och dricker ett glas cola! Och sä masserar Kim min rygg! En väldigt bra halvtimme med andra ord! :)

Kvällsmat?

Mannen min glömde sin matportion hemma imorse så nu har han bara ätit några knäckebröd idag! Gissa om han är hungrig!! Funderar på vad jag ska trolla ihop! Mat är ett himla krångel i vissa perioder! Ibland har man tusen idéer på mat och tycker att det är kul att laga mat o prova nya rätter! Ibland är det precis tvärtom! Ingen matinspiration alls! Så är det i blå huset för tillfället! Antagligen vill jag inte lägga energin på mat just nu... Lägger hellre energin på min familj! :)

Trött tjej!

Julia hade inte sovit alls länge på förskolan idag! Så dumt! För nu är hon såklart snortrött! Inget som duger! Just nu sitter jag inne o ser på hur Kim o hon åker rutchkana! Hon kanske piggar på sig lite av snön o blåsten! ;) Hoppas på det! Sömn har verkligen fått en helt annan betydelse, sen den dagen man blev förälder! Det är ett hett samtalsämne! Förr var sömn en självklarhet, på alla sätt! Det är det inte när man har småbarn!

Snöstorm?!

Jag la mig i sängen för att läsa och sova! Och det gjorde jag ju förstås!
När jag sen vakna är hela världen VIT!
Alltså, inte bara lite småflingor, det är mycket snö som kommit!
=(
Jag vill ju ha vår!
Jag vill inte ha mer snö och vinter! Blä!!



Nu ska jag iallafall äta lite mat och sen ge mig iväg och hämta sötnosen som varit på förskolan!


Just nu...

Datum: 9mars 2011

Klockan: 10:06 

Humör:  Glad, men trött!

Kläder: pyjamas! (såklart!) 

Hår: har mössa idag!
 
Smink: jadå, liiiite mascara!

Undran: när bebisen tänkt komma ut!

Innan: pratat med en kollega i tele, fått lite uppdatering, vad som händer på jobbet :)
Nu: äter jag en semla!

Senare: ska jag lägga mig i sängen och läsa bok!

Gillar: att solen skiner!

Gillar inte: att mina fogar dödar mig idag

Lyssnar på: blåsten utanför!

Borde: städa toaletten!

=)

 

Vaknade...

...imorse av att Julia skrattade i sömnen! Gulligt! Kunde inte låta bli att börja skratta jag med! Hon pratar rätt mycket i sömnen annars, precis som mamman sin! ;) Men skratta, det har jag nog inte hört henne göra innan! Undrar vad hon drömde... :)

Ont i magen

Igår när jag skulle somna så hade jag så himla ont i magen! Förvärkar är långt ifrån behagligt! Jag trodde verkligen att det skulle dra igång! Men nej, lite panodil och vetekudde så släppte det och jag somnade! Var ganska glad för det, var så trött! Har visserligen sovit väldigt dåligt och oroligt inatt, men jag är nöjd! :)

Sömntutor!

Till kvällsmaten idag hade jag två riktiga sömntutor till bords!



Sötisar! ;)

Julia tittade på pappa och skulle göra precis likadant! Såklart! :)
Nu, dags att sova! Eller iallafall, lägga mig i sängen och läsa!
Nattinatt!

Jag tävlar om en fin pall!

” Jag tävlar om en prins eller prinsesspall värde 1095-1220:- från Bonde of Sweden hos Fröken M.

Tävla HÄR du oxå ! ”

Mössor!

Så har jag beställt varsin mössa till Kim o mig!
Det börjar bli varmt med vintermössor nu!

Så från busmonster.se kommer de här två fina snart hem till oss:



Min!



Kims!

Magen i söndags!



Seriöst! Den kan inte bli större! Jag kommer explodera! Undrar hur stor bebisen är...
Julia vägde 3125 och var 50 cm! Fullt tillräckligt!
Kim gissar att den här bebisen väger mer... Typ 7 kg! ;)

Semledagen!

Efter en middagslur så var det äntligen dags för premiärfika på altanen! Den nystädade!
Kim hade köpt med varsin semla från stan!



Mumsa!

