Nu!

Nu byter jag bloggsida!
Jag flyttar hit istället:

http://smultronmammans.blogspot.com/

Välkomna!

Jordgubbar o mjölk!

Det är sommarfrukost det! Mums vad gott det var! :) Idag skiner solen o då blir man ju på ännu bättre humör, härligt! Ska åka o köpa mer jordgubbar idag är tanken! (är nästan klar med nya bloggen...skönt!)

Förändringar på gång

Kommer antagligen byta blogg snart! Igen! Vill kunna blogga med min iphone, framförallt lägga upp bilder också! Så nu fixar jag o donar lite... Spännande! :)

Midsommardagen!

Den har spenderats i lugn takt! När Kim vaknat så åkte vi till stan, picknick o midsommarfirande i Trönninge! Solen sken o allt var toppen! :) När vi kom hem gick Kim o Julia på promenad medan jag o Josefin förberedde kvällsmat: kycklingswraps! ;) Det har varit en underbar dag helt enkelt! Sprungit har jag gjort med! 12 min konstant! Om fem veckor har jag nått mitt mål! :) (om allt går som det ska vill säga)

Nu är vi i Trönninge på årligt midsommarfi...

img_7111 (MMS)

Nu är vi i Trönninge på årligt midsommarfirande! Dans runt midsommarstången och picknick i gröngräset! Mysigt! :)

På promenaden hittade vi massor utav smult...

img_4854 (MMS)

På promenaden hittade vi massor utav smultron och blåbär! Mums filibaba sa Julia när hon vaknade! :)

Slängpuss

Så åkte Kim till jobbet! Blä för att sova själv! Tre nätter nu ska han jobba! Stackarn! Själv ska jag krypa ner i sängen nu,(som är renbäddad idag), och sova! ;)

Regnställ!

Jag behöver ett regnställ! Ett som tål regn i massor. Typ så att man kan va ute på promenad i ösregn! Tips? Hittat ett på stadium... Tänker också, att om jag köper ett nu, så blir det inte nåt mer regn i sommar! O det vore ju bra! :)

Rulla runt!

Josefin började rulla till sidan för nån vecka sen... Men idag rullade hon runt helt! La sig på mage och tittade upp lite förvånat! Mitt i midsommarmiddagen hände det! Kul! Duktiga lilla liten! :)

Mysa!

Smilla ligger precis framför mina fötter så jag kan liksom värma mina fötter under henne! Det är mysigt! Tänk vad vi saknat henne! Är så glad att hon är hemma! Hon trivs, barnen trivs och Kim o jag trivs! Life is good! :)

Nattjobb!

Kim jobbar ju natt hela helgen så han fick gå o lägga sig o sova några timmar ikväll innan han åker! Men det är ok! Jag tänkte hyra en film... Frågan är bara vilken...

Midsommarafton!

En mysig och framförallt lugn dag blev det här! Dagen startade med en tur till Coop! Trodde vi skulle va ensamma där... Men nej! Det var hur mycket folk som helst! Och gissa vilka som fick avstämning! Typiskt när man har kundvagnen full, en hungrig bebis och en uberenergisk Julia med sig ;) När vi kom hem Fikade vi på daimstrut (mums!), o sen bakade jag tårta! Supergod blev den! Och snygg :) Till lunch serverade köket (moi) sill o potatis! Till middagen ikväll blev det grillat kött o hemgjord potatissallad! Gott! Känns som vi har ätit hela dan... Inte alls särskilt nyttigt... Men gott. ;) Vi hade planerat att åka o dansa runt stången, men det kändes för stressigt så vi struntade i det och gick på promenad istället! Dansa runt midsommarstången får vi göra imån! Då ska vi till Trönninge!

Mums! Midsommar är gott :)

img_5165 (MMS)

Mums! Midsommar är gott :)

Så var vi på väg att midsommarhandla nu då...

Så var vi på väg att midsommarhandla nu då! Hoppas att den andra bilen ska hålla idag, för kylen var tom i morse kan jag tala om! Och det värsta av allt; inget kaffe! ;)

Glad midsommar önskar  familjen W

img_0009 (MMS)

Glad midsommar önskar  familjen W

Handla?!

Kim o Julia var ju på väg för att handla, men så blev det inte! Så nu ekar vårt kylskåp tomt! I imån är det midsommar! Får åka in imån bitti o leta efter sill o jordgubbar! Hoppas att nån affär har nåt gott kvar! ;) Dagen i övrigt har varit toppen! Haft en mysig dag med gekåsbesök, promenad, städ, tvätt och flitiga lisor! I slutet av lisorna blev Josefin ledsen o skrek sen i så gott som 90 min! Det är så sjukt stressande att inte veta vad det är som är fel! Så när hon äntligen lugnat sig o somnat så ville jag mest gråta! Jag är nog alldeles för trött för mitt eget bästa ikväll! Dags att sova helt enkelt! :)

Förbannade bilskräp!

Finns det något jag är totalt ointresserad utav så är det bilar! En bil ska ta mig från punkt A till punkt B. Punkt. Annars blir jag irriterad. O när Kim börjar prata om bildelar som ska köpas o grejer som ska lagas, då stänger jag av mina öron. Idag la polon av! När Kim o Julia skulle till coop o midsommarhandla! Då, av alla j-a tillfällen rasade vattenpumpen när de var halvvägs till city! Och jag o Josefin (som var på flitiga lisorna!) fick snällt sätta oss i bilen o köra till dom, för att kunna bogsera hem bilskräpet ifrån h-e! (hörs det att jag är irriterad?;)) Jag har tack o lov aldrig behövt bogsera eller bli bogserad nån gång tidigare! Så när Kim frågade om jag ville köra eller åka så tänkte jag att det var lugnast o enklast att åka! Jo tjena! Fy fan! Skitotäckt ju! Satt på helspänn och tänkte döds-ångest-tankar med en babblande tvååring jämte mig! Så. Nu har vi bara en bil i helgen. För verkstan firar ju midsommar imån. Blä Blä Blä. Bilskräp. Kräks på allt vad bilar heter.

