Återvinningen!

På måndag eller tisdag får det bli en tur till återvinningen! Börjat rensa lite i skåpen o garderoberna här hemma! Hann inte så mycket, men en bra start iallafall! Älskar att slänga saker! Känns så befriande att bli av med grejer som man inte använder! Och vi som inte har så mycket förvaringsutrymme behöver all plats vi kan få! Så projekt "kasta!" är nu officiellt påbörjad! Ska bara informera mannen min också... :)

Sova?

Josefin verkar ha somnat tidigt ikväll.. Frågan är nu om jag med ska lägga mig o sova! Är faktiskt himla trött! Och det är ju inget vidare på tvn, mannen min jobbar och ja, trött är jag ju som sagt! Ska klunka i mig lite hostmedicin först bara!! Har en irriterande rethosta som stör mig massa sen några dar tillbaka!

Lördagsgodis!

Julia fick en tablettask idag som lördagsgodis! Och duktig var hon som faktiskt valde att spara lite... En stund iallafall! Mamman unnar sig också lite lördagsgodis idag! Några chokladrutor och vindruvor! ;)

Bad o dusch

Först var det Josefins tur! Hon älskar att bada! Ligger o skrattar medan Julia o jag tvättar henne! Sen var det Julias tur! Som skulle ha mammas tvål idag! Inget annat! :) och sen fick förstås mamman snabbduscha medan Josefin låg i babygymmet o sprattlade och Julia badade sin Molly-docka i Josefins badbalja! :) Alla fick bli rena idag med andra ord :)

Valborg

Så var det sista april! Herregud, vart tar tiden vägen?! 1 maj imån, på västkusten har jag förstått att det är då som man majar! Har ni hört talas om det? Det innebär att man åker ut på picknick/utflykt! Och det är ju en tradition som verkligen faller mig i smaken! Så imån eftermiddag åker jag o tjejerna på picknick! :) Tror det lutar åt en lekpark! På förmiddagen ska jag kära den sista sanden o så ska entrén tvättas så Kim kan måla klart där sen! :)

Explosion!

Haft en rolig dag med långpromenad, lek på lekplatsen, sandkörning, rensning i garderober o förråd! Kvällen avslutades dock med en supertrött tjej som ville sova redan kl 18! Jag lyckades hålla henne vaken en halvtimme till iallafall, men oj vad hon trotsade o kinkade de 30 minutrarna! Jisses, vad hon kan! Hon vet exakt vilka knappar hon ska trycka på för att jag ska gå i taket och explodera! För tro mig, det gör jag! Till sist! Är ändå ganska tålmodig och lugn! Men, som sagt, hon vet hur hon ska få mig arg! Samtidigt vet hon också hur jähon ska få mig att skratta! Mitt i en explosion gav hon mig en puss! Då försvann allt det arga kan jag säga! ;)

Dags för promenad :)

img_4637 (MMS)

Dags för promenad :)

Sova sött!

Båda barnen sover nu i sina sängar, ska också lägga mig! Har precis cyklat ett tag! Så jag lyckades komma upp i mitt mål: 12000 steg, och lite till! Skönt! :) Imån är det en ny dag, nya steg! Har ju insett att det faktiskt krävs en hel del för att komma upp i 10000 steg som är rekommendationen att gå vare dag! Idag har jag ändå gått en promenad på 5,5 km och sen har jag ju inte direkt suttit stilla många minuter på eftermiddagen! Men med en cykeltur som avslutning på kvällen så klarade jag mitt mål! Gott! :)

Rosa!

Allt ska va rosa! Kläder! Bilar! Cyklar! Studsmatta! Skor! Enligt Julia är det just nu den finaste färgen! :)

Julias prat!

Älskar den här åldern som Julia är i! Hon lär sig nya ord hela tiden! Hon är som en papegoja och härmar allt man säger! "hej höna-böna!" säger hon till Josefin när hon ska pussa på henne! :) "Lägg av!" sa hon tidigare ikväll! "Susanne säga lägg av", förklarade hon sen när jag frågade var hon hört det! Och då kom jag på att Susanne sa faktiskt så till sina storkillar när de bråkade! ;) Sött! Så nu gäller det att passa sig vad man säger ;)

Dop!

Insåg igår att dopet närmar sig med stormsteg! Herregud, det är ju bara två veckor kvar! En hel del att planera inser jag! Lite kläder att inhandla, blommor, mat, tårta osv! Dags att sätta fart! :)

Länktips!

http://www.youtube.com/watch?v=pcNJEBgaaA0

Ett roligt klipp! Skrattar så jag gråter, varje gång! ;)

En mindre rolig sida, men ack så viktig; läs och gråt, och tänk på hur bra du har det!

http://tindraskamp.se/

=(

Steg!

Fick min stegräknare för nån dag sen ju, så nu räknar jag steg! Hoppas på att kunna nå mitt mål på 12000 varje dag! Har 1000 steg kvar idag visserligen, men kvällen är ju inte slut än! ;)

Vill bli av med mina sista gravidkilon, och promenad är väl toppen, tycker jag!
Så nu kör vi på!

Ps. Har fyllt på sandlådan till hälften, inte så mycket kvar med andra ord! ;)

Frukost!

Nu för tiden vaknar den här familjen senare än nånsin! Att sova till 7:30 är underbart! Sen är det dags för frukost! Då ser det ut så här! ;)





Julia är så glad för sitt rosa nattlinne med Kitty på! ;)



Och så här glad är lillasyster så fort hon vaknat och fått lite mat i magen! ;)

Efter frukosten gick vi en liten runda hela familjen! Det var backigt! Och lååång backe! Men hem kom vi till slut!

Har också hunnit med en fredagsfika hos grannen o hennes barn! Mysigt!
Nu sover Julia och jag o Josefin myser i soffan en stund!

Första skottkärran! :)

img_9329 (MMS)

Första skottkärran! :)

Grillkväll!

Imorse la jag köttet i marinad! Nu har jag precis gjort en potatissallad, så den får stå i kylen o vila nu ett slag! Och så ska det ordnas en grönsallad! Längtar till det är middag! Ska bli så gott! :) På förmiddagen har Josefin o jag gått en runda med emma o barnen! Skönt! :) och nu ska Josefin sova, så då passar jag på att köra lite sand ;)

Stegräknare

Fick hem en stegräknare idag! Kims! Men den haffade jag! Mot Kims vilja! Men jag beställde faktiskt min först! Tyvärr har posten kvar den hos sig, hoppas på att den andra kommer imån! :) Så nu ska det räknas steg iaf! Idag drog jag med min granne Susanne på en långpromenad! En mil gick vi! Sen gick vi o shoppade lite! Eller jag mest! :) Ett par leggins till Josefin, likaså en solhatt och en kofta! Till Julia blev det tre leggins, ett par rosa crocs! :)

Trots o kink!