Det var väldigt skönt att sitta där ute och fika! Julia ville inte gå in! Hon stortrivdes med allt nytt och spännande!
Till slut bestämde vi oss ändå för att gå ut i det vackra vädret och hämta posten! Och åka rutchkana! Och gunga! Och cykla trehjuling! Och köra bobbybil! Och hoppa i vattenpölar!
Härlig eftermiddag!
Kim skulle också tvätta bilarna!
När han hade tvättat halva peugoten, så gick högtryckstvätten i tusen bitar! Pang sa det! Så nu är halva bilen ren! Halva, inte så ren :) Ser rätt knäppt ut!

Ikväll har vi sett halvåtta hos mig och myst i soffan! Ska strax lägga mig, bara fixa lite grejer på nätet först!
See ya!

Uterummet!

Det fick vi städat! Härligt! Men när solen lyser in inser jag att de där glasen behöver putsas! Mindre kul! Det är verkligen mycket glas! Ska ringa o kolla vad det kostar att ta hit en fönsterputsare! Det skulle lätt vara värt några pengar! :) Men om man bortser från glasen nu då, så är där varmt o skönt ute och nystädat, så i eftermiddag blir det en varsin semla som premiärfika på altanen! Mysigt! :)

Gissa vad?

Jo, jag har sovit HELA natten! ;) klockan fem gick jag på toa bara, men somnade snabbt om igen! Underbart! :) Nu vaknade jag dock av att jag fick kramp i vaden! Gud vad ont det gör! När jag väntade Julia så hände det många gånger på en natt, att jag vaknade av kramper i vaden! Det här var första gången med smultronet, så jag ska inte klaga! Tänk vad olika graviditeter kan vara ändå! Jag trodde nog att den här graviditeten skulle bli som första, men nej, verkligen inte! Helt annorlunda! ;) Nu ska jag äta frukost med min familj! :)

Kanske...

...händer det i natt! Man vet ju inte! Skulle gärna sova några timmar först visserligen, och morgondagen är rätt välfylld, men sätter det igång så hakar jag på! Svårare än så är det inte! ;) Om bebisen stannar kvar inatt med så blir det till att städa i ordning uterummet imån så vi kan fika på semlor där imån eftermiddag! Och så blir det antagligen ett simhallsbesök också för prinsessan! ;) Men som sagt, först ska vi genom den här natten! ;)

Lycka...

...är att Kim inte ska jobba natt! Han är ledig till onsdag! Skönt! :) Sen jobbar han ännu en skiftvecka, om det nu inte händer något annat! Typ att bebisen i magen vill komma ut! ;) En granntant garderade sig idag förresten! Först sa hon att det var en pojke i min mage ("de är alltid så sega på att komma ut!")! Några minuter senare så ändrade hon sig: "nä men det är ju en typisk tjejmage du har så det blir en flicka till!" Snacka om att gardera sig ;)

Hemlisar...

...har jag gott om just nu! Eller familjen har rättare sagt! ;) Kan dock inte yppa så mycket mer just nu, skulle gärna vilja blogga lite om det, men, nej inte just för tillfället! I sinom tid får ni veta! Hur som helst är det spännande tider i blå huset på många sätt! ;)

Vårsol!

Känner mig väldigt mycket piggare idag! Kan nog bero på att Julia och jag var ute i 1,5 timme i eftermiddags och fick massa solenergi på oss! Är helt övertygad om att lite sol och vårkänslor kan pigga upp även den tröttaste! :) För idag var det verkligen vår ute! Sol, blå himmel, fågelsång, snö som smälter, grusväg som börjar bli mjuk att gå på! I love it! Julia med! :) Vi fick sällskap av grannen och hennes barn, så fick jag lite hjälp att lyfta upp Julia i gungan o från marken när hon ramlat! Jag är ju liksom inte smidigast på gatan just nu ;) Till slut hade jag så himla ont så jag fick locka Julia med att vi skulle rita o måla när vi kom in! Det gick hon med på till slut! Och jag fick sitta! Skönt! Men en riktigt härlig eftermiddag blev det! :)

Ute i vårsolen och leker! Underbara vår!! :)

img_8169 (MMS)

Ute i vårsolen och leker! Underbara vår!! :)

Vår!

Det är ju vår ute, mer eller mindre! Är så skönt ute! Blir rätt sugen på att städa iordning uterummet efter vintern så vi kan ta årets första fika där ute! Får vänta till Kim vaknar så han kan assistera! Eller rättare sagt jag assisterar honom! Är nog enklast så! ;)

Måndag, igen!