Om ni undrar; Julia har skrivit på kuverte...

img_5062 (MMS)

Om ni undrar; Julia har skrivit på kuvertet till tomten! I kuvertet ligger flaskan! :)

Nu är det sommarlov!! Idag var det Julias ...

img_2701 (MMS)

Nu är det sommarlov!! Idag var det Julias sista dag på förskolan! Nu ska hon va ledig i två månader! Underbart! :) Och med sig hem fick hon årets alla konstverk! Så fina så mamman måste fälla en liten tår! Hon är så stor min lilla flicka! Vart tar tiden vägen?

Gekås, here we come! Och vet ni; här är in...

img_0399 (MMS)

Gekås, here we come! Och vet ni; här är inte alls mycket folk! :)

Nattsurr

Jag är trött! Men kan ändå inte sova! Josefin har ammat två gånger på 5 timmar! Känns som att hon inte blir mätt! Kanske ska prova ge henne ersättning på kvällen? Eller så är det bara en tillväxtperiod just nu! Men likförbaskat så innefattar det en trött mamma! :( Och så insåg jag nyss att det bara är en dag kvar innan midsommar! Ännu mer att göra imån! Måste ju handla också! Men nä, nu somnade Josefin så då ska jag med sova! (regnet öser ner utanför- mysigt sovljud!)

Laddad!

Jag är faktiskt peppar nu! Att springa! Himmel vad skönt det ska bli! Rensa huvudet lite! Och nu är det nästan klart, ett motionslopp eller två ska det väl bli innan sommaren är slut! Till det ena har Kim ordnat barnvakt så vi kan springa tillsammans! Spännande! Och otäckt! ;)

Amma all day long!

Nu har Josefin haft några dagar då hon ammat väldigt ofta! En tillväxtperiod hoppas jag! Det känns ibland som att det är det enda jag gör; ammar! Jag har förvandlats till en kossa helt enkelt! ;) Om en månad är det dags för gröt o smakisar! Tror det blir bra! :)

Flaska!?

Inatt vaknade Julia en gång! En enda gång på hela natten! Och nån flaska hade hon inte på hela natten! Gud vad skönt! Är så glad att jag tog tag i det här redan i helgen o inte väntade på att Kim skulle va hemma! En gång på natten är ingen gång! Imån skickar vi flaskan till tomten! :)

Hur hinner man?

Jag fattar inte hur man hinner med allt på en dag! Dygnet har för få timmar, iaf om man vill sova några av dom! Klockan är snart halvfem och vi ska hinna: köpa husfärg, bildelar, äta kvällsmat, plocka iordning i huset, springa, gå en timmes promenad med Smilla, duscha, planera en gekåslista, plocka blommor till midsommarfesten på förskolan imån, hänga upp tvätt och vika tre maskiners tvätt! Ja, men det var väl allt! Mysa lite i tv-soffan skulle ju va nice med, men det får nog bli en annan dag ;) Tänk, en vacker dag kommer jag antagligen sakna det här kaoset och känna mig väldigt rastlös! Så jag njuter av fullspäckade dagar nu istället! :)

Hönökaka à la leila! :)

img_6464 (MMS)

Hönökaka à la leila! :)

Dagens tips!

Leilas bakbok: à piece of cake! Köp den o börja baka! Finns massa gott o bra i den! Det är min finaste bok! Min bästa! Det gjorde Kim bra för två år sen när han gav den till mig i bröllopspresent! Jag hade gått o tittat på den länge, o så på vår dag så fick jag den i present! :) idag bakar jag hönökaka ifrån boken! Gott! :)

Orka?

Mitt största bekymmer idag är; hur ska jag palla springa? Jag har träningsvärk och småont i ena knät! Och så ska jag springa... Hmm. Försöker förtränga det in i det sista! Får bli ikväll! Då är jag nog taggad! *intalar* ;)

Ny dag! Rosa huset ska bege sig till försk...

img_5680 (MMS)

Ny dag! Rosa huset ska bege sig till förskolan, sen blir det promenad o brödbak! :)

Inte glömma!

Imån bitti ska jag komma ihåg att ta med glass till förskolan! Julia ska bjuda på glass för det är näst sista dagen innan hon går på sommarlov! Men himmel, hur ska jag komma ihåg ett paket glass? Kommer ju ha tusen andra grejer i huvudet imån bitti när vi som vanligt stressar runt! ;) Vad det är för glass? Min dotter hade bara ett krav; den ska va rosa! :)

Change of plans!

Skulle egentligen ner till Öja imån o träffa familjen Runemyr, men det får bli en annan gång, så nu helt plötsligt har jag en tom dag framför mig! Skumt... Vad ska jag göra då tro? :) Baka bröd kanske... O städa? Ska prova att göra hönökaka! Spännande! :) Springa står på programmet också, och Kim ska till city o köpa färg till huset! För nu ska här målas! (om Julia får sin vilja igenom så kommer han hem med rosa...) :)

Ja må hon leva!

Idag fyller min mamma år, så henne ringde vi i morse och sjöng för! Grattis grattis! :) Därefter har dagen gått i en rasande fart! Emma o barnen kom hit, vi åt köttbullar, lekte, gick promenad, Fikade och letade recept! Göra matlistor är ju ofta så himla trist, men tillsammans är det mycket (!) roligare! Hade också himla kul åt allt stök o kaos som blir när man är 4 barn i huset! Hur Kim kunde sova på övervåningen är helt fantastiskt! Himla tur ändå ju, att vi har ett sovrum allra längst bort i huset som han kan sova i efter sina nattskift! :)

Kissa?