Somliga dagar är inte livet på topp! Min eftermiddag o kväll kunde ju varit bättre! Julia har trotsat o varit arg! Allt var fel när vi kom från förskolan! Sa jag vit- så sa hon svart, sa jag fint, sa hon fult! Ja ni fattar! ;) Så när Kim kom hem från jobbet var jag lagom glad! Avreagerade mig genom att köra skottkärror med sand! Kim grillade hamburgare till kvällsmat o livet kändes plötsligt lite bättre! När Julia sen somnat, var det Josefins tur! Kinkade konstant ett tag, ville inte ta napp, inte amma, inte bli vyssad... Bara skrika! Blä! Nu är det iaf dags att sova! Barnen sover o det ska vi med!

3,8 ton sand då ja! Många skottkärror lär ...

img_6878 (MMS)

3,8 ton sand då ja! Många skottkärror lär det bli ;)

Så kom då sanden till sandlådan! :)

img_0380 (MMS)

Så kom då sanden till sandlådan! :)

Tjejigt!

Julia älskar redan att gå i affärer! Hon plockar, provar, tittar o undersöker! Känner helst på alla klädesplagg, hittar hon nåt bra säger hon; köpa den nu, min ha den! Tänk att det börjar så tidigt! O tänk vad roligt att gå i affärer om några år med två tjejer som gillar att shoppa! Det är bara för pappa Kim att jobba hårt! :)

Dagens köp!

En sodastream! Yes! Nu slipper jag kånka hem bubbelvatten från affären! Nu bubblar jag själv! :) Har känts så himla onödigt att köpa (!) vatten på flaska, när vi faktiskt har otroligt gott kranvatten hemma! Det är slut på det nu! Vi bubblar hemma! ;)

Gekås o sand!

Idag firade vi Kims sista lediga dag med att åka till Gekås en sväng! Skor blev köpta, crocskopior till mannen o mig, pax-sandaler till storasyster! Inne på Gekås blev det några nya sandleksaker till nya sandlådan som snart (?) är färdig, strumpor, kepsar, shampo och massa annat! Väl hemma igen var vi ute i trädgården, lekte o donade! Sen kom lastbilen med sand! Härligt! Så nu är hela garageuppfarten en enda stor sandhög! :) Så imån får projekt: gå-med-en-miljon-skottkärror-med-sand starta! :) tänk vilka muskler vi ska få! ;) 3,8 ton sand ska köras! Med en skottkärra! Uppför en backe! Det blir bra det ;)

Gäsp!

Runt den här tiden på dygnet, 20:30 o framåt, då är jag långt ifrån på topp! Trött! Frusen! Rätt grinig emellanåt! Och rätt slut! Jag är verkligen ingen kvällsmänniska! Ingen nattuggla! Jag är en morgonmänniska! Tänkte skriva morgonpigg, men för att vara morgonmänniska behöver ju inte betyda att man är pigg klockan 06:00 alla gånger! ;) Nu sitter jag iallafall här i soffan o längtar efter att få sova! Josefin vill dock inte sova än på en stund vad det verkar... Får snällt sitta här i soffan o gäspa en stund till ;)

Zzz...

Sitter i soffan o ammar Josefin, medan jag lyssnar på Julia som snarkar och fåglarna som kvittrar! Ser ut att bli en fin dag igen! Vi drar nog till Gekås en sväng idag! Trevligt! :)

Annandag påsk!

Ännu en solig dag! Vilken härlig påskhelg! :) Idag har vi varit ute så gott som hela dan, långpromenad, middag på altan, lite mer promenad, vattenlek och sandlådebygg! Sen var det helt plötsligt dags för dusch o så vidare till emma o Niklas där det bjöds på korv o bröd! Och så planerade vi vår tripp till Kolmården om en månad! Kul!

Såhär pigg o glad är man när man sovit hel...

img_7305 (MMS)

Såhär pigg o glad är man när man sovit hela natten i sin säng! :)

First time!

Josefin har sovit hela natten! 23-06!! Det var första gången som hon sov genom en hel natt utan att amma! Underbart! Och jag känner mig piggare idag! Inte alls lika förkyld! Det blir en bra dag det här! ;)

Sovande barn!

Klockan är inte ens 21 och våra två älsklingar sover gott i sina sängar! Tror att jag med ska lägga mig! Så kan Kim få spela lite tv-spel i lugn o ro! :) I morgon hoppas jag på en långpromenad på förmiddagen, lite god middag och en rolig kväll med familjen emma o Niklas! :) Vi ska planera Kolmården-resan tillsammans! Det är bara en månad kvar tills vi ska åka! Tiden går sååå fort... Har ni hört det förut av mig? ;)

Sol sol sol!

Älskar våren! Och i helgen har det ju varit underbart väder! Vad glad man blir! Och än är helgen inte slut! Jag hoppas på att må lite bättre imån bara! Min näsa är som en vattenkran nämligen! Men lite feber o snor har ju inte hindrat mig förut (fast idag var det nära)! Idag, efter lunch begav vi oss till Gustav o Petra i deras mysiga stuga! Där bjöds det på kaffe och äpplepaj! Inte alls fel! :) Vår dag blev ju rätt mycket kortare med tanke på att barnen sov till lite efter 8! Det händer ju aldrig annars! Vid 8 brukar ju vi vara så gott som klara med morgonen! Men inte idag! När morgonrutinerna var avklarade var det dags att förbereda maten liksom! Men klagar gör jag inte! Ljuvligt med sovmorgon! :)

Påskdagen!

img_6565 (MMS)

Är hos Gustav o Petra i deras sommarstuga! Kim o Julia hittade en skön plats direkt! O nu vankas det äpplepaj! :)

Sovmorgon!

Julia har visst tagit sovmorgon! Hon har aldrig sovit så här länge! Klockan är ju liksom 8:10! Dessutom vaknade Josefin bara en gång i natt! Vilka duktiga tjejer vi har ;)

Förkylda!

Som ett brev på posten har den kommit! Vår-förkylningen is in The house! 3 av 4 har drabbats! Lill-prinsessan ska väl förhoppningsvis klara sig! Så nu sitter Kim o jag här i soffan o snorar! Är ganska trött efter ännu en utedag så vi ser bara "smartare än en femteklassare"! Sen blir det sova! :)

Idag kom mormor o morfar på besök! Kim käm...

img_2075 (MMS)

Idag kom mormor o morfar på besök! Kim kämpar på med sandlådan! Vi grillar! Äter drottningpaj och myser i solen! Härlig dag! :)

Petra myser med Josefin! :)

img_0950 (MMS)

Petra myser med Josefin! :)

Tänk att påskharen hade varit i vår trädgå...

img_6556 (MMS)

Tänk att påskharen hade varit i vår trädgård! ;)

Påskafton!

Det ser ut att bli lika fint väder idag som igår! Så vi satsar på ännu en utedag! Kim o Julia är på väg ut för att bygga sandlåda! Josefin o jag ska upp en sväng till affären o försöka få fatt på lite solkräm! Josefin sov hela dan igår i stort sett! Tänkte att hon aldrig skulle sova gott på natten! Men jodå! En gång var jag uppe! Fantastiskt! :)

The town!