Seriöst, trodde väl aldrig att jag fortfarande skulle vara gravid... Men jodå, still no bebis! Antagligen har den det så bra där inne i magen att den kommer vilja bo kvar där ett par veckor till! Jag har gett upp, har så länge nu trott att den ska komma, men inte då! Så nu får jag förlika mig med tanken att antagligen gå över tiden! På riktigt! ;)

Funderar...

...på hur förlossningen kommer starta den här gången! Förra gången gick vattnet vid halvtolv på kvällen! Värkarna satte inte fart förrän 14 dagen efter! Då, när vattnet gått och jag hade pratat med förlossningen så gick Kim och jag upp och åt goda mackor, tände ljus och drack te! Vi firade verkligen det som komma skulle! Mycket mysigt! :) Men som sagt, undrar hur det kommer starta den här gången... Det är rätt pirrigt att inte veta! :)

Citat!

Tre saker en partner aldrig bör saga när man är gravid i v 40:

"Muuu"

"Aj! Jag skar mig på kuvertet, det gör jätteont!"

"Pappa ringde igen och frågade om du var öppen ännu"


Min älskade make kläckte dessutom ur sig två citat idag som fick mig att se rött:

"Jag förtjänar en helg på spa efter de här nio månaderna!"

"Jag har ju ändå gjort ALLT annat i nio månader så jag kan likväl plocka ur disken ikväll med!"

Han är rolig han, min man!
(vet att han säger det med ironi i rösten, men gud vad han ska få äta upp det här! ;))

Söndagslunk!

Den här dagen har verkligen varit lugn! Inte gjort många knop idag inte!
När vi hade sovit kom Kim upp och efter lite mellanmål så åkte de två in till Coop och handlade!
Jag tillbringade den lilla stunden med att ligga blickstilla och läsa! Blickstilla är tricket. För ligger jag blickstilla i någon minut så släpper min värk! Rör jag mig minsta lilla så gör det ont igen och jag får börja om!

När de kom hem igen hade Julia en ny målarbok att visa upp! Med Hello Kitty! Helnöjd och stolt var hon! Så då satte vi oss o målade igen! Hon älskar verkligen att rita och måla den tjejen! Jag med! ;)



Till kvällsmat bjussade Kim på korv och bröd!
Strax blir det solsidan och sen hoppas jag på ännu en lugn natt när Kim jobbar! Har massa molvärk i magen ikväll så vi får se, det närmar sig...

Söndagsmys!

Julia och jag satt vid bordet och ritade i nästan 2 timmar! Rita, måla, klistra! Gud vad kul! Tycker både hon och jag! Till slut var vi tvugna att ge upp, pappret tog slut och maten skulle fixas! Hur som helst, att sitta vid köksbordet o måla passar min kropp perfekt idag! Att stå i köket o laga mat... No not so good! Nu har vi sovit den obligatoriska middagsluren! Underbart! :)

Rit o målarstund! :)

img_4654 (MMS)

Rit o målarstund! :)

Sömntips!

Har sovit gott inatt! Det ni! ;) Fick ett tips på hur jag skulle kunna somna, och det funkade!! :) Det funkar så här: man ska bestämma sig för pojk- eller flicknamn och så betar man genom hela alfabetet! Fem namn på A, sen vidare till fem namn på B och så vidare! På tjejnamn kom jag till O! Fem tjejnamn på O tack, jag körde fast helt enkelt och medan jag låg o funderade på O-namn så somnade jag! ;)

Klädval!

Mamman har inte så mycket att säga till om längre när det gäller Julias kläder! Eller, iallafall inte en söndag när mamman inte bryr sig direkt om vad som ska vara på! ;) Så idag har Julia valt själv! En prinsessklänning, rosa och vitrandig som hon hade för ett år sen på sin födelsedag! Söta lilla flicka! ;) (bild kommer...)

Prinsessa

När jag säger till Julia att hon är min prinsessa (gör det flera gånger om dan typ...), så säger hon; neeeej, prinsessa-bok!! Hon är minsann ingens prinsessa, prinsessan läser vi ju om i en av hennes böcker! Ikväll när vi åt mat frågade jag; vems prinsessa är du? "mormors prinsessa- min" svarade hon då, gång på gång! Såklart! :)

Nu

Nu åkte Kim precis! Ångesten kommer krypande! Sakta men säkert! Undrar när jag ska bli så vuxen så jag kommer tycka det är helt okej att ha en nattarbetande man... Typ aldrig skulle jag gissa! Framförallt inte när jag är höggravid! Ska försöka sova lite nu! Är ju supertrött! Egentligen! :)

Undrar...

