Åska

Nu öser regnet ner här, och varnat har de för kraftig åska! Blä! Hatar verkligen åska! Eller, jag är mest rädd! Tycker det är otäckt helt enkelt! Typiskt om det ska åska ikväll, när Kim jobbar! :(

Viktstress

Ok! Jag har gått ner mina 20 kilo som jag gick upp med Josefin! O det gjorde jag rätt lätt! Bort med socker o på med promenader så försvann extrakilona! Skönt! Men! Jag är inte nöjd än! Vill gå ner några kilon till! Och framförallt få bort den där degiga magen! Vill känna mig nöjd med min kropp! "problemet" nu då, är att min motivation börjar tryta! Gravidkilona är ju borta och jag rasar ju inte i vikt lika fort, vilket känns tråkigt! Försöker tänka att det bara är ca 10 veckor sen Josefin föddes, så jag lär ju hinna bli av med det! Men ni som känner mig, vet att jag vill att det ska hända NU, på en endaste gång! O så funkar det ju inte riktigt.. Ska verkligen försöka tänka lite mer långsiktigt! Rom byggdes ju inte på en dag! ;)

Springa...

Kan tala om att jag verkligen inte känner för en springtur imån bitti! Har fortfarande blodsmak i munnen efter gårdagens runda! Det börjar bli tungt! Benen känns dessutom helt stumma! Men! Springa imån ska jag! ;)

BVC

Idag var det då dags för mig o Josefin att åka till BVC! Väga o mäta o sen träffa mammagruppen för första gången! Var kul, trevliga mammor o söta bebisar! :) 6250 o 63 cm var resultatet på vägningen! Hon följer sin kurva så fint så! :)

Mumsfilibaba! :)

img_6302 (MMS)

Mumsfilibaba! :)

Mot bibblan! :)

img_1744 (MMS)

Mot bibblan! :)

I city! På lekplatsen! Det är ljuvligt väd...

img_0924 (MMS)

I city! På lekplatsen! Det är ljuvligt väder! :) Äntligen lite sommar i luften!

Morgondagens plan!

Ska till biblioteket, vill ha en bok som heter "ditt kompetenta barn"! Har "din kompetenta familj" här hemma som jag läste igår! Superbra! jag gillar när man får sig en tankeställare, och att man läser om andra som har samma problem som en själv, dvs en trotsande tvååring! Hade aldrig kunnat föreställa mig hur jobbigt o svårt det är med trots! Men som sagt, bibblan blir det imån! Och lite lekpark i stan! Och picknick! På eftermiddagen är det föräldrargrupp med Josefin! Ska bli spännande att se vilka som också fått bebisar! :)

Choklad!!

Jag är helt sjukt sugen på choklad! Marabou! Mmm... Eller kinapuffar! Eller ben o jerrys chokladglass! Eller polly! Eller daim! Wienernougat! Kexchoklad! Eller varm choklad! Nutella! Chokladtårta! Eller snickers! Eller.. Ja ni fattar! Men hur det än är finns det ingen choklad hemma! Tur det! På lördag! Då blir det choklad till lördagsgodis! Helt klart! ;)

Smoothies!

Kan jag få lite tips på goda smoothies av er som läser tack? Fick ju en mixer igår till min assistent, men är helt grön på det här med smoothies! Men som sagt; tips tas tacksamt emot! :)

Myskväll



 Den här tjejen o jag har tjejmys ikväll! Kim jobbar o storasyster sover! :)

en vecka sen...



 ...som vi åkte till Kolmården! Så kul vi hade! :)

Måndag

 Idag träffade vi Anna, Emma o Johanna och alla barnen! Det blev ett stort gäng! Lite mellanmål, lek i deras underbara trädgård, lunch och ännu mer lek ute blev det! Fantastiskt trevligt och roligt!


Lek med kompisarna idag! Nu vattnar barnen...

img_4680 (MMS)

Lek med kompisarna idag! Nu vattnar barnen i växthuset! :)

Dags att gå o lägga sig! Julia är nybadad ...

img_1315 (MMS)

Dags att gå o lägga sig! Julia är nybadad och läser bok med pappa! Idag är det "Ingrid" som gäller! Underbart fina böcker om en liten flicka! :)

Heta den?

Så frågar Julia konstant! Efter en timme är man rätt trött på att säga vad allt heter! Ibland nöjer hon sig heller inte med att man svarar "snigel", nä då ska hon veta vad just den snigeln heter! Men ja, sött är det! :)

Långpromenaden...

Milda makter vad trött jag blev efter den! 7,5 km! I konstant motvind! Jag svor ett antal gånger, för fy vad tungt det var! Iallafall så avslutade vi promenaden med lek på lekplatsen! När jag o tjejerna kom hem fick jag present! En mixer till min assistent! Nice! ;)

Mors dag!

Idag har vi en lugn o skön dag hemma, jag o mina tjejer! Vi har bakat en banankaka och efter maten blir det en promenad, o sen lite picknick i lekparken i rolfstorp! Mys! Vi vaknade vid 7:30 idag, skönt! Josefin sov hela natten i stort sett, somnade vid 22 o vaknade för lite mat vid 05! Och sov sen vidare till 08! Härligt! :)

Mamma Mia!

Underbar film! I love it! Ser den ikväll! Mys! :)

Regn...

Regn, regn o ännu mer regn! Undrar när sommaren behagar anlända! Kan ju villigt erkänna att jag inte var det minsta sugen på att ge mig ut o springa! Men! Efteråt! Vad skönt det var! Man får sån energi av motion! :) Men som sagt, solen får gärna titta fram! :)

Törnrosa!