Den filmen hyr vi ikväll! Myser i soffan efter en heldag utomhus! Efter att vi hade städat vid 9:30 så gick vi ut, fick besök av Gustav o Petra! Grillade korv! Gick promenad! Hade picknick i trädgården! Och när Gustav o Petra åkt hem till sitt så gjorde vi Tacos till kvällsmat! Mums! :)

Gustav o Kim leker med Gustavs nya leksak ;)

img_5539 (MMS)

Gustav o Kim leker med Gustavs nya leksak ;)

Betessläpp! Granngården släpper ut sina ko...

img_8485 (MMS)

Betessläpp! Granngården släpper ut sina kossor! Och jag är alldeles för blödig för sånt här... Så lyckliga de är! Hoppar o skuttar! Ett riktigt mysigt vårtecken! :)

Julia ska bestämma kläder själv nu för tid...

img_9857 (MMS)

Julia ska bestämma kläder själv nu för tiden! Tjocka vintervantar var nödvändigt i eftermiddags! Enligt Julia! Det var ju bara 17 grader! Det är varmt ute, du behöver inte dom, sa jag! Julia öppnade dörren; ska känna, sa hon, sträckte ut händerna o sa "iskallt!"! Jaja, vantar fick det bli på promenaden helt enkelt! ;)

Dags att gå ut! ;)

img_6646 (MMS)

Dags att gå ut! ;)

Påskhelgen

Tanken är att vara utomhus så mycket som möjligt! Några långa promenader, lite besök från vänner, trädgårdsjobb och innestäd! Grillning o nån lekplats ska nog hinnas med också! Kim ska bygga klart sandlådan också ja! ;) en fin påskhelg tillsammans hoppas vi på! :)

Glad påsk!

Skärtorsdag var det visst idag, två påskkärringar har jag sett! I vår lilla familj firar vi inte så mycket påsk! Lite fjädrar i ris, påskliljor och några ägg till frukost blir det! Och så ska Julia få sitt första påskägg! Det ryktades om en hare här i området som gömmer ägg i trädgården! Spännande! :)

Trotsa!

Alltså, det här världskända tvåårstrotset går mig på nerverna emellanåt! Jag blir galen! Julia testar o testar, vart går mammas gräns?! När jag sen exploderar (ja mitt tålamod tryter!), då tittar hon på mig och FLINAR! då blir jag ännu mer galen! Det är så himla frustrerande! Hur länge till ska tvåårstrotset hålla i sig, är redan trött på det! Kan ge ett exempel... Vid kvällsmaten äter hon macka, börjar sen smula sönder den o kasta iväg smulorna! Efter att ha sagt till så tittar hon på mig länge... Och så kastar hon en till! När jag då säger till flinar hon o kastar ännu mer, en större bit den här gången! Jag tar smörgåsen från henne o då tar hon istället pappersrullen i slänger iväg! Gah! Jag exploderar!

Vallarna!

Efter den där promenaden på förmiddagen så tog jag med tjejerna till vallarna i Falkenberg! Där finns en stor lekplats o lite djur att se på! Med följde också Susanne o hennes tre pojkar! Lite picknick, lekplatslek, lite blod (3 av 5), lite koll på djuren o massa prat o skvaller så åkte vi hem! Rätt mör är jag ikväll vill jag lova! ;)

Hurra vad bra!

Så grymma vi är, jag o min man! Idag gick vi en långpromenad i city! En mil! Två timmar var vi ute o jäklar vilken runda det blev! Är så nöjd med att ha träningsvärk i rumpa, lår o ben! Skönt! ;)

Könsrollerna!

Så har den här förmiddagen gått, vi har fått massa gjort! Kim har handlat material till sandlådan och oljat trädäcket! Jag har tvättat tre maskiner, lagat mat och bakat bröd, plockat o vikt tvätt! Och ja, könsrollerna blev väldigt tydliga idag! Men det gör mig inget! Thats life! Vi är olika! Och gillar att göra olika saker! Så vi är nöjda o belåtna efter den här förmiddagen! Båda två! ;) Nu ska jag amma Josefin innan det är dags att hämta storasyster!

Morgonpromenad!

Yes!! Hagakullen runt gick jag idag! Underbart härligt! En timme o en kvart tog det! Och jag känner mig mycket piggare o gladare efter den rundan! Blir en bra dag det här! Kim körde Julia till förskolan o sen åkte han vidare till city för att handla grejer till sandlådan! Nu får det nog bli lite kaffe tillsammans på altan! :)

Vackraste underbara!

Jag älskar mina barn! Så himla mycket!



Storasyster!



Lillasyster!



Finaste underbaraste vackraste bästa syskonen W!

Har haft en toppendag! En såndär dag med bara massa vardag! Inget speciellt som hänt, men dagen har rusat på i ett högt tempo ändå! Eftermiddagen spenderades utomhus i den härliga solen!

Och nu sover storasyster! Lillasyster ska ammas o sen lär hon också somna! Mamman med! :)

Bilder från Göteborgutflykten!

Som utlovat:


Joakim, Sara o Julia i Färjemäsparken!



Moster med sin Julia!



Ett sockerdricksträd hittades!



Spännande tyckte Julia, men smaka ville hon inte!



Mys med moster innan det var dags att sova!



Fantastiskt fina båten Göteborg fick vi se när vi passade på att gå en lång promenad medan barnen sov!



Alltså, jag undrade varför inte Sara o Joakim har en kristallkrona (!) i sitt trapphus?! Det var inte fattig-pärssons som bodde i de här husen direkt... ;)



I den stora lekparken!



Mor o dotter!



Lilla Josefin sov hela (!) tiden som vi var i parken! :)



Som avslutning på parkbesöket blev det en banan! Sen åkte vi vidare hem till Sara o Joakim!

En mycket trevlig o rolig dag var det!

Bvc-besök!

Idag var det återigen dags för besök på bvc, så Julia fick vara hos snälla grannarna så körde Josefin o jag upp själva!

Vikt; 5290 g
Längd; 59,5 cm
Allt såg bra ut! Hon följer sin kurva!
Så mamman kan andas ut igen! Inte för att jag var speciellt orolig! ;)

Morgonmys med mina fina döttrar i soffan :)

img_7131 (MMS)

Morgonmys med mina fina döttrar i soffan :)

Magsjuka!

50 min innan hela familjen skulle åka till Esters familj så ringer mamma Johanna o säger att de fått magsjuka! Stackars stackars dom! :) men tack gode Gud säger jag bara, att vi inte hann åka dit! Jag är livrädd för just den sjukdomen! Vill inte att mina döttrar ska behöva må så dåligt! Lider med Johanna o erik och hoppas att det snabbt går över!

Fler timmar?