...hur många gånger man kan kissa på ett dygn! Jag har försökt räkna, men tappar bort mig stup i kvarten! Många gånger är det iallafall! ;)

V 40

Eller ja, 39+0, så bf om en vecka! Men i min värld har jag redan gått över tiden! Julia föddes i v 38! Var helt övertygad om att den här bebisen också ville komma ut i god tid... Men nej! Har ont på de flesta ställena idag! Känner mig rätt deppig! Är faktiskt rätt trött på att ha ont! Hoppas på en bättre söndag helt enkelt!

Inte som planerat!

Nej, den här dagen blev inte alls som jag tänkt! Min syster o hennes pojkvän skulle kommit o löst av mormor, men det gjorde dom inte! Så stackars mormor velade länge fram o tillbaka hur hon skulle göra! Men till slut åkte hon hem till morfar som låg hemma sjuk! Är så tacksam och glad för att hon kom upp över en natt, trots en sjukling hemma, jobb och fotont! Så inatt blir jag iallafall själv! Min snälla granne har lovat att vara standby ifall det är nåt! Känns helt okej! Iallafall just nu! Hoppas på att få sova gott inatt! För trött, det är jag! :)

Molvärk...

Det molar i magen... Mycket! Har sovit en stund med Julia och jodå, till o från gjorde magen ont! Men det är nog lugnt, vågar ju inte hoppas på att det ska dra igång! Ska se vad som händer efter en varm dusch! Somnade så himla djupt med Julia att jag inte ens vaknade av att en granne kom förbi o ville ha tag på Kim! Tur mamma var här som kunde öppna! :)

Ljuva väder!

Det är fantastiskt fint när man tittar ut genom fönstret (om man blundar för de smutsiga glasen förstås)! Solen skiner, fåglarna kvittrar och himlen är alldeles blå! Det luktar vår! :)

5e mars!

Idag är det den dagen som jag för länge sedan gissade att bebis skulle födas på! Undrar om jag får rätt... Magen molar massa nu på morgonen! Fast det har den visserligen gjort förr utan resultat ;) Kim som jobbat natt, skulle nog gärna vilja få sova några timmar innan förlossningen startar iallafall! ;)

Sömn...

Att inte kunna sova fast man är skräptrött, det måste vara som tortyr! Jag lyckades somna vid 12, sen vaknade jag vid 03 och kunde verkligen inte somna om! Låg vaken till 05, sov en halvtimme tills Julia drömde mardröm och ja, nu är det en timme senare och jag sover inte! Just nu är jag inte så trött, men känner jag mig själv rätt så kommer jag bli, om några timmar! ;)

Ögoninflammation!

Julia var verkligen risig ikväll, hostat massa och ögonen varar på henne! Hon ville ha alla lampor släckta så det var nog skönt för henne att gå o lägga sig i ett mörkt sovrum! Hoppas nu att hon får sova gott inatt! Mormor och jag har sett film ikväll! "Till det som är vackert" hette den, en ny svensk film med Samuel Fröler! Inte min smak direkt så jag blev lite besviken! Men mysigt hade vi med film och godis! Nu har mannen i mitt liv åkt till jobbet, trist! Men mormor är här iallafall ju och det känns tryggt! Skulle det dra igång inatt så kan hon köra in mig till förlossningen där jag möter upp Kim, så slipper jag ambulans! Bara en sån sak ;) Men saknar Kim bredvid mig i sängen, det gör jag!

Mormorbesök!

Nu har mormor kommit hit igen! Till Julias stora glädje, och vår! Julia fick en present; massa klistermärken! Bland annat med Toystorymotiv! Gissa om hon blev glad? Och så hade mormor dessutom med sig Julias favoritfika; mazariner! Nu leker de två bundisarna på Julias rum! :)

Fredagsunderhållning!

En granne tar ner ett stort träd på sin tomt, en stor lastbil kommer och hela lugna gatan hittar ut för att titta på spektaklet! Trodde det skulle ta en evighet, för trädet var verkligen stort! Men, himmel vad smidigt det gick! Tänk förr, när man fick göra allt för hand! Då var det verkligen ett grovarbete! Nu fixar ju maskiner allt! Smidigt! Och bra blev det, när trädet var bortplockat! :)

Pyjamasdag!