När jag åkte hem från emma så körde jag en extrarunda (ville kolla ett hus jag sett på hemnet)! Då somnade Julia! Och hon vaknade inte ens av att jag bar in henne! Eller tig av ytterkläderna! Eller pratade med henne! Hon sover djupt när hon väl sover! skönt för henne! :)

Veckovill!

Känns som måndag idag, lördag var det i tisdags! Känner mig helt lost bland veckodagarna! Knasigt! ;) Idag har jag o tjejerna spenderat dagen med Emma o barnen iallafall! Lite lek, lekpark, minipromenad, spagetti o köttfärssås o kaffe hanns med. Och prat! Förstås! I massor :) Tack för en mysig dag! ;)

Tittut på mammorna! Idag spenderar vi dage...

img_2780 (MMS)

Tittut på mammorna! Idag spenderar vi dagen med emma o barnen! :)

Storlek 68

Tiden går så fort! Lillhönan börjar nu använda storlek 68! Så de kläderna har jag plockat fram och så inser jag hur många minnen som sitter i de där kläderna!

Fredagslunk!

Idag ska Julia till förskolan, enda dagen den här veckan! Hon ser verkligen fram emot att åka dit! Skönt! :) Jag tänkte passa på att gå en långrunda då, hoppas bara vädret håller i sig så det inte börjar regna! Ska fortsätta tvätta idag också! Kan inte förstå att det kan bli så mycket tvätt efter några dagar iväg! ;) Dags att fixa frukost!

Gårdagen

Den gick åt till att tvätta, handla, promenera, springa och träffa flitiga lisorna. Igår var de här o fixade! Hur bra som helst! Städat huset fick jag och så rensade de i trädgårdslanden! Perfekt! :)

22:00

Då kom vi hem! Skönt! Borta bra men hemma bäst! :) Nu, nästan två timmar senare sover en flicka, en är pigg i soffan o vi har packat upp efter resan! Ska bli skönt att sova i egen säng ;)

Sådär! Nu säger vi hejdå till Kolmården fö...

img_4187 (MMS)

Sådär! Nu säger vi hejdå till Kolmården för den här gången! ;) Tack emma o Niklas för en himla trevlig semestertripp! Det gör vi om! :) Nu är det dags för ett antal spännande timmar i bilen...

Backarna är grymma! Köra syskonvagn full m...

img_3909 (MMS)

Backarna är grymma! Köra syskonvagn full med barn o packning... Ja det känns i låren kan jag tala om ;)

Dags för en ny dag på djurparken! Ska bara...

img_5499 (MMS)

Dags för en ny dag på djurparken! Ska bara städa ur våra rum och packa bilarna! För ikväll åker vi hemåt igen!

"Någon" är inte så lite kaxig över att ha ...

img_8062 (MMS)

"Någon" är inte så lite kaxig över att ha fått yatzy två gånger på typ en minut! ;)

Vi hann inte ens åka i em minut innan Juli...

img_3067 (MMS)

Vi hann inte ens åka i em minut innan Julia hade somnat! :) Det tar på krafterna att vara på Kolmårdens djurpark! :)

Nu har vi träffat Bamse och avslutar dagen...

img_1103 (MMS)

Nu har vi träffat Bamse och avslutar dagen med karusell! :)

Dags för glass! :)

img_9116 (MMS)

Dags för glass! :)

Dags för delfinerna! Emma: "Niklas! Jag vi...

img_0481 (MMS)

Dags för delfinerna! Emma: "Niklas! Jag vill ha en sån!"

Sälshow och solen skiner :)

img_1542 (MMS)

Sälshow och solen skiner :)

Fikapaus! :)

img_5625 (MMS)

Fikapaus! :)

Ready! :)

img_1617 (MMS)

Ready! :)

Två speedade barn som är taggade för en he...

img_7537 (MMS)

Två speedade barn som är taggade för en heldag på djurparken! :) Dock regnar det just nu! Typiskt! Men förhoppningsvis avtar det! Nu tänker vi positivt! ;)

Två trötta älsklingar som nog strax vaknar...

img_4330 (MMS)

Två trötta älsklingar som nog strax vaknar och är redo för en dag i djurparken! :)

Mysig kväll med emma o Niklas! Efter pizza...

img_3843 (MMS)

Mysig kväll med emma o Niklas! Efter pizza o kebab så tog vi en promenad innan det var dags för barnen att sova! Lite vin o gin för somliga (som inte ammar!), och kortspel och massa skratt! En helkväll helt enkelt! :)

Lek o bus på tropikariet! Vi är typ de end...

img_0262 (MMS)

Lek o bus på tropikariet! Vi är typ de enda gästerna! Perfekt! :)

Klappa fiskarna gör Julia! Mycket modigare...

img_3324 (MMS)

Klappa fiskarna gör Julia! Mycket modigare än sin mamma :)

Så var vi framme! Har checkat in! O ätit l...

Så var vi framme! Har checkat in! O ätit lite macka! Nu drar vi vidare till tropikariet :)

Så var vi på väg! Har suttit i bilen i 90 ...

img_5072 (MMS)

Så var vi på väg! Har suttit i bilen i 90 min o det har gått bra! Josefin sover o nu precis började Julia titta på Pippi! Prisad vare bärbar dvd och Astrid Lindgren! :) Rosa lastbilar o kossor har vi letat efter och melon har vi smaskat på! Vi har det fint helt enkelt! :)

Måndag morgon!

Rivstartar dagen med lite löpning, dusch, packning o frukostförberedelse! Kim o barnen sover fortfarande! :) Om några timmar åker vi till Kolmården! Så mysigt det ska bli! Så kul att få se Julia uppleva alla djuren! :) Längtar! I eftermiddag åker vi till tropikariet är tanken, om resan upp går bra vill säga! :)

Packad o klar!