Skulle vilja ha fler timmar på dygnet så att jag hann med allt jag vill! Just nu känns det som att jag inte hinner nånting, att jag bara far omkring o inte får nåt gjort! Vill så mycket, göra roliga saker med barnen, motionera, baka bröd, och träffa vänner! Men för tillfället känns det som att jag drunknar i tvätt, disk,matlagning o plock! Det tar verkligen aldrig slut! Frågan är, om dygnet skulle ha 28 timmar... Skulle jag vara nöjd då? :)

Pizzabullar med salami o fetaost blev det!...

img_2573 (MMS)

Pizzabullar med salami o fetaost blev det! Supergoda! Var ju tvungen att provsmaka en! Nu ska vi hämta Julia o sen tar vi lite picknick i trädgården! :)

1 månad!

Hurra för Josefin som idag bli en månad! :) Det firas med en storhandling (upptäckte i morse att blöjorna var slut!!), en skön promenad i solen och lite pizzabullsbak! Salami, fetaost o purjo hamnar i bullarna idag! Gott ska det bli! Julia är en stund på förskolan idag, hon var himla glad att åka dit! Roligt! :) Ikväll ska det bli flitiga lisor hos Johanna! Kim o Julia ska leka med erik o Ester under tiden! Ja... Det var den dagen det! ;)

Suprise

För nån dag sen kom Julia hem med ett paket o gav mig; "till världens bästa mamma" sa hon så sött! (gissar att Kim drillat henne ordentligt i bilen ;))! I paketet, som Julia såklart öppnade själv, var det den nya Harry Potter-filmen! Sött! Så i fredagskväll började vi se på den, ikväll ska vi se klart den! :)

Puh!

Är faktiskt helt slut när jag tänker efter! Ändå känns det inte som jag gjort nåt idag! Mer än varit ute! O bakat frallor! O tvättat! Som sagt, helt slut! Ingen energi alls! Mest bara trött o irriterad! Älsklingarna Kim o Julia är iallafall i city nu o hämtar pizza! Ska bli gott! :)

Projekt sandlåda!

img_5836 (MMS)

Så var projekt sandlåda påbörjad! Och milda Matilda vad duktig jag varit som grävt alldeles själv! :)

Röjardag! :)

img_7756 (MMS)

Idag görs det i ordning i samfälligheten! Fint blir det! Nästan perfekt! Bara ett plank som skulle försvinna också! Men alla tyckte inte som småbarnsmammorna!

Orättvist liv!

Tänker på min kusin Ninni o hennes man! Deras Agnes är dålig igen o ligger på sjukhus! :( Tycker så synd om dom allihop! Vad har jag för rätt att klaga på lite magont (josefin) eller två ömmande bröst! Saker o ting kan vara mycket värre! Vi skickar massa kärlek härifrån till Öja! Heja Agnes o hennes underbara familj! (länk till hennes blogg finns här bredvid!)

Billarm!

Det är inte ofta man hör ett bil-larm här ute på landet! Men nu minsann tjuter det nånstans i närheten! Hua!

Värkande bröst!

Ajaj! Alltså, vad ont det gör med överfulla, sprängande bröst! Josefin somnade vid 21 igårkväll o jag la mig vid 22! Vaknade nu o såg på klockan (ammar ju alltid efter 3 timmar på natten, brösten är inställda på det!), 02:00!! Tro 17 att jag har ont (!) i brösten! 5 timmar! Men vad skönt ändå, har sovit i fyra timmar! 4 timmar sammanhängande sömn och jag är superpigg! Härligt! :)

Göteborg!

Imorse körde jag och tjejerna till Göteborg för att hälsa på syster i hennes sambo! Har haft en Supermysig dag tillsammans! Efter lite mellanmål o äpplekaka så åkte vi ner till färjenäsparken, där grillade vi korv, gick en lång runda, lekte i lekparken! Solen sken och allt var fantastiskt härligt! Sen bjöd sara på fiskpinnar med mos innan vi åkte hem igen! (bilder kommer!) Härlig dag med mina underbara barn! :)

Fredagen

Det var en härlig dag! Hann med både det ena o andra :) Städade, cyklade, promenerade (med Syskonvagnen, puh vad tungt!!), hade trädgårdspicknick, hade myskväll med Julia, åt kycklingwraps (as usuall på fredagar), såg halva nya Harry potter filmen! Och framförallt så påbörjade jag (!) operation sandlåda! Började gräva bort jord där vi ska bygga sandlådan! Tungt o svettigt men jag får se det som ett extra träningspass helt enkelt :)! Är rätt envis, så jag fortsatte nog lite för länge, för min rygg gjorde rätt ont sen på kvällen! Men, sak samma, nu blir det mindre att gräva nästa gång ;)

Törstig!

När man ammar är vatten det bästa som finns! Är så törstig! Konstant! Dricker flaska efter flaska! Glas efter glas! Med iskallt vatten! Och ändå är jag konstant törstig! :)

En solig dag

Idag tar vi det lugnt! Ska städa klart på morgonen! Dammtorkade o putsade köksluckorna igårkväll! Promenad ska hinnas med! Lek med barnen! Mat! Mossa ska rivas! Mysas ska det! Blir en lugn o bra dag i solen! Så blir vi fullladdade med energi inför helgen då jag o barnen åker till Göteborg på lördagen och Kim åker till Malmö! Och på söndag är det röjardag i samfälligheten! Härligt :)

Sandlåda

Så är det bestämt! En sandlådan ska det bli i trädgården! Toppen! Visserligen har vi en sandlådan i lekparken precis rakt över gatan, men jag skulle vilja kunna greja i trädgården medan barnen leker i sandlådan! Så nu blir det så! En sandlåda med lock! Hurra! :)

God natt!

Josefin somnade vid 23 ungefär, sov till 02, ammade i 20 min, somnade igen och sov till 05:30! Duktiga tjejen! Nu har hon somnat igen så nu ligger vi på soffan en stund o vilar! Gissar att övriga familjen snart vaknar! Julia har sovit väldigt dåligt inatt, vaknat en gång i timmen o varit ledsen! Undrar om hon har nån ny tand på gång kanske...

Presenten från Björnligan!

Lovade ju en bild på klänningen från mina jobbarkompisar!
Varsågoda ;)



Sött!

Josefins premiär-shoppingrunda!

25% rea på ett köp på KappAhl var det idag, så det var väl klart att vi skulle dit! Deras nya vintagekollektion är helt fantastiskt underbar!



Två klänningar till Josefin, två leggins till lillasyster och en baddräkt till storasyster fick hamna i min kasse!

Utflykt!

I eftermiddags tog vi med oss barnen i vagnen och gick en promenad! Halvvägs så stannade vi på picknick!
Mysigt att sitta i vårsolen o dricka lite kaffe o äta lite äpple!



Mamman och Julia kastar sten i bäcken!



Vi glömde ju såklart inte att ta med "linorna"! :)

Det var underbart att strosa runt i skogen och titta på kottar, mossa, och träd! Vatten i bäcken, och grävmaskinen som körde förbi!
Det är helt enkelt underbart att umgås med sin familj! :)

När vi kom hem så grillade vi lite korv o bröd!