Jag har verkligen inte ens fått på mig kläder än, still pyjamas! Har ju visserligen inte så många klädalternativ att ha på mig för tillfället, så pyjamasen är favorit! Eller pyjamas o pyjamas... Ett vitt linne (för litet) och Kims extremt gamla mysbyxor! Det är pyjamasen det! Måste nog ta tag i det här snart! Iallafall byta tröja! Eller så struntar jag i det! Ska ju ändå snart sova middag ;)

Fredagsmys!

Klockan är nio och Kim har städat! Julia o jag dammtorkade visserligen men sen gick vi upp så fick pappa dammsuga o skura golv i lugn och ro! Så nu kan vi ta det lugnt resten av dagen! :) Mormor dyker nog upp här på förmiddagen också! Ska bli mysigt! :)

Pannkakor!



Julia ville ha pannkakor till kvällsmat! Det sa hon redan i morse! Hon ville egentligen haft det till frukost ;)
Så jag stekte pannkakor!
Själv gillar jag inte såna! En period när jag var liten vägrade jag äta annat, så jag blev väl trött på det då! ;)

Har mått lite dåligt ikväll över hur helgen ska bli! Kim jobbar natt! Hela helgen! Totalt värdelöst!
Så nu blir det iallafall så att mormor kommer hit imorgon och stannar till lördag, då kommer syster och Joakim hit och löser av henne, och sen åker Joakim hem på söndag medan Sara stannar till måndag!
Om nu inget händer vill säga! ;)
Men det känns skönt att få sällskap här i huset på nätterna när Kim är iväg! Vill inte vara själv ifall det skulle dra igång! Allra helst vill jag ju att Kim ska slippa jobba (borde vara förbjudet att jobba natt när frun är höggravid!) Vill ju helst ha honom hemma!
Men snällt av mormor och Sara iallafall att ställa upp!

Thomasbesök!

I eftermiddags kom en av Julias favoriter; Thomas! Så de har fikat, lekt med klossar, läst böcker, ätit pannkakor, busat med vagnarna och lekt ännu mer! Julia är helnöjd! :) När Julia somnat om en stund så blir det lite tvspel för Kim och Thomas! Jag ska lägga mig och läsa! :)

Teckningar!

Jag älskar när Julia kommer hem med alster som hon gjort på förskolan! Idag hade hon gjort två teckningar! På den ena hade hon ritat pappa och på den andra mamma! De hänger på kylen nu! :)

Lunch

Pastasallad som blev över från gårdagen! Och några rutiga knäcke till det förståss! Laddar med långsamma kolhydrater nu! Kom igen bebis! Jag säger som Julia; "kom!" och så tittar hon i naveln och säger "där!" För tydligen är det genom navlen som bebis ska komma ut! Iallafall i hennes värld! :)

Oväntat!

Fick ett väldigt oväntat telesamtal innan! Min gamla vän från Nybro ringde! Ulrica! Jag har inte pratat med henne på evigheter! Så det var verkligen kul att höra hennes röst igen! Och vi hade ju förståss mycket att gå genom! :) Det roliga var, att tidigare imorse så funderade jag på henne! Kikade på Facebook om hon var där, men nej tyvärr inte! Men så ringde hon! Ännu roligare såklart! Hoppas nu inte det dröjer lika länge till nästa gång vi hörs! :)

Snö?

Vad 17?! Nu är det mars, jag vill ha vår! Inte snö! Det öser verkligen ner snö! Jag vill ha fågelkvitter, gröna träd, snödroppar och tussilago! Inte snö!!

Lugn natt

Igen! ;)
Ingen bebis så långt ögat når! Börjar på riktigt tro att bebisen inte tänker komma ut alls! Den trivs bäst där inne helt enkelt...
Idag ska jag vila, har fortfarande inte ont någonstans, men jag passar på att vila! Och läsa! :)

Onsdagkväll!