Yes! Allt är packat för Kolmården! Det allra sista packar jag såklart imån! Kl 10 åker vi imån! Emma o Niklas o deras barn ska med! Riktigt roligt ska det bli! :)

Regnet det bara öser ner!

Julia o pappa Kim är ute o leker en stund innan det är sovdags! Det ser kul ut! Och blött! :) Hoppas verkligen på bättre väder i några dar nu framöver! För imån åker vi till Kolmården! :)

Surt sa räven!

Känner mig som ett exploderande åskmoln ikväll! Julia o Josefin har skrikit båda två! Samtidigt! Så gott som konstant i nästan 1,5 timme! Och Kim var inte hemma! Jag funderade flera gånger på att säga upp mig! Eller iallafall lägga mig på golvet o skrika jag med! Fan alltså! Hur ska man kunna räcka till? Julia ville sitta i knät o eftersom Josefin var övertrött o hungrig kunde jag inte ha Julia i knät! Skrik! Och när Julia skriker kommer inte Josefin till ro! Skrik! Så håller det på! Underbart! Så nu ska jag försöka få i mig kvällsmaten! Båda har somnat! Helt utmattade antagligen! Jag lär med slockna snart!

Finaste stan bor vi i! :)

img_0578 (MMS)

Finaste stan bor vi i! :)

Idag åkte vi till hamnen! Titta på båtar o...

img_8671 (MMS)

Idag åkte vi till hamnen! Titta på båtar o äter glass! :)

Lilla rutschkanan duger inte! Stora störst...

img_8577 (MMS)

Lilla rutschkanan duger inte! Stora största gäller så mamman o pappan får hjärtat i halsen!!

I Falkenberg på vallarna! :)

img_5815 (MMS)

I Falkenberg på vallarna! :)

Pms?

Idag har varit en dag med massa irritation! Inte ett dugg kul! O så blir jag trött o irriterad på mig själv som lägger energi på att bli irriterad! Ja ni fattar ju vilken ond cirkel det blir! Tur jag har en gullig man som orkar lyssna på alla mina irritationer! :) Orättvishet och oärlighet är något jag hatar i vanliga fall! En pms-dag, blir de känslorna ännu värre! Och maskrosor! Såna avskyr jag! Och smulor på köksbänken o bordet! Och hosta! Ja, ni fattar... Pms var det ja! ;)

1-0

Efter en liten promenad o fika med grannen så somnade Josefin i vagnen! Det innebar att kampen mot maskrosorna fick fortsätta! Och jag vann dagens kamp iallafall! Nu är det bara resten kvar... ;)

Utflykt!

Idag är det förskolans dag och på Julias förskola firade de det genom att bege sig iväg på utflykt! Det var det sista Julia pratade om igårkväll, och det första när hon vaknade idag! Så nu sitter jag o längtar efter henne, få höra henne berätta allt spännande som hon gjort idag! De skulle åka buss till stan, äta glass, sen skulle strandtåget köra med dem en tur runt fästningen och vidare upp till en stor lekplats! Där skulle de få middag och leka! Sen skulle bussen gå hemåt igen! Mysigt! Och tur med vädret har de verkligen haft! :)

Sova mer nej!

Så säger Julia när hon vaknar på morgonen o vill gå upp! Idag var första gången som hon inte sov på förskolan och det har gått bra! Inte alls speciellt trött o grinig nu på kvällen! Skönt! ;)

Orolig..

Är lite orolig inför natten o Josefin! Det är verkligen otäckt när hon blir så tät o inte får nån luft! Då inser man hur otroligt maktlös man är! Hoppas verkligen att hon slipper bli så tät i natt.. Hade nog helst suttit uppe hela natten med henne i famnen... Men sova måste jag ju! Och idag har det funkat bra när hon sovit!

Vattenfärg!





 Julia älskar sina vattenfärger! Just nu är måla favoritsysselsättningen! :)

Bilder från dopet!



Stolt storasyster häller upp vatten i dopfunten



Josefin sov som sagt även när Andreas döpte henne!



Stolt mamma till de finaste tjejerna





Vi :)

 

Lycklig Julia som öppnar alla Josefins presenter


Mys!

Jag o Josefin myser inne medan pappa jobbar ute! :)





Snart dags att hämta syrran!

Datorn!

Den måste jag starta upp med! Ska beställa lite kort o fixa lite på försäkringskassans hemsida! Vi startar kanske vår dator en gång i veckan, eller varannan vecka kanske! Allt annat sköter vi i mobilerna! Perfekt! Varken Kim eller jag prioriterar datan speciellt mycket nuförtiden! Finns andra saker som är viktigare! Typ; umgås! ;)

Gekås!

Så har Kim, jag o Josefin varit en snabbtur på Gekås! Var i akut behov av byxor, diskmaskinsalt, sköljmedel och duschcreme! ;) Kim satt i det ena fiket o passade Josefin medan jag kunde prova byxor! Perfekt! :) Nu är vi iallafall hemma igen! Kim är på väg ut i trädgården för lite fix! Och jag ska ta tag i tvättstugan! Någon...(säger inte vem, bara att det är en manlig familjemedlem)... hade tydligen tvättat ett paket näsdukar med sina jobbkläder! Det är papperssmul överallt i tvättstugan! Så det får jag dona med nu! :)

Dags för storasyster att åka till förskola...

img_7658 (MMS)

Dags för storasyster att åka till förskolan! :)

Stackars lilla dockan...

Josefin har blivit riktigt snorig o hostig igen! Hon slemmar igen så hon inte får luft! Fy vad otäckt det är! Så inatt har hon legat på mitt bröst o sen vid 03tiden testade vi babyskyddet! Det funkade bra! Ligga i sängen funkar inte! Vill att hon ska bli frisk meddetsamma! Tycker så synd om henne!