Picknick med familjen! :)

img_4334 (MMS)

Picknick med familjen! :)

Trötthet

Herregud! Innan man fick barn visste man inte vad trötthet var! Att sova var en självklarhet då! Sov jag inte åtta-nio timmar så var jag "döds-trött"! Jo, tjena! Sover jag fem timmar på en natt nu så får jag vara glad o känna mig pigg! ;) Just nu har Josefin börjat med att sova bara 2,5 timme i stöten på natten! Lite jobbigt, hoppas verkligen hon ändrar sin sömnrytm lite snart! Fast klaga ska jag väl i te göra! Hon sover ju på nätterna, hon har inga vakenperioder då! Och det är jag glad för!

Mer "ket"!

Det kom ännu ett paket på posten igår! Från barnens mormor o morfar! Julia fick en tröja med massa glassar på och Josefin fick en body och en dregglis! Tack, tack! Det kom Också ett paket till Josefin från mina föräldrars grannar; Lena o Linda! En cd-skiva med massa klassisk musik för den nyfödda! Fint! Tack, tack :) Julia är överlycklig, det är ju hon som får öppna alla "ket"!

Amningsgröt!

Det sägs att man blir extra förvirrad när man ammar! Jag kan bara hålla med! Igår var jag inne på vårt lilla Ica o handlade frallor! Efter att ha betalat o stått en stund o pratat med kassörskan går jag därifrån! Utan frallor! Hon ropar efter mig o undrar om jag inte ska ha frallorna med mig... Hmm?! Jo, det var ju liksom lite det som var anledningen till besöket ;) Ett annat exempeel var igårkväll, hade lagt Josefin i sängen, hon hade somnat för natten! Gick ut o hämtade en tröja att sova i, in i sovrummet igen, lägger tröjan på sängen, tar av mina kläder o går o lägger mig! Efter en stund kommer jag på; just det, pyjamaströjan kanske vore bra att använda också! Det var ju liksom inte riktigt meningen att den skulle ligga snyggt på sängen.. :) Som sagt, förvirrad är bara förnamnet ;)

Träningsvärk!

Nu har jag ingen foglossning längre utan nu har jag istället träningsvärk mest hela tiden, i ben, mage, armar och ja, lite överallt! Det är underbart! :) Igår gick jag o emma en lång runda för första gången på länge! Jag har verkligen saknat våra promenader, så det känns så kul att vi är igång igen med det! Man hinner prata av suig om både det ena o andra på en promenad! ;) När jag kom hem sen efter den där promenaden var jag dock rätt korkad o satte mig för att cykla... Sju km, fort! Kan säga att jag hade rätt ont i benen sen på kvällen... Det blir härlig träningsvärk imån! :) Love it!

Jobb-besök!

Mina två kollegor är fantastiskt underbara! Jag hälsade på mitt jobb igår, de ville såklart träffa josefin, så hon o jag åkte dit med lite fika! Var som vanligt jätteroligt att träffa dom och få lite skvaller! De hade köpt utsöta kläder till Josefin också, tack tack! (bild kommer!) en himla trevlig förmiddag som tyvärr gick alldeles för fort, får helt enkelt åka o hälsa på snart igen! :)

Sötnosen ska till förskolan på vårfest!

img_6347 (MMS)

Sötnosen ska till förskolan på vårfest!

Planerar morgondagen

Sitter o funderar över morgondagen! Julia ska till förskolan, är vårfest där! Jag ska hälsa på hos mitt jobb med Josefin! Kim får åka o handla, nån måste åka till babyhuset med o kolla regnskydd! Kanske blir det en promenad med emma också! Sopbilen kommer o tar med alla blöjor! Middag ska lagas, ja, en vanlig dag helt enkelt! Fullt upp! Underbart! Kanske hinner det bli ett brödbak också! :)

Napp

Julia ratade napp, därför tränar vi nu Josefin att faktiskt ta napp! För det underlättar! Har så många gånger önskat att Julia hade tagit napp, men hon vägrade! Ett tag var jag hennes napp, ett evigt snuttande på nätterna, och sen flaskan som har gjort vårt blöjkonto till makalöst stort! Så med Josefin kör vi hårt nu! Hon ska ha napp! Så enkelt är det! Ibland funkar det, hon tar den o somnar, ibland spottar hon ut den, gång på gång! Men vi envisar på ;)

Saknar!

Saknar min man som jobbar eftermiddag idag! Tycker verkligen det är urtråkigt att sitta själv i tv-soffan! Och Josefin är rätt kinkig på kvällarna just nu så det underlättar ju rätt mycket när vi delar på allt bärande o vyssande! Och inte att förglömma, alla blöjbyten! Josefin har fått in vanan att bajsa på kvällarna! Gärna två-tre gånger! ;) Men imån är mannen i mitt liv hemma igen! Ledig till måndag! Mysigt! :)

Regn...

Önskar att det kunde sluta regna så vi kunde gå på en promenad!
Men det är verkligen grått! Och jag har liksom inte några regnskydd till vagnarna! Måste införskaffa det!
Så idag blir det en innedag med lek och mys!
Julia har precis fått några "lina" och fått titta på ett tweenies-avsnitt på datorn!
Men nu blir det lek och bus! :)



Favoriterna på tv!

Paket!

Barnen fick paket idag, av sina små söta sysslingar; Agnes och Elsa!



Julia fick en målarbok och Josefin fick en efterlängtad dress! :)

Har letat efter den där söta dressen till Josefin här i Varberg, men inte funnits! Så gissa om jag blev glad när Ninni hittat den! Och Julia blev såklart superglad för sin rosa målarbok! Hon är inne i en väldigt rosa period just nu! ;)
Tack, tack söta ni i Öja!

Det hade också kommit ett kort från min faster och hennes man till Josefin! Ett presentkort på HM! Perfekt! ;)
Tack, Tack!

Bvc!

Josefin och jag var på Bvc innan idag! Hon är en stor tjej, och växer så fort! Det känns som att det går alldeles för fort!
5100 g och 58,5 cm lång!
:)

Därefter åkte vi till Emma, Johanna och hennes barn var också där! Så vi fikade och sen lagade vi massa mat!
Mysigt!

Fönsterputs!

Idag fick vi våra fönster putsade! Av proffs! 10 fönster och en stor inglasad altan tog för honom 2 (!) timmar! Kan säga att det för mig hade tagit mig många dagar, och jag hade ändå inte ens fått det hälften så bra!
Underbart!
169 kr i timmen! Lätt värt sina pengar!
:)

Lina!!