Att gå ut i kissa smilla lite snabbt är nuförtiden ett projekt på ca 20-25 min! Om man har båda tjejerna själv alltså, och Julia vill följa med och Josefin vill va i famnen! Tack o lov för bärselen! :) Det kommer ta några dar innan vi kommit in i våra nya rutiner här med en hund i hemmet igen! :)

Smilla

Vår fina hund Smilla kom hem idag! Äntligen! Hon ligger nu vid mina fötter på vardagsrumsgolvet o sover! Vad hon varit saknad! Julia tyckte det var både otäckt o roligt att smilla kommit hem! "Inte äta upp mig" har hon sagt flera gånger när smilla kommit nära! Hon har bjudit smilla på bullar o ost! Hon har klappat o myst! De kommer bli bra bundisar de två :)

Träningsvärk!

Yupp! Det lär jag ha en rejäl dos av imån! Varit på gympa ikväll! Så roligt! Och uppiggande! Känner mig som en ny människa efteråt! Kim var hemma med barnen, för första gången själv med båda tjejerna! Och det hade gått bra! Skönt! Det innebär ju att jag kan fortsätta gympa! :) Nu ska jag sova! Nattinatt!

Välkommen hem älskade lilla Smilla! :)

img_9556 (MMS)

Välkommen hem älskade lilla Smilla! :)

Bärsele är fina grejer det! :)

img_8380 (MMS)

Bärsele är fina grejer det! :)

Regn och åter regn!

Det öser verkligen ner! Skulle egentligen på promenad med en nyinflyttad granne, men det fick bli ett bullbak istället! :)

Lugn söndag

Idag har det varit en väldigt lugn o skön söndag! Inte gjort alls mycket! Fixat lite i trädgården, byggt koja, läst Alfons, varit på promenad, lekt i lekparken, lagat mat! Nu sovet Julia! Utan flaska! Yes! :) Josefin tar en liten tupplur, gissar ju att hon inte somnat för natten än.. Och imån kommer Smilla hem! Kim åker tidigt imån o hämtar henne! Äntligen! Har förstått att hon haft det toppen de sista månaderna, o inte lika bra de första! Tråkigt! Men skönt att hon fick en fin avslutning innan vi skulle hämta hem henne! Massa motion o kärlek! Precis vad hon behövde! :)

Stumma ben!

Mina ben värkte rätt ordentligt när jag sprang i morse! Det var tungt helt enkelt! Men i mål kom jag! 1,8 km! :) yeah! På vår bröllopsdag, den 4 augusti, då är jag i mål på riktigt; 5 km! :)

Tacos-sug!

Imån får det bli Tacos! Är så himla sugen på det! Har varit det i flera dar! Mm.. Med majs! Sallad! Gurka! Rostad lök! Ost! Creme fraiche! Mm! Idag blev det pannkakor till kvällsmat, Julia har velat ha det i flera dar! men imån: då blir det min tur! Tacos it is! :)

Gympa!

Yeah! På måndag är blir det premiär! Då hänger jag med emma på sommargympa! ;) Kim ringde precis o hade löst måndagen så att jag kan få komma iväg på gympapasset! Glad jag blev! Det var sött av honom! (han jobbar natt o brukar sova vid den tiden nämligen) Så nu jäklar, ska här gympas på måndag! Underbart :)

Utan flaska!

Julia somnade utan flaska! Funkar detta så skickar vi flaskorna till tomten imån! ;) Hoppas hoppas!

Anmälan...

Funderar på om jag ska våga mig på att springa ett motionslopp i slutet av august!
Den 4 augusti springer jag 5 km, om allt gått enligt planen (schemat) Loppet är i slutet av augusti, det är på 5 km. Så då borde jag ju ha hunnit springa den sträckan några gånger...
Våga eller inte våga? Det är frågan! ;)


Hmmm....

Oups!

Vi gjorde en hoppsan i eftermiddags!
Julia o jag satt i soffan, jag ammade Josefin och läste Alfons för Julia! Sen kom jag på att Julia kunde få se lite Alfons i mobilen, och det ville hon såklart! Ute smattrade regnet för fullt och så börjar Alfonsfilmen! Det var bara att stänga ögonen o luta bak huvudet! ;) När jag tittade upp igen så halvlåg Julia bredvid.... Och snarkade! ;)
Jag kollade klockan, och ja, då var klockan halvfem!



Favoriten i huset just nu!

Lite kvällsmat och bus & lek senare så sover Julia gott igen!

3 månader!

Idag blir den här sötnosen 3 månader! :)



Kärlek!

Jag kan inte fatta att hon är tre månader! Redan! Vart tar tiden vägen liksom?
Hon börjar bli stor! Hennes personlighet blir tydligare o tydligare för varje dag! Hon är himla social, bestämd, glad och gillar när det händer saker runt omkring!
Hon har blivit väldigt stadig, och vill hellre sitta än ligga! Att sova gör hon gärna i vagnen på dagen (eller i famnen hos nån vänlig själ), och på natten sover hon bäst i sin säng!
Hon har börjat träna på att ta flaska, ibland funkar det, ibland inte!
När storasyster kommer i närheten så letar hon med blicken och Julia får alltid de största leenden och skratten! De har redan bondat på hög nivå! :)



Syskonkärlek! Mammas hjärtan!

Josefin tycker om att sitta i knät när jag läser bok för Julia, hon gillar när vi sjunger och hennes favoritleksak just nu är babygymmet!

Grattis lilla älskling! :)

Jag vill också!