Promenix!

Blev en liten promenad idag, men 3,5 km räckte med Syskonvagnen! Har fortfarande träningsvärk i armarna sen dopet då jag bar Josefin! :) Imån är det dags att springa igen, ska bli härligt! Och så blir det en snabbtur till Gekås! :)

Bvc

Imån blir Josefin 2 månader! Och nu väger hon 5900 g o är 62 cm lång! Hon hade på två veckor bara gått upp 200 g... Ett riktmärke är tydligen 200 g i veckan upp till att de är 3 månader, så nu dippade hon ordentligt på sin viktkurva! Ska väga nästa vecka o se då att hon fortsätter öka iallafall!

Dags för BVC ;)

img_3760 (MMS)

Dags för BVC ;)

Filmtips!

"Möt Joe Black"! Med Brad Pitt och Anthony Hopkins! Underbar film! Se den! :)

Nattsudd!

Josefin somnade redan 19:30 igår, så kl 20 gick jag också o la mig! Var så trött! Josefin vaknade sen vid 03! O så fick jag ammat en gång! Härligt! Skönt att hon sover så gott på nätterna! Det känns liksom rätt nödvändigt när man har två barn! Man kan ju inte gå o lägga sig o sova på dagarna med bebisen! Och Julia har slutat sova middag! Annars kunde man sova då, men inte nu längre! ;)

Hipp hurra!

Idag är det Smillas 4årsdag! Saknar henne massa idag! Hon brukar alltid få en bakelse den här dagen! En hel, alldeles egen! Men idag träffar vi henne tyvärr inte, får bara tänka på henne! Och nu är det faktiskt nästan bara en månad kvar tills hon kommer hem! Mysigt! :)

Spring i benen!

Jag sprang igår! Yes! Vad underbart härligt det var! Längtar redan till imån då jag ska springa nästa gång! Knäppt, i know ;)

Städ o klipp!

Kim klipper gräs i lekparken utanför vårt hus! Och jag har precis städat klart invändigt! Skönt! Ska sätta mig o skriva en handlingslista, för imån måste det handlas! Igen! Ibland känns det som att tvätt, städ, handling, laga mat o plock är det enda man gör! Tur att man är två som delar på jobbet iallafall! ;)

Farmor "jaaana"!

Så åkte farmor Mariana, eller farmor jaaana som hon numer kallas av Julia, hem! Hon fick en puss o kram av Julia, och sa "älskar dig farmor!" Fint! :)

Dagen D!

Idag är det dags! Idag ska jag börja springa! Pratade med barnmorskan om det och hon gav mig klartecken, men får jag minsta ont måste jag sluta! Men jag ska prova att börja springa idag iallafall! :) Härligt!

Dopet!

Ja, så var lillstrumpan döpt! Väldans trevlig dag blev det! Vid 09 åkte vi till församlingshemmet o fixade i ordning det sista (skar grönsaker och frallor!), 10:30 begav vi oss till kyrkan, fixade i ordning Josefin och så söt hon blev i sin dopklänning! ;) (bilder kommer sen!) När vi satt oss i bänken och sjöng första psalmen så somnade Josefin, och sov genom hela dopet och gudstjänsten! Hon tittade upp lite när prästen lyfte upp henne inför församlingen och när han gick runt o visade henne, men somnade sen gott igen! :) Men det var ju perfekt för sen var hon på sitt bästa o charmigaste humör på kalaset sen! :) I församlingshemmet sen åt vi frallor, drack kaffe o åt kakor o tårta! Julia sprang runt mest hela tiden o lekte så hon var också hel-nöjd! :) Duktiga tjejer har vi! När folk sen droppade av var Julia söt o tog i hand o kramade gästerna! Disk och plock fanns det sen gott om innan vi landade här hemma! Stekte pannkakor till Julia medan hon öppnade alla Josefins paket! Hon fick så fina saker: bl.a. Ett körsbärsträd, smycken, klossar, nappburk, nallar, badlakan, fotoram där hand o fotavtryck, pengar, sparbössa, blommor! Tack så mycket alla snälla! :)

Busväder!

Det blåser höstvindar ute inatt! Och regnar! Rätt mysigt ändå! Iallafall att sitta inne o inte behöva gå ut! Ammar josefin och ska strax sova igen! Är rätt trött efter gårdagen! :)

Dop-redo! :)

img_2261 (MMS)

Dop-redo! :)

Dop-dag!

Solen skiner och Josefin har sovit gott! 21:30-07! Ammat en gång! Nu blir det frukost-fixa o sen på med kläder på allihop, packa in i bilen o sen till församlingshemmet! Nice! :)

Undrar...

...hur det ska gå för erik saade!? Jag tänker inte sitta uppe o kolla, vill passa på att sova istället! Får läsa på text-tv imån bitti istället! :) Nattinatt!

Ready!

Så var vi la redo för dop imån då! Varit o dukat idag, Strykt och badat båda tjejerna! Lagt fram alla kläder så imån blir det lite frukost, hopp i kläderna o sen upp till församlingshemmet för att göra i ordning det sista! Blir en bra dag helt enkelt! :)

Yatzy

Ikväll har vi spelat yatzy med farmor! Mysigt! Josefin var på sitt bästa humör, låg på en filt o pratade o skrattade! Nu sover hon gott i min famn o jag ska gå o lägga mig! Blir en lång dag imån ju! :)

Lördgsmys!

Dopet är imån och tro det eller ej, men jag har inte tusen saker att fixa idag! Det mesta är ordnat! Ska upp till församlingshemmet o duka i eftermiddag, stryka lite och ja, sen är vi nog redo! Har väl glömt hälften (rätt idiotiskt att man ska ha dop när man har amningsgröt i hjärnan...) Dop blir det oavsett om något är glömt eller ej! Härligt! :)

Skynda skynda!