Julia sover, Kim också, och klockan är inte ens halvåtta! Kim har fortfarande (!!) feber, upptäckte vi ikväll! Stackars honom! Nu är det ju ändå tredje dagen med medicin så jag tycker det borde ge med sig nu! Stackars honom! :( Jag sitter uppe o ser på tv, dricker ett glas cola och funderar på ifall jag ska börja läsa Mari Jungstedts femte bok... Beställde de tre första på pocket för att testa hennes böcker, vågade inte beställa fler! Och nu är de tre utlästa! Den fjärde har jag inte, men den femte fick jag tag på när det var rea! Så nu är frågan om jag ska hoppa över fyran så länge o gå direkt på femman! Hmm. Ska fundera medan jag ser på halvåtta hos mig! :)

Mia Skäringer

Idag har jag läst hennes bok: dyngkåt och hur helig som helst! Lättläst med massor av hennes krönikor och delar från hennes blogg! Passade mig perfekt att läsa, och ganska mycket att känna igen sig i! Jag rekommenderar boken, helt klart! Gillar verkligen henne! Tycker hon är helskön, naturlig, vanlig och rolig! :)

Underbar dag!

Jag har inte haft ont idag! Nånstans! Allt har varit bra! Och kan ni tänka er hur skönt det är, efter många månaders krämpor och värk, att inte ha ont nånstans! Underbart känns det kan jag tala om! :) Nu känns det som jag kan klara några graviddagar till! :)

Sötnos!

När Kim kom hem från förskolan hade han med sig en bukett tulpaner till mig! Och chokladkakor! Mys! :)

Lycklig dotter

Julia var så glad och nöjd när hon o Kim skulle till förskolan, tog på sig mosters kvarglömda mössa, kramade o pussade på mormor o mej och sen vinkade hon hejdå! Kul! Det är så skönt att hon tycker om sin förskola och sina fröknar och kompisar! Är så lycklig för det! :) Nu ligger jag i soffan och ska läsa lite bok, mormor har precis kört hemåt! Har varit underbart att ha henne här några dagar! Hoppas vi ses snart igen! :)

Energi!!

Nu jäklar! Jag har inte ont idag! Ljuvliga, underbara känsla! Jag har inte ont! :) Jag får så himla mycket energi av att inte ha ont! Kim går här hemma och mumlar; jaha, då går vattnet inatt! Precis som förra gången!" ;) Och ja, hoppas kan man! För dagen innan vattnet gick när jag väntade Julia så var jag superpigg! Möblerade om på övervåningen, bakade och gjorde storkok, städade och donade! Jag "boade" verkligen! Och så på natten gick vattnet! Så förhoppningsvis får Kim rätt den här gången! :)

Komsi komsi!

Ingen bebis inatt heller! Som det är nu har jag inte ens några förvärkar... Känns som bebisen tänker stanna ett tag till där inne, trots allt! Vill ju bara att det ska dra igång, inget kul att gå o vänta och ha ont! :( Kanske ska försöka mig på att skura några fönster idag, gå i trappan, städa? Något som gör att bebisen fattar att det är ut den vill!!

Ont...

...gör det! Och än har det inte ens dragit igång! *gråta* Kommer aldrig fixa det här, så känns det, samtidigt som jag bara vill att det ska dra igång! Det är så dubbla känslor, känner mig livrädd för förlossningen, samtidigt som jag är lugn! Knepigt! Och så längtar jag efter bebisen! Och min vanliga kropp! Och min vanliga energi! Just nu känns det som att inget spelar någon roll, känner mig så likgiltig! Vill bara en sak; att förlossningen ska starta så jag får det överstökat!

Julia och mormor!

De leker med dockorna, läser bok, gosar, de busar med vagnarna, de går o hämtar posten, de leker i sandlådan! De har hur mysigt som helst, är så tacksam för att mormor kom upp och hjälpte oss så Kim och jag fått vila lite! :) Julia kommer sakna sin mormor när hon åkt hem!

Köttbullar!

Det blir köttbullar, potatis och brun sås i det här huset idag! Visserligen fusk-köttbullar gjorda av mamma Scan, men ändå! :) Gott ska det bli med lite mat! Min snälla granne körde mig till affären och till Preem, så nu är bilen laddad ifall vi vill in till förlossningen! :)

Lugn natt

Ingen bebis så långt ögat når... Har sovit bra, haft mensont till o från i natt, "bara" varit uppe o kissat två gånger och "bara" legat vaken nån timme! Skönt! Och Kim verkar må lite bättre idag! :) Nu ska jag samla lite energi till att åka till Ica-affären o hämta ett paket från HM! :)

Smultronmamman

Livet som lycklig tvåbarnsmamma!

RSS 2.0