Jag vill med va barn o leka i en mysig koja med dockorna och få en liten skål med godis att smaska på! Det ser så mysigt ut när Julia leker så jag tror jag struntar i all disk o fix o bosätter mig i kojan helt enkelt! ;)

På backig promenad med tjejerna! :)

img_3766 (MMS)

På backig promenad med tjejerna! :)

Fast vadå?

Kom precis på att Kim väckte mig en gång mitt i natten med att försöka peta ut mitt ena öga! Gud, det gör ont i ögat vid bara tanken! ;) (han gjorde väl det inte riktigt med mening, men hu vad obehagligt det var!) Han skulle vända sig om och då fick jag hans finger rakt i ögat! Aj! ;)

Noshörning?

Julia (vår söta lilla papegoja) har börjat kalla Josefin för noshörning... Funderar som en tok på varifrån det kommer! Noshörning liksom? ;) En annan sak: jag pratar i sömnen. Alltid gjort. Inte jättekul alltid nej. För nån natt sen när Kim kom in o la sig igen efter att ha varit hos Julia hade jag tydligen sagt; "tut-tut"! Knäppis, sa han, nä, sa jag och sen hade vi dividerat lite fram o tillbaka! Och jag har som vanligt ingen aning om att vi pratat! En gång för länge sen väckte jag honom mitt i natten, tittade på honom o sa; "Kim, Kim! Det är telefon!!" Han blir ju klarvaken o börjar leta efter telen medan jag vänder på mig o skrattar! Still sleeping! Gissa om Kim blev glad? ;) Undrar om våra döttrar blir sömnpratare som mamman sin...

Ont i magen!

Blä, ätit lite choklad och ahlgrens bilar! Det är ju ändå fredagkväll tänkte jag! Men nä, fy vad ont i magen jag fick! Magen fick väl en sockerchock helt enkelt! Nu har Josefin somnat och jag funderar på morgondagen! Är lite sugen på att göra ett nytt besök i city och på rean! Men, hm, jag vet inte! Det återstår att se! Vi får bestämma imån helt enkelt! :)

Dagen som var!

Jag o tjejerna var på föräldrargrupp! Idag besökte vi Alva o hennes föräldrar, de har en stor (!) bondgård som vi fick gå runt på! Titta på kalvar, kossor, hundar, traktorer och hönor! Så kul! Julia har pratat om bondgården hela kvällen! Sen fick vi fika, mycket lek o prat blev det! Det är verkligen kul att ses, idag var alla med dessutom! Petra o Alva, Anna o Daniel med Alva o gustav, emma med William o thilde, Camilla med Felix o Stina, Johanna med Ester o Isak! Och så vi tre då! Mysigt! Nästa gång ska vi ses på Öströö fårfarm! När vi kom hem umgicks vi en liten stund med pappa Kim innan han var tvungen att åka till jobbet! Jag o döttrarna tog en promenad, efter halva vägen ville Julia gå! O det fick hon förstås, hon gick nästan hela vägen tillbaka! Nu är jag rätt trött efter den här dagen! Ska bli skönt att sova såsmåningom! :)

Nu har storasyster gått o lagt sig! Pappa ...

img_8729 (MMS)

Nu har storasyster gått o lagt sig! Pappa Kim jobbar! Så jag o lillskrutten myser i soffan med vindruvor och bubbelvatten! :)

O så matade vi hönorna! En helmysig dag ho...

img_7689 (MMS)

O så matade vi hönorna! En helmysig dag hos Petra! :)

Köra traktor var kul!

img_3861 (MMS)

Köra traktor var kul!

Söta kalvar

img_2185 (MMS)

Söta kalvar

Dags för Mammagrupp på bondgården! :)

img_9792 (MMS)

Dags för Mammagrupp på bondgården! :)

Yes!!!! Josefin åt 70 ml ur flaskan! Pappa...

img_5275 (MMS)

Yes!!!! Josefin åt 70 ml ur flaskan! Pappa kim matade! Och det gick fint! Så skönt det känns! :) Dessutom har Josefin sovit hela natten!! 22-07:30! Utan mat! Underbara lilla flicka!

Soool!

Äntligen lite skönt väder igen! Härligt! Önskar att det fina vädret kunde hålla i sig nu bara! Idag har Josefin o jag städat medan Julia varit på förskolan! Och gått en minipromenad! Och lagat paella! Mmums vad gott det var! Så nu vilar vi lite i soffan innan det är dags att hämta syrran! I eftermiddag kommer Emma o barnen hit! Kul!

Choklad!

Idag har jag varit onyttig! Daim och två ballerinor har slunkit ner i min mage! Gott, men onödigt! Ja,ja, ibland måste man unna sig! :)

Det blev en spökrunda idag! Det finns ett ...

img_7172 (MMS)

Det blev en spökrunda idag! Det finns ett öde ruckel där en enstöring bott, idag vågade vi oss fram till huset, för vi tror (och hoppas) att gubben har kommit till ett hem! Nu skyndar vi hemåt! ;)

Kvällspromenad blir det med den här skönhe...

img_9195 (MMS)

Kvällspromenad blir det med den här skönheten och med Susanne! Har precis ätit pannkakor, och medan vi satt o åt (typ 30 min) så var plattan på i köket! Disträ? ;)

Dagens lunch med sällskap av en styck Jose...

img_8488 (MMS)

Dagens lunch med sällskap av en styck Josefin! Hon ville helst sitta i mitt knä dock och äta på tallriken! När jag insåg att hon fick tag på pastan med sin hand o började smaka på den la jag ner henne på filten igen! Det uppskattades inte! Hon ville tydligen ha mer tallrik o spagetti! :)

Paket!

Väntar på två paket! Hoppas på att dom kommer idag! Hoppas hoppas! :)

Rea!