Kvart i nio säger Kim: "om en kvart ska vi vara hos bibbi o klippa Julia!" Då log jag, för det är minsann inte ofta sånt händer, glömma bort tiden är inte riktigt vad vi brukar göra! Vi hade precis ätit klart frukosten, skulle borsta tänder, ta tempen på Julia o ge henne hostmedicin! Men nä, snabbt fick de dra på lite kläder å åka! Julia blev lite ledsen för hon ville inte åka från farmor! Men snälla farmor följde med så då blev Julia glad igen! O vips var Julia o jag själva hemma med disk upp över öronen! Så kan det gå! :)

Klipp klipp!

Jag var o klippte mig igår förmiddag! Skönt att tunna ut håret framförallt! Jag har världens tjockaste hår tror jag! ;) Sen åkte lillhönan o jag till affären o handlade inför dopet! Idag är det Julias tur att klippa sig. Hoppas på att hon är friskare idag! :)

Farmor Mariana

Igår kom farmor hit, till Julias stora förtjusning! Hon haffade henne direkt och hade tusen saker att visa! "Jana, kom o se!", var en mening som hördes många gånger! När Julia skulle sova gav hon farmor en puss o kram, o sa: "älska dig farmor!" Söta lilla Julia! Farmors ögon var långt ifrån torrt! ;)

Dagens plan!

Klippa gräs! Bokia! Klippa mig! Handla till dopet! Ta emot farmor M som kommer i eftermiddag! Äta Tacos! Thats it! Ska vi nog reda ut! ;)

Fredag morgon...

...och Josefin har sovit 23-06! Fantastiskt! Så duktig tjej hon är! Så hon o jag har sovit gott, till skillnad från pappa o Julia! Stackars Julia har hostat och hostat! Hoppas hon piggnar på sig idag!

Provmålar!

Kim är ute och provmålar med två kulörer nu! Så spännande! Hoppas att det blir bra! :)

Till kvällsmat blir det nybakade rosmarin-...

img_2976 (MMS)

Till kvällsmat blir det nybakade rosmarin-focaccia! Mums fillibaba! :)

Springa!

Jag ska börja på måndag! Det är ett schema där man går från 0-5 km på 12 veckor! På måndag kör jag! Tjoho! :)

Feber!

Julia har fortfarande feber, ja man kan la säga att statusen på oss är som igår! Kim har varit ute o målat farstun idag på förmiddagen! Jag o barnen har sorterat fem gekåskassar med kläder som Julia fått av en granne! :) Jag kan säga att där var mycket rosa så julia var helnöjd! :)

Dopkläder

Efter vårdcentralen åkte Josefin o jag vidare till city, skulle hitta kläder till mig o Julia! Och ja, det gjorde jag två timmar senare! Att försöka prova kläder med en missnöjd Josefin i vagnen underlättar liksom inte! Men två svettiga timmar senare hade jag ordnat allas kläder! Puh! En snabblunch i form av fransk hotdog o jag var redo för efterkontrollen! Den gick bra, pratade om förlossningen mest, o min förlossningsrädsla som kommit tillbaka! Big time! Lite preventivmedel gick vi genom och lite blodprov! Mitt hb är 110! Underbart! ;) Efter många timmar hemifrån var jag världens gladaste att få komma hem till resten av min familj! Mys! :)

Sjukstuga!

Ja, igår fick Julia va hemma från förskolan, hon hade feber! Stackarn! Och medan Kim o Julia var hemma så var Josefin o jag på vårdcentralen igen! Hostan kan hålla i sig några veckor, antibiotika för en ögoninfektion fick hon men annars var allt bra! Kim verkar piggnat på sig lite medan jag blir sämre! Ont i hals, tokförkyld o hostig! Men senare idag blir det nog bättre! Positivt tänkande måste väl funka på en förkylning va? ;)

Filmtips

Life as we know it! Den såg vi igårkväll! Rolig o söt, lite sorglig med, men mest rolig o söt! Livet blir inte alltid som man tänker sig är väl tanken när man sett den här filmen! :)

Piggelin

Josefin somnade 19 igår, så därför är hon pigg nu! Klockan är 04! Mamman är INTE pigg! Men söt är hon som ligger o pratar o skrattar här bredvid, så hon är förlåten! ;) Älskade lilla unge!

Nåt helt annat!

Dansar runt här hemma nu på morgonen! Ska på efterkoll idag hos min barnmorska ewa! Så när jag steg upp vägde jag mig! Och yes! Jubel o hurra! Har gått ner de kilona som kom med Josefin! Alla 20! Är så nöjd! Vill helst gå ner några till så jag hamnar på den vikten jag låg på innan Julia låg i magen! Men det tar vi imån, idag dansar jag!

Vårdcentral eller ej?

Josefin har ju fortfarande hosta, så nu grunnar jag på om jag ska träffa doktorn idag eller ej! Hela familjen är ju hostig o snorig just nu, så jag är inte speciellt orolig! Och hon slemmat inte igen totalt när hon hostar, som förra veckan! Men det lutar nog ändå åt ett besök hos doktorn!

Sova tidigt!?

Idag blir det nog en tidig kväll som det verkar! Julia somnade ju med en gång (inte sovit middag idag heller!;)) Och Josefin har sovit rätt "hattit" idag! Nån liten stund då och nån liten stund då, men inget längre sovpass direkt! Så nu hoppas jag att hon sover gott till imån bitti! :)

Färg!

Kim köpte två burkar provfärg igår! Vi ska måla om huset i sommar... Eller vi o vi är väl att överdriva: Kim ska! ;) Så nu ska vi bara bestämma kulör först! :)

Idag!