Saft och lina! Så säger Julia när jag säger att vi ska fika! Försöker få i henne lite macka innan hon får "lina!!" Men Julia tycker jag är dum, för macka är ju inte fika! Saft o lina däremot, det är fika! Julia är ett lika stort kakmonster som sin pappa! ;) Till slut äter mamman upp mackan själv, ger Julia saft o lina! Alla är nöjda! (lina=ballerina!) ;)

Amningsgröt

Förvirrad är bara förnamnet på vad man är när man ammar, igår tex: så satt jag och ammade Josefin i några minuter innan vi skulle träffa Susanne för att gå en promenad! Efter någon minut så började josefin slumra så då tänkte jag; jag byter blöja medan hon fortfarande är vaken, så har jag det gjort! Så blev det! Sen byltade jag på henne kläder, la henne i vagnen och gick iväg! Med en illvrålandes bebis! (hon brukar alltid vara så nöjd när jag lägger henne i vagnen!) Halvvägs framme kom jag på: herregud, hon fick ju aldrig äta färdigt! Hon var ju inte klar vid bröstet efter nån minut! Jag skulle ju bara byta blöja! Så, framme hos Susanne var det bara till att sätta sig o amma igen! Stackars Josefin var ju hungrig, och mamman allmänt grötig i huvudet ;)

Solig dag!

Åh vad jag älskar mitt liv som mammaledig! Solen har skinit! Promenerat med grannen! Ätit god middag med mannen i mitt liv, cyklat 7(!) km, varit på utvecklingssamtal, haft picknick i lekparken med grannen o hennes barn! En underbar dag med andra ord! Kim har varit duktig o klippt ner buskar o träd i trädgården, sen har han jobbat eftermiddag, så jag fick vara själv med barnen ikväll! Har gått jättebra, lite småkaos emellanåt men allt löser sig till slut ;) Nu har Josefin precis somnat i min famn, jag gissar att det är för natten! Så då ska jag med sova! :)

Leende!

Idag fyrade Josefin av sitt första medvetna leende! Det var pappa Kim som fick ta emot det allra första! Därefter fick Julia och jag också några smil! Och vad underbart det är! Man blir så lycklig! ;)

Påsk-ris!



Julia och jag påskpyntade idag, och oj vad fint hon tyckte det blev! Fjädrar var ju toppen! :)

Nattblogg!

På natten när jag ammat Josefin klart och hon har somnat i min famn så måste jag sitta en stund extra, för lägger jag henne i sängen direkt så vaknar hon! Och det är just då, när hon ligger i min famn o sover som jag har massa tid att blogga! ;) Igår kväll skrev jag klart inbjudningarna till dopet! Skönt att ha det klart, så de ska läggas på lådan senare idag! Julia ska till förskolan idag, jättemånga sen hon var där! Så medan hon är där ska Kim greja i trädgården, jag med, om Josefin behagar sova då! Sen är det utvecklingstsamtalvid halvtvå och sen jobbar Kim hela eftermiddagen! Ska bli spännande att vara själv med barnen en eftermiddag o kväll... Det har jag ju inte provat ännu! ;)

Utedag!

Har varit ute så gott som hela dan, promenad, picknick, såpbubblor, lekpark, och blomplockning kan man sammanfatta det hela med! I eftermiddag fick vi sällskap i lekparken av våra grannar Ola och Kristina o deras två barn: Lukas o Ella! Mysigt! :) Nu har vi iallafall gått in för dagen, lite dammsugning, tvätt o kvällsmat stod på schemat ;)

Effektivitet!

Har man småbarn vet man vad det ordet innebär! På riktigt! ;) Får man fem minuter över då stora leker själv på sitt rum och lilla ligger nöjd på sin filt o sprattlar så hinner man hur mycket som helst: vika lite tvätt, sätta på en maskin tvätt, tömma diskmaskinen, gå på toa, slänga ut soporna, planera lite inför veckans middagar! Fantastiskt! Frågan är: varför var man inte lika effektiv innan man fick barn? Tänk vad mycket man skulle ha hunnit!! ;)

Choklad

Sen jag blev sockerfri för 2,5 vecka sen så har jag ju inte ätit nåt socker, men igår unnade jag mig åtta rutor Marabou mjölkchoklad! Det var ju lördag, och det är ju fortfarande så att jag kommer äta socker, något godis på lördagen o något fika om jag verkligen är sugen! Grejen är att jag inte alls är så sugen nuförtiden! Skönt! Skönt att inte vara sockerberoende! De åtta rutorna igår njöt jag av iallafall! Och sen var jag helt nöjd! Mer behövde jag inte! Blev liksom sockermätt på de där rutorna! :)

Vintage stories

Så heter kappahls nya kollektion som släpptes den 8e april! Underbart fina kläder! Hittat klänning till Josefin och tunika/klänning till mig också! Förhoppningsvis finns de här i varberg för då blir det dom till dopet! Vore skönt att bli klar med åtminstone en grej till dopet! Hittade en klänning till Julia också i samma kollektion, men vitt känns inte så lyckat till en 2åring... Får leta vidare! :)

Here we go again!

Håll tummarna nu att Josefin snabbt somnar igen och inte vill vara vaken i tre timmar som igårnatt... Är så trött, sova vill jag! Håll tummarna! ;)

Picknick-premiär!

Det är ju fantastiskt fint vårväder idag, så efter den där dåliga starten på dagen, så tänkte jag att nu kan det bara bli bättre! Så vi packade ihop oss och gav oss ut på promenad!



30 min i rask takt med dubbelvagnen är rätt kämpigt faktiskt! ;)

När vi kom tillbaka till gatan var det dags för årets första picknick! Tjoho, vad underbart mysigt!





Kaffe och äpple till mamman, saft och ballerina till Julia! :)
Mums!



Lilla Josefin låg gott och sov i sin vagn, så när vi fikat klart kunde Julia och jag leka i lekparken en stund, alldeles själva! Underbart att få spendera lite egentid med henne!



Sötnosen!



Tussilago hittade vi...



...och krokusar!

Vi plockade med oss lite påskris in också, det ska kläs med fjädrar när mamman har rotat fram lite påskpyssel! :)
Och sen gick vi till trädgården o rensade i lite trädgårdsland! Julia hjälpte till jättebra och fick såklart åka skottkärran till komposten!
Tänk vad kul det kan vara, minns själv hur roligt det var som liten! ;)



Superkul att åka skottkärra! :)

En väldigt härlig förmiddag blev det! Och vad energi man får av lite sol och värme! Jag älskar våren! Det är nog faktiskt min favoritårstid!

Nu sover mina prinsessor och jag har cyklat mina 6 km, känner mig nöjd! Ska unna mig en kopp kaffe nu!
:)

Kaosmorgon!

Dagens morgon var ingen höjdare! Allt strulade till sig, till slut skrek båda barnen samtidigt och då ville jag med bara lägga mig på golvet och gråta!
Men, det var bara att ta nya tag, och sen blev det bra! Men, vilken skillnad det är på att ha ett barn jämfört med två! Ett barn är ju som semester! Speciellt om det barnet är runt två år! Herregud, hur kunde jag tycka att vi hade mycket att göra förr?



Blöjbyte, såhär kul kan det vara! ;)

Gårdagens besök i bilder!



Hugo, tio månader!



Lek i köket! Julia hjälper Hugo! :)



Sötnosar! ;)

Vår! Vår! Vår!