Varit inne på lindex en snabb sväng, de började sin rea idag, men hu vad lite reaplagg de hade! Iallafall som föll mig i smaken! Ville ha 68bodysar till Josefin, kortarmade! Fanns inga! Tänkte köpa två långarmade som var lite halvfina, men nä, jag struntade i det! Köpte en grillad kyckling och en chokladbit istället! (jag vet att det inte är lördag!) Skulle göra en paella när jag kom hem med färdiggrillad kyckling, men, majsen var slut! Gah! Känns inte som det här är min bästa dag... Trött som en tok är jag dessutom!

Dags för promenad med emma o Josefin! :)

img_5149 (MMS)

Dags för promenad med emma o Josefin! :)

Nu blir det strax varma mackor! Leffe, jul...

img_6161 (MMS)

Nu blir det strax varma mackor! Leffe, julle, jossan och kimpan sitter i soffan o väntar!

Babymassage

Jag o Josefin var ju på babymassage innan, mysigt att göra nåt med bara henne! Och hon gillade det! Till slut somnade hon! När vi kom hem var Thomas här! Så det blev lite fika på "wienerbröd" (=chokladbollar) och så massa lek förstås! Nu ska jag tänka ut nåt gott till kvällsmat och sen blir det promenad med fina Emma!

Matprat!

Josefin krånglar vid amningen! På morgonen o förmiddagen går det bra, men på eftermiddagen o kvällen är det meckigt! Det är som att hon inte blir nöjd! Hon äter lite, släpper, skriker, byter bröst, släpper, skriker o så håller vi på! Kim köpte hem ersättning igår, undrar om vi ska prova nån gång på kvällen! Men då är det ju krångel med flaska, för än har hon inte accepterat flaskan! Illvrålar när vi försöker ge henne flaska! Hur som helst, hon går upp i vikt! Vägde henne idag, och på en vecka har hon gått upp 200 g så jag är ju inte så orolig, men mat är en sån himla viktig o stor del i ens mamma-vardag! Man vill ju att det bara ska funka!

Dags för babymassage :)

img_4191 (MMS)

Dags för babymassage :)

Faafeen

Julia har börjat säga "faafeen"! Hon klämde till handen lite när hon skulle klättra in i bilen i morse, o då kom det: faafeen! Hon snappar verkligen upp ord! Jag säger "fasen", och ja, nugör hon det med! Illa! Men det låter himla gulligt iallafall när hon säger det ;) Hur som helst, det gäller att tänka på vad man säger! :)

Ullared!

Det är rätt bra att bo 20 min från Gekås! :) Har precis kommit hem, för ett depåstopp innan vi kör o hämtar storasyster! Efter att jag o Josefin varit inne i affären (2 ggr!) så mötte vi upp Ninni o Elsa, och Emilie, för lite lunch på Harrys! Mums vad gott det var, och sjukt mätt blev jag! Roligt var det att träffas en stund iallafall! När Julia kommit hem ska vi packa upp allt rosa! Köpte bland annat rosa gardiner o en rosa sänglampa till hennes rum! Blir bra det! Tror hon kommer bli nöjd! ;)

Det märks att vi är familjen rosa/lila! ;)

img_0570 (MMS)

Det märks att vi är familjen rosa/lila! ;)

Det blev jordgubbar o glass till fika när ...

img_0213 (MMS)

Det blev jordgubbar o glass till fika när mormor o morfar hälsade på igår! Mums! :) Nu har vi lämnat Julia på förskolan och är nu på väg mot Ullared! Dregglisar och bodysar i strlk 69 står på inköpslistan ;) En bajsexplosion inträffade precis, så vi fick ta en paus o byta! Men nu ska vi köra vidare! :)

Veckan som kommer..

...innebär bl.a. att åka till Gekås, träffa Ninni, Julia till förskolan, promenader, babymassage, Mammagrupp hos Petra på deras bondgård! Och så förstås det vanliga: veckohandling, matlistor, tvätt, plock, trots, städ, löpning, och ja ni fattar! ;) Nu blir det sova! Ska verkligen inte försova oss imån! ;)

Söndagsmys!

Idag kom mormor o morfar på besök! Med sig hade de smörgåstårtor som vi åt till middag! (älskar smörgåstårta!) Tjejerna fick paket med kläder o böcker! Tack tack! Så det blev mycket lek o bus o fika med mormor o morfar! Julia älskar dom så mycket, är så roligt att se! :) Ikväll har jag varit ute o sprungit, och fy säger jag bara! Det var tungt! Blodsmak! Tänkte flera gånger: aldrig mer.. Men nu några timmar senare tänker jag, vad skönt det ändå var! ;)

Slut i rutan!

Jag är helt färdig efter den här dan! Ska lägga mig! La precis Josefin, hoppas att hon sover gott i natt! Tycker synd om mannen min som ska jobba natt! :( Nu ska jag stänga av tvn som visar "Godzilla" (?!), hur tänkte de där liksom? ;) Sova- underbart!

Fun city!

Ahh, det blev en heldag på äventyrslandet som ligger bara några km härifrån! Karuseller, vattenland, djur, o massa andra aktiviteter finns där! Är man varbergsbo och besöker fun city innan midsommar så får man säsongskort för samma pris som en dagsbiljett!
Perfekt!
Så där lär vi tillbringa ett antal timmar i sommar! Julia älskade det! Speciellt tivolit! Hon ville inte gå därifrån! Så vi åkte... och åkte...och åkte! Känner mig gammal som knappt kan åka småkarusellerna utan att må illa!
Men en himla mysig dag blev det! Det är bland det bästa som finns, att få se sina barn glada o lyckliga! :)

Bilder från igår!



Söta systrarna Mikaela och Isabella!