Idag för ett halvår sedan förändrades livet helt o hållet för min kusin Ninni o hennes man Johan! De fick tvillingar! Två små tjejer! Elsa o Agnes! De föddes för tidigt så de har redan fått gå genom så mycket, hela familjen! Men idag blir deras töser 6 månader! Fantastiskt! Stort grattis till er från oss! :)

Dopsamtal!

Kl 17 kommer prästen hit o snackar lite om dopet! Spännande! Så Josefin o jag gick in lite tidigare, så har jag hunnit dammsuga! Huset blir så mycket stökigare på våren o sommaren, och jag hatar grus o gräs på golvet! Men nu är det dammsugit iallafall o prästen är välkommen! :)

Halleluja!

Kampen mot maskrosorna som invaderat vår trädgård är i full gång! Kim köpte en superbra grej igår som gör det så mycket enklare! Man behöver inte sitta på knä för att få bort dom, man står upp! Underbart för ryggen och så följer hela roten med upp på en gång! Toppen! :) så nu ska maskrosorna bort! Skönt! :)

Matlista

Funderar på vad vi ska ha för mat nu resten av veckan! Det är dags att handla igen! Kotletter i ugn, varmkorv o mos, egengjorda grillade hamburgare med potatis, grillad lax, pasta med skinksås och köttbullar med potatis o brun sås! Ja, så får det bli! :)

Familjen host!

Inatt har hostan härjat i blå huset! Alla hostar! Först hostar Kim, o när han slutat så börjar Julia och när hon somnat om o slutat så hostar Josefin! Och så har det hållt på! Jag avskyr hosta! Kan den inte bara försvinna från blå huset?

Full rulle!

Så kör vi hårt den här veckan! Kim kom precis hem med massa medicin, skönt! Så nu hoppas jag det är en dunderkur så han blir pigg o frisk snabbt! :) Den här veckan innebär förberedelse för dopet: dopsamtal, hårklipp för Julia, cityshopping (måste ha kläder till mig o Julia!), fix med blommor och dukning! Trädgårdsfix, efterkontroll och några promenader ska med hinnas med! Så, nu kör vi! :)

Middagssovet

Idag sov Julia till 7:30! Så när klockan var efter 12 var hon ju fortfarande pigg så vi struntade helt enkelt i att sova middag! Och det gick över förväntan! :) Lite trött o grinig var hon såklart emellanåt under eftermiddagen, men ändå på gott humör! Nu däremot, när jag la henne, somnade hon på en endaste gång! :)

Flitiga lisorna

Ikväll var det dags för flitiga lisorna, första gången på länge, men jag fick ställa in! Kim blir sämre o sämre! Så han åkte till akuten! Han kan inte andas utan att hosta! Stackarn! Hoppas han får en bra medicin!

Kalvsläppet!

Mysigt att se kossorna skutta ut från ladugården och ännu mysigare att ha picknick på filten med min fikatokiga flicka! :) En halv honungsmelon åts upp! Gott! Och så några linor på det! Till Julia! Inte till mig! ;) När Vi sen kom hem var jag helt säker på att Julia var mätt, men nejdå, lite ostochskinkpaj från gårdagen slank ner i hennes mage också! :)

Så himla irriterande det är när det är dri...

Så himla irriterande det är när det är driftstörningar på bloggen! Har skrivit flera inlägg som inte blivit publicerade... Hoppas att de snart löser problemet! :)

Äntligen

Det har varit strul på blogg.se, så de fyra sista inläggen jag skrev är från igår och från i morse! :)

Kaffe!

Det behövs efter den här natten! Den enda som sovit gott är Josefin! Ja förutom de två timmarna hon var vaken från 3! Men, nu kan dagen bara bli bättre! :) Idag ska jag o barnen på kalvsläpp! Ska bli kul, lek och lite picknick blir det där också! :)

Asfalt?

Jag. Hatar. Ogräs. Så, där var det sagt! Det är pest att rensa lansen från ogräs! Det är ju ett evighetsprojekt! Funderar allvarligt på att stensätta landen istället! Jag kan ha några krukor med växter i. Och ett blomsterland! Inte 4 gigantiska! Blä! Men ett blev färdigrensat idag. För den här gången! Om någon vecka är det väl dags igen. Blä. Ps. Filmen var bra, men tung! Ds.

Sjukling

Är det inte den ena så är det den andra, så känns det nu! Nu är Josefin piggare men Kim har blivit sämre igen! :( Undrar vart hans immunförsvar tagit vägen!? Han som aldrig är sjuk! Så när jag kom hem från promenaden tog han två tabletter o gick o la sig! Tråkigt! Men jag får iallafall välja film helt själv! Så ikväll blev det: "i skuggan av värmen"! En film som är baserad på en sann historia och handlar om Eva som missbrukar heroin! Låter inte så upplyftande nej, men läst böckerna har jag och de är bra! Så då var det klart jag måste se filmen med! Dessutom är Joel Kinnaman med! ;)

Kvällspromenad

Traskade en runda med Josefin efter kvällsmaten! Vad skönt det är att gå ut o gå! Få rensa huvudet lite! Och ljumma vårkvällar är fantastiskt skönt! Det bästa som finns! (eller hur keso? ;))

Filmtips

I fredags hyrde vi "4 år till"! Mysig film med Björn Kjellman bland annat! En romantisk komedi var det! Se den gärna! :) Och igår såg vi en film som heter "I am legend"! med Will Smith! Också en bra film, otäck och sorglig!

Kompispris!

Ica-reklamen som går just nu är så himla bra! Låten sätter sätter sig verkligen! I like it a lot! :)

Hostan!