Det är vår ute! Tussilago, krokus, fågelkvitter och picknick! Underbart! Nu sover barnen och jag passar på att cykla mina 6 km! Gott! :)

Nattvak..

Inatt ville inte Josefin sova mellan 00:30-03:00! Så jag känner mig rätt slut! Skulle lätt kunna lägga mig o sova några timmar nu, men nej! Kim ska till jobbet och julia lär inte sova så länge till! Så idag blir det kaffe! ;)

Frallor!

Fredagskvällen bestod sen i att cykla mina 6 km, baka frallor och mysa med Kim i soffan! En riktigt härlig kväll, Julia somnade som vanligt vid sju och Josefin en timme senare! Känns som hon fått in den vanan lite! Somna 20 och vakna runt 00:30! :)

Madde o Hugo

Vi hade besök igår på förmiddagen! Madde och hennes Hugo som är 10 månader hälsade på! Vi bjöd på kaffe och lunch :) Det var himla mysigt att se hur Julia tog sig an hugo! Matade honom med mat som hon lagat i sitt kök, kastade boll med honom, lånade ut saker från sitt rum! Hon klev verkligen in en "ta-hand-om"-roll! Tänk vad hon och Josefin kommer få kul tillsammans om några månader! Syskon är grejen alltså! :)

Tre veckor!

Igår blev Josefin tre veckor! Det firade vi med att sjunga en av Julias favoritsånger: "ja må du leva!" ;) Tänk vad tiden bara rusar! Tycker det är igår som vi låg där på förlossningen och kämpade! Men tre veckor är det! Fantastiskt! :)

Julia läser bok för mig o Josefin när vi a...

img_2860 (MMS)

Julia läser bok för mig o Josefin när vi ammar! :)

Fredagsmys!

Äntligen fredag, fast i den här familjen känns det dom måndag idag för Kim börjar jobba idag och jobbar fem dagar framåt! Men måndag eller fredag, blir en mysig dag ändå ;) På förmiddagen idag får vi besök av Madde o hennes lillkille, eller liten o liten, han är snart ett år :) Jag hoppas på lite fint väder så vi kan gå en liten runda! Och i eftermiddag blir det nog lek med familjen I! :)

Nattbloggande!

Att sitta uppe mitt i natten är rätt jobbigt, man är liksom långt ifrån pigg! Det är däremot Josefin! Piggelin är hon! Inte mamman! :) Men mysigt att ha henne liggandes på bröstet o snusa på hennes hår och hennes kinder! En vacker dag kommer jag längta ihjäl mig efter just det här! :)

Storm!

Det blåser rätt ordentligt idag! De har varnat för storm, och det känns verkligen inte helt tokigt den här gången! :) Idag har Tomas varit här på fika och lunch! Alltid lika trevligt! :) Just det, promenad var det ja! :)

Städa städa...

Älskar känslan som infinner sig när huset är städat! Jag älskar inte känslan precis innan man satt igång dock, då känns städandet inget kul! Men nu är det klart för idag iallafall! Härligt! Ska strax ge mig ut på en andra promenad idag! Gick 30 min i förmiddags och tänkte gå lika långt i eftermiddag! Ni förstår att jag längtat efter att kunna röra på mig va!? ;)

Fönsterputs!

Behöver putsa mina fönster! Man ser liksom knappt ut! Men jag hatar att putsa dom så nu letar jag efter någon billig firma som vill göra det åt mig! :) Familjen sover så gott! Väntar på att de ska vakna så vi kan äta frukost! Är vrålhungrig! :) Och så sugen på kaffe! Börjar jag bli vuxen kanske? ;)

Paket!

Igår fick Josefin post! Julia öppnade gladeligen det tjocka kuvertet och däri låg en söt body från min vän Ulrica o hennes familj! Tack tack! :) Ulrica bor i nybro och vi lärde känna varann för många år sen, typ 2004! Vi fick uppdraget att öppna upp en förskoleavdelning i Nybro! Vi fick en lokal, och två veckor på oss att fixa i ordning! Sen började inskolningarna! Det var verkligen fantastiskt roligt! Och lärorikt! :) Tyvärr bor vi ju nu på varsin kustsida så det blir ju inte så enkelt att ses! Men kontakten håller vi kvar genom sms, telefon och brev! :)

Dop!

Pratade med prästen igår och fick ett dop inbokat! Så nu ska det planeras! Det mest spännande blir att se om Josefin kommer att kunna ha dopklänningen! När Julia döptes var hon 3 månader och kom knappt i klänningen, josefin kommer döpas när hon är 2 månader, men hon är ju så mycket större än vad Julia var! :)

Gårdagen!

Det var en bra dag med tvätt, brödbak, falsk fläskfilé, kaffe (!) med emma, lek med barnen, cykling (6 km på 22 min!), rask promenad (30 min!) och halvåtta hos mig! Klockan 20 somnade Josefin för natten så det var lika bra att göra det, jag med! :) Baka bröd var jättehärligt, har ju inte haft energi till det på länge, men nu äntligen! Det gäller bara att pricka in brödbaket när Josefin sover! Finns lite risk för kaos annars! (Say no more :))

Amma

Klockan är lite efter 03 och Josefin o jag ammar! Man är inte som piggast vid den här tiden på dygnet direkt! Ögonen går i kors! :)

Dagens plan

Promenad! Falsk fläskfilé! Tvätt! Familjemys! Kaffe! Cykeltur! Ännu mer mys! Pizzabullarbak! Men planen känns väldigt luddig idag, får se vad som händer! Mycket hänger på vädret idag! Vi skulle behöva börja på lite vårstäd i trädgården nämligen, men för det krävs lite fint vårväder, inte som igår då det var novemberväder! ;)

Tidig morgon!

05:30 är tidigt, men med lite kaffe om en stund så ska nog jag reda ut den här dagen också! Tänk att jag längtar efter en kopp kaffe så här på morgonen! Har inte druckit kaffe sen 2008, då innan jag blev gravid med Julia :)

Hicka o bajs!

Varför blir det ofta (!) så att när jag ammat klart Josefin på natten och lägger ner henne sovandes i sin säng så börjar hon att hicka! Eller så bajsar hon! Precis när jag själv lagt mig tillrätta under mitt täcke så händer det! Varför? Mamman tycker det är så lagom kul att gå upp från varma gosiga täcket än en gång! Ett av livets mysterier helt klart! :)

BVC!

Idag var det dags för besök på BVC igen! Josefin blir tre veckor på fredag och nu väger hon 4660 och är 57 cm lång! Hon är en stor tjej helt enkelt! :)

Kaffe!

När vi var på sopplunch för någon månad sen så smakade jag på kaffe o höll på att kräkas! Inte ett dugg gott med kaffe när man är gravid! Idag smakade jag igen! Och oh My god! Vad gott det var! När jag kom hem blev det ännu en kopp tillsammans med Kim! Tänk att jag börjat dricka kaffe igen! Fantastiskt! :)

Sopplunch!