I partytältet bjöds det på god mat och tårta! Mums!



Julia åt massor! ;)



Lite snack i trädgården! Längst till höger, min morbror Kjell, twinsens pappa, brevid honom, min moster Monica o jämte henne, min pappa.



Mikaela och Julia!



Julia fick paket av mina mostrar, här med moster Agneta



Josefin med sin gammelmoster Monica.



Grattis till mina "små"-kusiner!
Nu börjar livet! :)

Lyckost!

Det är jag! Har världens finaste familj! En underbar man och underbara barn! Minns när vi i tre år kämpade för att få barn, alla har inte samma tur som vi! Vi lyckades ju till sist! Två fina döttrar! Ja, jag är verkligen en lyckost! :)

Presenter!

Igår fick tjejerna varsin present av sina "gammelmostrar", Monica o Agneta! Julia fick ett set med massa mat som hon ska ha i sitt kök! Hon har redan bjudit oss på middag, många gånger! :) Josefin fick en söt blommig klänning! Tack tack, söta ni!

Julia fastnade vid bilarna! Varv efter var...

img_5104 (MMS)

Julia fastnade vid bilarna! Varv efter varv! Och nu har hon upptäckt en rosa bil! Undrar om vi nånsin kommer härifrån! ;)

Julia har hittat rätt :)

img_3301 (MMS)

Julia har hittat rätt :)

Efter en god natts sömn för hela familjen ...

img_5652 (MMS)

Efter en god natts sömn för hela familjen (8:30!) så beger vi oss till funcity! Hade en supertrevlig kväll på mikaelas o Isabellas student! :) (bilder kommer sen!)

Så beger sig de här sötisarna iväg till st...

img_4953 (MMS)

Så beger sig de här sötisarna iväg till studentfest! Har stressat klart nu o sitter i bilen o pustar ut! :)

Student!

Minns vilken härlig känsla det är, att ta studenten! Vilken lycklig dag i ens liv! Härligt, livet kan börja! På riktigt liksom! Vi ska packa oss o göra oss i ordning för att om några timmar åka till Långaryd! Ska bli roligt! :) Men vilket projekt det är när man ska iväg nånstans hela familjen! Pyjamasar, blöjor, extrakläder, vagn, sele, gose o snuttar o nappar, haklappar, dregglisar, kräkhanddukar, fixa i ordning barnen, sig själva osv! Tänk vad lugnt o stilla det var när man bara var två vuxna som skulle iväg! Det är lite annorlunda nu! Lite roligare. Lite bättre! Iallafall om du frågar mig! :)

Smilla!

Igår pratade jag med Monica, som haft smilla de sista månaderna! Och nu bestämde vi att hon ska få komma hem den 20e! Om 11 dagar! Wii! Längtar så efter henne! Tror att hon haft det väldigt bra den sista tiden! Jag hoppas verkligen det. Jag gissar att Julia kommer älska att ha smilla här hemma igen! Hoppas det blir bra! :)

Morgondagen!

Imån är det fredagsmys! Lovely! Då tar mina småkusiner studenten! Himmel o pannkaka! Jag minns när de döptes! Hur gammal börjar jag bli egentligen? Dessutom insåg jag för några dar sen att det är 11 (!!) år sen jag själv tog studenten! Oh My god vad jag känner mig gammal! ;) Ja, hur som helst ska vi till dom o gratulera på kvällen! Dessförinnan ska det bli en promenad och köttbullar! :) Det blir en bra dag, fullt upp, som vanligt! :)

Huvudvärk!

Är så trött! Och huvudet spränger! Dessutom är jag hungrig! Låter jag grinig? Ja, lite! Josefin har sovit så gott som hela dan så jag känner mig lite orolig att hon ska vara vaken inatt istället...

Torsdag!

En gång i veckan väger jag mig! Och det är på torsdagsmorgon! Ännu ett kilo ner idag! Yes! :) Det är så härligt att se resultat! Men än är jag inte nöjd.. Säger bara mage och lår! :b Men skam den som ger sig! Har varit ute o sprungit en runda nu på förmiddagen och sen har vi städat! Känner mig hungrig nu, så en god pastasallad får det bli! Ska bara vänta på Kim som är ute o springer just nu! :)

Familjen klant?

Alltså, 8:02 sätter sig Kim upp i sängen o säger! Dags att gå upp! Vi sov som stenar hela familjen! Man kan tycka att vi borde lärt oss från gårdagens stressiga morgon och satt klockan på larm... Men nej! Det hade vi inte! Så det blev ännu en stressig morgon! Fast idag skulle ju inte jag o Josefin iväg så jag kunde assistera Kim o Julia lite mer! Men fattar ni, vi är verkligen inte vana vid det här med sovmorgon och sovande barn! Men klagar gör vi inte! Nästa vecka sätter vi helt enkelt klockan! ;)

Förresten!

Har ju glömt berätta om vår, minst sagt, stressiga morgon! ;) Thank god att vi båda var hemma! Jag vaknade 8:20! Alla sov! 8:45 brukar vi köra till förskolan! Fattar ni hur snabbt jag var uppe! Kim likaså! Och som ni kanske vet är inte Julia världskänd för att va nån snabbätare! Så det var väl mest att gilla läget och le lite åt situationen! 8:45 hade hon iallafall fått i sig all mat hon ville, så på med solkräm, tvätta sig, på med kläder, amma, klä nästa barn, byta blöjor, fixa sig själv, ställa in kylvaror, borsta tänder, packa dagisväskan och så iväg! Puh! Så Kim o Julia körde väl vid 09 iallafall, inte så illa ändå! Jag o Josefin körde fem minuter senare! ;) Men Gud vilken morgon! Är inte van vid det här med sovmorgon ;)

Feber..