Båda tjejerna är bättre idag! Inte lika mycket snor och inte lika mycket hosta! Skönt! ;)

Trädgårdsfix!

Idag har vi fått massa gjort! Städat förrådet, klippt gräs, dammsugit bilen, slängt jord vid kullen, rensat lite på gången! En utedag i trädgården helt enkelt! Mysigt med varmt väder! :)

Syster yster!

I eftermiddags kom min syster hit med sin sambo! Det blev lite picknick vid sjön och lek i trädgården! Kul att träffa dom! Julia blev såklart ledsen när de åkte, men nästa söndag träffar hon dom ju igen! På Josefins dop! :) Vilket påminner mig om att det är dags att börja planera inför det! ;)

Dagen som varit...

Skulle egentligen på föräldrargrupp idag, men eftersom båda tjejerna är supersnoriga o hostiga så ville jag inte riskera smitta ner någon! Där är så många småbebisar med och en höggravid, vore inget kul om nån av dom blev sjuka! Så vi stannade hemma! Fick lunchsällskap av Susanne o Eddie! När de gick hemåt åkte tjejerna o jag till city o handlade mat! Det var premiär med båda tjejerna! Men det gick så bra! Josefin sov hela tiden o Julia hjälpte mig att hitta varor! :) Väl hemma igen dammsög jag och rengjorde toaletten! Sen gick vi ut i det vackra vädret! Mysig dag helt enkelt! :)

Fredagsmys!

Det blev kycklingwraps till kvällsmat: en stående fredagstradition i blå huset! Och till fredagsgott serveras det idag vindruvor! Mums! :) Kim är hemma igen så förhoppningsvis kan jag få sova några fler timmar i natt! Hoppas på att Josefin kan sova lite bättre inatt!

Fick paket idag! Till barnen från farmor K...

img_4851 (MMS)

Fick paket idag! Till barnen från farmor Karin! Tack tack! :)

En glass förtjänar man minsann när man var...

img_0067 (MMS)

En glass förtjänar man minsann när man varit duktig o handlat med lillasyster o mamma! :)

Nattsurr

Så var äntligen den här natten förbi! Jag är ännu tröttare idag! Josefin har hostat och snorat, somnat, vaknat av allt slem, fått lyfta upp henne o ha henne upprätt ett slag och sen lägga ner henne. Så höll vi på. Trött mamma idag alltså! Och till på köpet så drömde Julia massa inatt, pratade i sömnen o ropade på mig två gånger! Jag har legat på helspänn! och alltså inte sovit alltför gott! Nu ser jag fram emot att få hem en pigg och utsövd man ikväll! :)

Kräks!

Milda himmel vad mycket kräks det kan rymma i en liten Josefin! Aldrig nånsin har jag blivit så nerkräkt! Tröja, byxor, hennes pyjamas, kuddar, soffa! En kaskad! Tänker duscha när hon somnat! Om det blir så att jag kan lägga ner henne! Hon är så slemmig i halsen och snorig! Får la sitta i soffan än en natt med henne på bröstet om det vill sig illa! Hur det än är vill jag ha henne nära, stackars liten! Tyckte ju att hon varit mycket piggare hela dan, men nu ikväll är det illa igen... Jobbigt! :(

Pappan!

Vi saknar honom idag! Han åkte tidigt imorse till stenungssund för att gå på studiebesök och spa med jobbet! Hem kommer han imånkväll! Tråkigt! Lite extra jobbigt när Josefin är sjuk! :( Men imånkväll är han hemma o då får det nog bli en fredagsklassiker: kycklingwraps till kvällsmat! Mys! :)

Sötnosen i ny pyjamas! :)

img_5163 (MMS)

Sötnosen i ny pyjamas! :)

Promenad!

Efter att jag o Josefin var klara hos doktorn handlade vi lite mat innan vi körde hem! Bestämde träff med Susanne så gick vi en promenad på 6 km! Härligt att få rensa huvudet lite och få lite energi! Sen bjöd hon på middag! Schysst! :)

Vårdcentralen

Snälla farbror doktorn förstod min oro och undersökte Josefin noga! Tusen prover togs och till slut kunde han konstatera att det nog inte är någon fara! Mest jobbigt för henne att bli så tät! Ska prova med näsdroppar och blir det inte bättre till morgondagen så kan hon få provs bricanyl! Så tipsade han också om att hon kunde sova i sitt babyskydd eller i babysittern! Så vi ska nog försöka reda ut ännu en hostig o snorig natt! ;)

På promenad efter bvcbesöket! :)

img_0583 (MMS)

På promenad efter bvcbesöket! :)

Nähä..

.. det blir vårdcentralen nu på morgonen med lillstumpan! Hon blev sämre inatt! Helt täppt i näsan och hostan är superjobbig mot henne! Hon ville inte ens amma inatt för hon var så tät! 2 minuter fick jag henne att amma! Så jag är lite lättad nu att hon tagit bröstet på morgonen! Stackars lilla dockan! Så nu ska jag lämna Julia på förskolan o sen vidare till vc! Känns ju bäst att kolla upp henne! Jag satt med henne på bröstet från 1tiden i soffan o slumrade! På det sättet fick iallafall Josefin sova utan att bli tät! Så idag är jag helt färdig! Helt slut!

Ett evigt...

... oroande är det att vara mamma! Känner oro för allt möjligt! Hela tiden! Det blir inte bättre när barnen är sjuka! :(

Hosta..

Josefins hosta har blivit värre! Pratade precis med Sjukvårdsupplysningen o de tyckte att jag skulle åka in till vårdcentralen imån om jag tycker att det blir värre eller om hon känns febrig! Hon är ju så liten, inte ens sju veckor, och ändå ska hon redan va hostig o snorig! :( Blir superorolig o nojjig! Är nog lika bra att åka till vårdcentralen imån o kolla så att det inte är nåt farligt! Stackars min lilla docka...