Idag träffade jag emma och hennes barn! Vi var iväg och åt sopplunch! Något jag verkligen rekommenderar! För 30 (!) kronor får man hur mycket soppa man vill, mackor (hemgjorda), saft o juice, kaffe och hembakad kaka! För 30 kr!! Soppan är dessutom övernaturligt god, gjord av en drös tanter som kokat mycket soppa i sina dar ;) Så där satt vi med pensionärerna o smaskade på soppa och pratade! Tyvärr har ju pensionärerna så bråttom med allt o var färdiga långt före mig o emma! Men vi satt kvar en lång stund ändå när alla andra gått o pratade! Mycket mysigt!

Underbara måndag!

Idag vaknade jag verkligen på rätt sida! Har varit på strålande humör!
Underbart!
Ikväll blev det premiärgrillning här hemma på altanen! Kim och Julia grillade korv! O så satt vi på den inglasade altanen och åt kvällsmat! Ljuvligt!
Har hunnit med en promenad med grannen också, medan Kim och Julia var i simhallen!

Lite cykling och magövningar har det hunnit bli också!
Tror det är därför som jag är på så himla gott humör! Det är så underbart att kunna röra på sig igen, utan att ha ont!
Imån blir det förhoppningsvis ännu mer promenad och ännu mer mys med familjen!

Smultronmärke!

Jag tror lilla Josefin har ett begynnande smultronmärke, precis som storasyster! Josefin har ett rött litet märke precis ovanför tinningen, och det var ju precis så det var med Julias märke! Ska fråga på BVC imån vad de tror!

 

Härliga måndag!

Vaknade på ett helt strålande humör idag! Fantastiskt! Så innan familen vaknade gick jag upp o bakade ut sconsen, vek tvätt, dukade till frukost, sorterade tvätt, bäddade sängen! Måste ha sovit väldigt gott inatt för oj vad energi jag har idag! Tänk om alla dagar kunde vara såhär?! ;)

Paket!

Det kom ett paket på posten i fredags! Det var från min morbror Kjell med familj! Kläder till Josefin och två böcker till Julia! Det var gulligt av dom! Tack tack familjen Runemyr! :)

Grahamsscones!

Det blev det till kvällsmat! Underbart gott! Blev lite deg över så det får bli några scones till frukost också! Det är vardagslyx det! ;)

Fruktsallad!

Det blev det till mellanmål efter att hela familjen sovit som stenar i soffan! Ute är grått o dimmigt, riktigt trött-väder! Men fruktsallad piggade upp! Faktiskt så mycket så Kim o Julia drog på kläder o begav sig på skogsäventyr igen! Och jag bakar scones! Eller, har förberett dom, så nu ska de bara in i ugnen när Kim o Julia kommer tillbaka! Jag cyklar under tiden! Gissa vad josefin gör; sover! :)

Helgbilder!

Bjussar på lite bilder från helgen som gått! :)



Moster Sara med lilla Josefin!



Julia leker med Gustav!



Gustav, Petra och pappa Kim!



Syskonen W i babygymet som Julia och jag plockade fram igår!



Och så barnloppisens fynd!

Älskar barnloppis! Allt det där för 150! ;) *nöjd*
Har fått rensa i lillans garderob, för strlk 56 kan hon inte längre ha! Nu är det 62 som gäller!
Så några "nya" 62plagg fick det bli, och massa fina böcker!

Är supertråkigt väder här idag, trodde solen skulle skina så vi kunde gå ut i eftermiddag på en promenad! Men det här gråa regniga vädret inbjuder inte till det direkt!



Skogsutflykten!


 

 Kossorna som är väldigt spännande att titta på ;)

 

 Vattenpölar är roliga att plaska i!

 

 

 

 Och så var det den där pinnleken... "hur många pinnar får plats i pölen?"

 

 

 Rätt svar; hur många som helst! Eller, åtta-fem som Julia skulle sagt ;)

Stressad!

Idag har josefin sovit så gott som hela dagen! Och då blir jag superstressad över att hon inte kommer sova något i natt! (vilket jag verkligen vill för jag är toktrött!) Josefin var vaken en liten stund i stugan o så nu, några timmar ikväll! Thats it! Själklart blir jag orolig också, att hon sover så mycket... Jaja, nu har hon somnat igen så jag ska lägga henne i spjälsängen o sen gå o lägga mig och hoppas på att iallafall få några timmars sammanhängande sömn! :)

Grillpremiär!

Så har vi ätit grillat för första gången i år! Hos Gustav o Petra bjöds det på grillad kyckling! Jättegott! Julia var så söt när hon vaknade efter eftermiddagssovet så satte hon sig upp och sa: åka gustav-Petra nu! Så la hon sig ner igen o slumrade en stund till! Vi hade hela förmiddagen sagt att vi skulle åka när hon sovit, och ja det kom hon ihåg förstås ;) Kul hade hon och hon pratar redan om nästa gång som vi ska träffa dom! :)

Vart tog den söta lilla solen vägen?

Det skulle ju vara strålande sol idag!! Här är bara dimma och grått! Hoppas den kommer fram i eftermiddag för då ska vi premiärgrilla hos Gustav o Petra i deras sommarstuga! Ska bli jättemysigt! Nu har jag precis städat nedervåningen klart, sitter o cyklar en stund nu medan jag väntar på att Kim o Julia ska komma in! De skulle titta på kossorna och gå en runda i skogen medan jag städade! Det går så mycket snabbare att städa om man är själv inne! :)

Överaskning!

Igår eftermiddag när Julia och jag lekte på övervåningen knackade det plötsligt på dörren! Det var syster Sara och hennes pojkvän Joakim som kom på besök! De ville såklart träffa lilla josefin! :) Och hon höll sig vaken hela eftermiddagen o kvällen som de var här! Extra kul! :) Av sara och Joakim fick Josefin en grön gosig filt! Kommer passa fint i Josefins gröna rum när sängen väl flyttar in dit :) Tack tack!

Mammaträff!

Igår var det Mammagrupp hos Camilla och Felix! Efter två år är vi fortfarande sex mammor som håller ihop! Och nu är nästan alla hemma igen med barn nummer två! Väldigt roligt är det att ses iallafall! Och barnen har roligt! :)

Dåligt mammasamvete..

När julia skulle sova middag så ville hon som vanligt "gosa-hals", vilket innebär att jag ska ligga bredvid till hon somnar! Men idag var Josefin pigg och inte ett dugg nöjd med att ligga i ett kolsvart rum o vänta på att storasyster skulle vakna! Så till slut fick vi gå ut! Och det kändes inget kul! Hon blev lite ledsen men sa iaf nattinatt och somnade! Min duktiga lilla stora! Det är så lätt att glömma att hon faktiskt också är liten! Trots att hon är storasyster! Ska bjussa på lite pannkakor till mellanmål för att döva mitt dåliga mammasamvete! :)

Smultronmamman

Livet som lycklig tvåbarnsmamma!

RSS 2.0