Min lilla skrutta är inte alls så pigg, glad o nöjd som hon brukar! Och febervarm är hon så nu har hon precis fått lite panodil och somnat för natten! Kvällen har inneburit mycket vagga, vyssa, sjunga o amma! Är helt sjukt svettig, är tok-varmt o kvavt idag ju! Så nu får det bli en blixtsnabb dusch innan sängen! Imån är en ny dag, med förhoppningsvis en pigg lilltjej igen! ;)

BVC

Det var dags för Josefins första vaccin idag, och första läkarbesöket! Hon var så duktig så, skrattade o snackade med doktorn! Och grät bara lite vid andra sprutan! Tycker det är jobbigt med de här sprutorna! Det gör ont i hjärtat när de blir så ledsna! :( Vi vägde henne också, 6475 och 64,8 cm lång! Det ni! :) Godkänd blev hon förstås! :)

Äntligen!

Nu funkar det visst med mms-inläggen igen! Skönt! :) Idag har jag hälsat på mina fantastiska kollegor! Det blev mycket skratt o skvaller! Som vanligt! ;)

Kvällen..

...har inneburit bad o dusch av båda våra döttrar, en springtur, grille och soffmys! :) Imån ska jag till mitt jobb o hälsa på! Fick så goda nyheter idag av min kära kollega att jag fick tårar i ögonen! All lycka till henne. :)

Skratta

Josefin är kittlig! Så in i Norden! Under hakan! På magen! Under fötterna! Och hon skrattar verkligen! Så underbart! :) Älskade lilla flicka!

Tjo!

Idag har jag o emma varit på stan med alla barnen! Det, mina vänner, är ett projekt som heter duga! Vi startade dagen med lek i lekparken, där vi höll tummarna för att regnet skulle utebli! Det gjorde det! Efter nån timmes lek så åt vi vår picknick, ammade o bytte blöjor! Vidare sen till city, tre av fyra barn somnade! Inte Julia dock! Hon blev pigg så fort hon insåg att vi skulle kolla kläder! "mamma-min-gå-själv!" Och det fick hon såklart, säger bara, att henne är det en fröjd att gå i affärer med! Hon älskar att shoppa kläder helt enkelt! En rolig dag blev det och alla tjejerna i blå huset har nu nya shorts, bland annat! ;)

I city idag! Lekpark, picknick o shopping ...

img_3098 (MMS)

I city idag! Lekpark, picknick o shopping står på schemat med emma o hennes barn! :)

Jättegott?

Jag gjorde en Hallondrink till mellanmål innan! Frågade Julia när vi satt på trappen i skuggan o drack: "var det gott?" Varpå Julia säger: "det var jättegott neeej!" Nähä tänker jag, o så går det nån sekund till o så säger Sötnosen: det är Supergott jaaa!" :)

Premiär!

Nu har Josefin provat på flaskan! Det gick sådär.. Eller, rätt bra tror jag! Hon drack en stund men sen kom Julia o ville hjälpa till att hålla flaskan och efter det lilla utbrottet som Julia fick när jag bar henne därifrån så drack Josefin inte så mycket mer! Då var hon mest arg! O ledsen! Får prova igen en annan dag, för nu bär det av till lisorna! Ska bara klä på mig lite... Undrar om vi kan klara oss från åskan btw, de har ju varnat för ett ordentligt åskoväder här på västkusten! Hua, gillar inte åska!

Shorts!

Tjejerna i familjen behöver shorts! Alla tre! Dags för en tur till city snart helt enkelt! :) Julia vill ha rosa shorts säger hon... Det hade jag aldrig kunnat gissa! ;) "Allt ska va rosa!" säger hon i slår ut med armarna! ;) Åh vad jag älskar mina rosa döttrar!

Flitiga lisor!

Ikväll ska vi till anna! Det är dags att vara lite flitig igen! Ska bli roligt att ses igen, och idag ska en ny tjej komma med också! Malin tror jag hon heter! Min följeslagare Josefin får såklart hänga på, hoppas att hon är glad o nöjd så jag blir till nån hjälp där hos Anna! :)

Favorit!

Jag gillar svamp! Kim gör det inte! Frågan var: skulle Julia tycka som mamman eller pappan!? Idag gjorde jag svampsås, ris o kassler till middag. Jag älskar den maten! Första gången jag gjorde den till Julia så fick jag plocka bort all svamp! Men inte idag! Hon smakade och sa; "mamma! Svampen jättegod!" Och så åt hon och åt! Till alla grytor var tomma! Yes! Äntligen har jag någon att äta svamp med! :)

Sveriges dag!

Så var det den 6e juni och vi firar sveriges nationaldag! :) Vi har en flagga på bordet, mycket mer firande än så blir det faktiskt inte idag! ;) Kim jobbar och jag o tjejerna har en slappardag! Dammsugit lite på förmiddagen o sen lekt, dansat och läst böcker! Ska ge oss ut i eftermiddag är tanken! Bada känns som en bra plan den här varma dagen! :)

Träningsvärk..

Mina ben ömmar och likaså mina armar! Fattar fortfarande inte hur man kan få träningsvärk i armarna (!) av att springa! ;)

Dagens tips!

Ok, två tips! 1: Slumdog millionare, på 4an kl 21! Bra film! :) 2: Hallondrink: 1dl mjölk, 1 msk florsocker, 1 dl frysta hallon! Mixa o drick! Gud vad gott en varm sommardag som den här! Jag säger som Julia: "prova!" ;)

Borta!