Långpromenad!

1,2 mil gick emma o jag idag! Grymt! Är helt nöjd! Man får så mycket energi av att röra på sig! Härligt! Tyvärr började det ösregna när vi närmade oss fikaplatsen, så picknick fick bli i min bil! Lite trångt och meckigt, och inte alls lika mysigt, men roligt hade vi iallafall! :)

Morgondagens plan

Imån efter att jag lämnat Julia ska jag o Josefin till city, möta upp emma o barnen o sen gå en långpromenad! Lite picknick tar vi också med o sen kanske någon affär kan hinnas med också! :) Hämta Julia, hem och umgås med pappa Kim, kanske baka något och lite trädgårdsfix! Låter väl som en bra plan? ;)

På tal om natt..

... Julia sov hela (!) natten o vaknade fem i åtta... Lite stressad var jag då eftersom hon skulle va på förskolan bara en timme senare! Men vi hann! :) Josefin sov också gott! Vaknade en gång och ville amma! Jag låg dock på helspänn, vågade liksom inte somna ordentligt! Men, nu är det bara en jobb-natt kvar, sen har vi vår älskling hemma igen! :)

Irriterad!

Skrev precis ett argt inlägg och så försvann det! Tror ni jag blev mindre irriterad då? Nix! *svär lite* Hur som helst är det trist när man blir sådär irriterad och besviken av människor som förväntas stå en nära! Jaja, lägger ingen mer energi på min irritation än så! Pang- så var den borta! :) Kim och jag har iallafall haft en mysig eftermiddag o kväll med våra tjejer! Tyvärr skulle han till jobbet nu, sista jobbnatten- skönt! Vi har druckit kaffe, sett tv, pratat om ditt o datt (mest datt), lekt o gosat med våra döttrar! En härlig eftermiddag o kväll helt enkelt!

BVC!

Idag när jag lämnat Julia på förskolan så parkerade jag utanför BVC och gick en promenad innan det var dags att väga o mäta "Lill-tjejen"! 5700 g och 61 cm! :)

Myser i soffan! :)

img_1019 (MMS)

Myser i soffan! :)

Älskar!

Mina underbara barn! Mina två döttrar! De finaste o bästa! Är så glad o lycklig med dom! Det är så underbart att få snusa på Josefin och se hur hon skrattar o ler mot mig! Det är fantastiskt att få ligga en liten stund bredvid Julia när hon ska sova, när hon sen säger "nattinatt! Älskar dig!" Så underbart det är att ha barn! Lycklig! :)

Hände nu?

Så säger Julia till Josefin när hon blir lite ledsen! "hände nu?" och så lägger hon huvudet på sned o tittar frågande på sin syster! Så sött! :) Julia är himla gullig mot lillasyster mest hela tiden, men de sista dagarna har hon ändå sagt att vi ska stoppa tillbaka Josefin i mammas mage igen! Och att vi ska lämna tillbaka henne på sjukhuset! ;) Men, i nästa mening säger hon "älskar dig Josefin", så ja, jag tror nog hon gillar att vara storasyster :)

Ärenden på stan!

Vi var på återvinningscentralen o kastade massa skräp! Så skönt att bli av med det! Kände mig två ton lättare när vi körde därifrån! Handlade också! Blöjor! ;) Och sen kollade vi på bilar! Och jag är kär! I nya bilar! Herregud! De luktar gott! Luktar nytt! Är bekväma! Fräscha! Fina helt enkelt! Jag vill ha! Antingen en Ford s-Max eller en V70! Snygga bilar! I'm in love! :)

Prioritera?

Det är den stora frågan när jag vaknar, vad ska prioriteras idag? För jag måste helt enkelt inse att jag inte hinner med allt som jag skulle vilja på en dag! Idag blev husstäd, ärenden i city och brödbak prioriterat! Sen var det kväll! Vart tar tiden vägen? Jag skulle gärna ha några timmar till på dygnet!

Filmkväll!

Igårkväll kom min granne Susanne hit på kvällen! Vi hyrde "pappa på burk", ny film med Jennifer aniston! Den va helt ok, men jag hade tänkt mig att den skulle vara mycket roligare, rätt seg emellanåt! Men söt! Som sagt, helt ok! :)

Kvällsmat är det dags för o Julia sitter r...

img_8175 (MMS)

Kvällsmat är det dags för o Julia sitter redo! Rösti till henne o rester från middagen till mig! Josefin sover o sover! Har sovit sen 12tiden då hon somnade på köksbordet medan vi andra åt middag... ;)

Söndagseftermiddag!

Gissar att Julia vill tillbringa den i sin nya sandlåda med alla nya sandleksaker... Frågan är om Josefin vill det! Annars fortsätter vi helt enkelt operation ur-rensning! Många skrymslen kvar att gå genom! ;) Har precis lagt in några annonser på blocket med grejer som ska säljas! Nu ska jag rensa ut krukor! See ya!

Frusen!

Känner mig som en isbit! Det är mycket kallare ute idag, tänk vad man blir bortskämd med värme o sol snabbt! Sandlådan är nu klar iallafall! Jag tog de sista skottkärrorna idag på förmiddagen! Vi hade tänkt hinna slänga ut jorden som ligger bredvid sandlådan också, och tvätta farstun så Kim kan måla! Men det hanns inte! Josefin som alltid (!) sovit gott i vagnen på förmiddagen ville inte det idag! Så vi hann inte alls så mycket som vi hade velat! Men så är det med småbarn! Imån är en ny dag! ;)

Smultronmamman

Livet som lycklig tvåbarnsmamma!

RSS 2.0