Skickat en del mms-inlägg till bloggen men de kommer inte fram! Dumt tycker jag! Hoppas det snart funkar igen! Jaja, nu har jag o Josefin landat i soffan medan Kim är ute o ska springa! 7,4 km är tanken idag! Heja honom! :)

I helgen har en av Julias favoriter hälsat...

img_2589 (MMS)

I helgen har en av Julias favoriter hälsat på: Gustav! Mycket trevligt! Julia var överlycklig när hon insåg att han faktiskt låg o sov på övervåningen i morse dessutom :)

Poolhäng!

Efter många (!) timmar i poolen gav jag mig ut o sprang! Svettigt men skönt! Sprang 4+3 idag, vilket innebar 1,2 km! Yeah! Det är jag grymt nöjd med so far! Är på v 4 nu, bara 8 kvar, sen springer jag förhoppningsvis 5 km! :)

Jordgubbar o glass!

Mm! Vad gott det var att sitta i skuggan o smaska på det! Nu däremot blir det bad i poolen med Julia! ;)

Lycka...

...är att vakna klockan 07 och inse att Josefin sovit hela natten utan att amma! Fantastiska lilla dotter!! ;)

Sjön!

Åkte till sjön för första gången i år! Mysigt! Lite fika och bad i vattenbrynet blev det! Modiga Julia badade väl helt o hållet! :) Och ville inte (!) åka hem... Hoppas på en fin morgondag så vi kan åka till sjön igen! :)

Gah!

En sån där sur o irriterad dag har det varit! Tjejerna o jag har haft mysigt o roligt ihop medan Kim o Gustav haft det bra på sitt håll! Det här med egentid blir viktigare o viktigare, så är det för mig just nu iallafall! Har inte gjort något själv på lääänge! Om man inte räknar dusch och joggingturerna då.. ;) Det kanske låter gnälligt, men jag tror man blir en bättre mamma om man får komma från allt, om bara för en liten stund! som sagt, trött o irriterad! ...

Godissugen?

Nä, faktiskt inte! Trots att det är lördag! Är mest bara sugen på jordgubbar! Men hur mycket jordgubbar ska jag våga äta när jag ammar? Julia åt tre för en stund sen o kräktes upp dom lika snabbt! Ananas är jag med sugen på! Kall ananas! Och mango! Mm... Idag är det lördag o Gustav kom hit för en stund sen! Han o Kim är på golfbanan nu o spelar! Jag o tjejerna ska ge oss iväg till sjön om en stund! När de båda sovit klart alltså! ;)

Förresten...

"Min törstig gå ut!" säger Julia! Hon är törstig på att gå upp! Hon är törstig på glass! Hon är törstig på att sova! Ja ni fattar, hon är "sugen"! Men visst är det sött att hon säger törstig istället! :)

Helt slut faktiskt! ;)

Sitter i soffan o ammar medan ögonlocken blir tyngre o tyngre! Dessutom lyssnar jag på världens mest sövande ljud; formel1bilar! Kim spelar! Vi skulle hyrt film, men hittade verkligen ingen som vi ville se! Trist! Fast frågan är om jag ändå inte bara hade somnat! ;) Det tar på krafterna att va ute en hel dag i solen! Julia satt i somnade i Kims knä medan han läste hennes favoritbok! Det har väl aldrig hänt förut... ;) favoritboken just nu är "Emilia i simhallen", jag lovar att både Kim o jag kan den utantill! ;) Nä, dags att säga gonatt!

Tips!

Alltså, det här är gott! Mixa brämhults apelsinjuice med frysta hallon! Kallt, läskande och urgott! :)

Klämfredagen!

Har skickat några blogg-mms men tydligen har de inte kommit fram! Konstigt! Hur som helst är det sommar idag! Tjejerna o jag började dagen med en promenad, gissa om jag var svettig när vi kom fram till lekparken! Att putta en syskonvagn i gassande sol och på backiga vägar var la inte nån höjdare ur fräschhetssynpunkt ;) Nu har vi precis ätit lite stuvade makaroner och stekt falukorv! Ska vidare ut i det vackra vädret så småningom, men vi väntar nog på att Kim ska vakna!

Lagom svettigt att amma en sån här dag ;) ...

img_5839 (MMS)

Lagom svettigt att amma en sån här dag ;) men nu sitter vi o bara myser medan storasyster åker rutchkana! :)

På promenad! :)

img_7412 (MMS)

På promenad! :)

Frukostmys!

Kim har jobbat natt så när Julia vaknade låg vi o mornade oss i stora sängen, jag o tjejerna! Mysigt! Josefin sov vidare medan storasyster o jag gjorde frukost! Ostmacka och blåbärssmoothie! Gott! Nu ska vi göra oss i ordning för en promenad! Det blir en härlig dag! :)

Energi!!

Trots att det är skitjobbigt o tungt att springa! För det är det verkligen! Så ger det så mycket energi! Man mår så bra av att röra sig! Jag blir en bättre mamma! Gladare, piggare, nöjdare! Underbart! :) Provade att göra en hallon-smoothie till kvällsmaten, och jodå, det gick hem! ;)

På promenad! Det blåser kalla vindar idag!...

img_9045 (MMS)

På promenad! Det blåser kalla vindar idag! Huset är städat, tvätten är fixad o maten är uppäten! Kim hämtar julia, sen blir det kaffe o äpple i trädgården! :)

Älskade vovven!

Om precis en månad får vi hem vår smilla! Längtar efter henne så himla mycket!

Veckohandla!

Har precis mailat iväg inköpslistan till Kim som är på väg till city för veckans storhandling! :) Under tiden ska jag passa på att städa är tanken... Är rätt mör i benen just nu så jag är inte det minsta sugen på att jaga runt med dammsugaren! Var ute o sprang i morse, därför mina ben ömmar! Men nä, nu är det dags att städa! :)

Smultronmamman

Livet som lycklig tvåbarnsmamma!

RSS 2.0